Skip to content

Lakritsijäätelö

1

Onko muita LAKRIDS-faneja siellä ruudun takana? täällä on yksi ja siksi olenkin erityisen iloinen tästä postauksesta, koska tein lakritsijäätelöä LAKRIDS-tuotteella. Nam ja vielä kerran nam!

Mainitsin jo edellisessä jäätelöpostauksessa että tämä kesä on minulle jäätelökesä. Jäätelökesä alkoi meillä jo toukokuussa ja jäätelö onkin jälkiruoista yksi suosikkini, leipominen kun ei ole lempparipuuhaa.

Huomasin myös, että sivupalkissa olevista aihepiireistä yhdessä oli ehdottomasti vähiten postauksia. Arvaatteko mikä se on? vastaus on jälkiruoat. Voi voi voi, kun niitä tykkäisi ja osaisi tehdä! syöminen ei ole mikään ongelma.

lakritsijäätelö (1 of 2)

Tykkään tuoda reissuilta ruokatuliaisia, niin myös Tanskasta vaikka aikaa shoppailuun ei ollutkaan. Ehdin kuitenkin pyörähtämään lentokentällä Lakrids-kaupassa, josta halusin ehdottomasti ostaa purkin lakua. No, mukaan tarttui kyllä lakun kanssa muutakin. En voinut vastustaa purkkia jonka kyljessä luki salty liquorice syrup. Kuka pystyisi? Mieleeni pingahti heti tuon purkin nähdessäni jäätelölakritsijäätelö (2 of 2)

Ehdinkin ilahduttamaan apukokkia ja itseäni viime viikolla tällä herkkujäätelöllä. Lakun ja suolaisen salmiakin ystävät hohoi, tämä on teille!

Jäätelö on tehty samalla superhelpolla reseptillä kuin sitruuna-basilikajäätelö, sillä erolla että lisäsin seokseen glukoosisiirappia. Glukoosisiirappi antaa jäätelölle kivan koostumuksen eikä jäätelökonetta tarvita tämän jäätelön valmistamiseen. Jos ei glukoosisiirappia halua käyttää, ei se ole pakollista. Silloin voi, jos muistaa ja jaksaa, sekoitella jäätelöseosta välillä sen ollessa pakastimessa.

Blogin instagramissa kerrottiin myös, että Lakrids-tuotteita saisi myös Suomesta, joten vinkatkaa minulle ja muillekin tiedoksi mistä näitä herkkuja täältä saa. Olen suurena salmiakkifanina ikuisesti kiitollinen tiedosta.

LAKRITSIJÄÄTELÖ

2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
1,5 dl sokeria
3 rkl lakritsisiirappia
0,7 dl Glukoosisiirappia

TEE NÄIN:

1. aloita vispaamalla kerma vaahdoksi.
2. sekoita sen jälkeen kerman joukkoon maito, sokeri, glukoosisiirappi ja lakritsisiirappi. Sekoita hyvin.
3. siirrä seos rasiaan joka kestää pakastamista.
4. voit halutessasi sekoitella jäätelöä välillä.
5. pakasta vähintään 4 tuntia.
6. itsetehdyn jäätelön kannattaa antaa hetki sulaa huoneenlämmössä ennen tarjoilua.