Skip to content

Minipannukakut ja jogurttikastike

Tykkää

Taas ehdin manaamaan ettei minusta ole jälkiruokien tekijäksi ja sitten innostuinkin leipomaan pannaria apukokin kalareissusta paluun kunniaksi. Pannari on kyllä onneksi aika takuuvarma herkku, olen tainnut möhliä sen vain muutaman kerran omien sovelluksieni takia, joten kovin suuria jännitysmomentteja ei tätä jälkiruokaa tehdessä keittiössä syntynyt. T’ällä kertaa en soveltanut taikinaa, vaan muita juttuja, jotka eivät niinkään vaikuta siihen että onnistuuko pannari vai ei.

minipannukakut ja jogurttikastike (1 of 7)

Sain Rock Your Blog– workshopin yhdeltä sponsorilta, Ahlströmiltä, ekologisia Nature Mold-vuokia, jotka pääsivät vihdoin testiin. Vuoat olivatkin todella näppärät ja niiden avulla ihan perinteisestä pannaristakin saa kauniita annoksia. Myönnän, että nämä minipannarit eivät menneet sen suurempaan jakeluun vaan söimme apukokin kanssa kaikki! minipannareista saa suhteellisen nopsaan yllätys- tai ihan odotetuillekin vieraille kesäjälkiruoan.

Tein pannareille päälliseksi jogurttikastikkeen, johon sekoitin tomusokeria ja ranskankermaa. Olen kreikkalaisen- ja turkkilaisen jogurtin suurkuluttaja ja jogurtin maku hivelee makuhermojani. Jogurtti oli kivaa vaihtelua kermavaahdolle, jota meillä harvemmin kaapista löytyy. Pannareiden päälle kun lisää vielä kesän parhaimpia marjoja, mustikoita ja vadelmia, on aikamoinen herkku valmis.

minipannukakut ja jogurttikastike (2 of 7)

Pannarit voi myös irroittaa vuoista ennen tarjoilua, mutta pannarin saa helposti syötyä vuoastakin. Ei kannata hätkähtää vaikka taikina kohoaa korkeuksiin vuoasta, se tasoittuu kun pannarin ottaa uunista. Kannattaa tarkkailla paistoaikoja itse, paistoaika on täysin riippuvainen uunista. Meidän supernopea uunimme valmisti minipannarit 20 minuutissa.

Vuoat saatu Rock Your Blog workshopista

MINIPANNUKAKUT JA JOGURTTIKASTIKE

pannukakkutaikina

2 kpl kananmunia
4 dl maitoa
2,75 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1,5 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

jogurttikastike

1 dl kreikkalaista jogurttia
1 rkl ranskankermaa (rasvaa 28 %)
2 rkl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria

TEE NÄIN:

1. aloita valmistamalla pannukakkutaikina.
2. vispaa kananmunat.
3. lisää maito.
4. lisää kuivat aineet ja sekoita.
5. anna taikinan turvota n. puoli tuntia.
6. lämmitä uuni 250 asteeseen.
7. kaada taikina muotteihin.
8. paista 250 asteessa 10 minuuttia ja laske sen jälkeen uunin lämpötila 225 asteeseen, jonka jälkeen tarkista että pannukakut ovat varmasit kypsyneet.
9. valmista jogurttikastike sekoittamalla jogurtti, ranskankerma ja tomusokeri. Lisää viimeiseksi vaniljasokeri.
10. pese ja kuivaa marjat.
11. anna pannukakkujen jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Nosta jokaisen pannukakun päälle 1-2 ruokalusikallista jogurttia ja marjoja.