Skip to content

Angus Picanha & tomaattisalaatti

Tykkää

Kesäruoan paras puoli on sen huolettomuus. Yksinkertainen resepti on:  grilliruokaa ja läjäpäin kasviksia, marjoja, jäätelöä.. mmm!

Hehkuttelin jo aiemmin tällä viikolla Instagramissa ja Facebookissa apukokin pallogrillaamaa (voiko noin edes sanoa?!) Angus picanha-paistia, jolla oli kokoa n. 1,5 kiloa. Sain lihan kesän grillaussessioita varten Pan Nordic Meat-yritykseltä, jolta olen aiemminkin saanut ihania lihapaketteja vuoden eri juhliin. Kesähän ei toki mikään juhlapyhä ole, mutta yhtä juhlaa silti.

Lihaa jäi maanantain herkutteluista yli, vaikka syöjiä oli neljä aikuista. Säästin jäljelle jääneen lihan ja mielessä vilkkui viime vuonna tehty ihana salaatti, joka tehtiin tuosta samaisesta lihasta. Kyllä jääkaapintyhjennysruoka voi vaan olla hyvää!

Angus Picanha & tomaattisalaatti (2 of 4)

Hyvän lihan seuraksi ei tarvitse kuin tuoreita yrttejä, mehukkaita tomaatteja ja mausteet.

Angus Picanha & tomaattisalaatti (4 of 4)

Mausteista sen verran, että tässä ruoassa käytin suolana ystävältäni V:ltä saamaani A.A. Borsari-suolaa, joka on maustettu erikoissormisuola. Paketti matkasi luokseni Amerikasta saakka. Vastaavia löytyy varmasti myös Suomesta tai voit halutessasi käyttää ihan tavallista sormisuolaa.

Annos oli helppo kasata ja siitä tuli vähällä vaivalla kaunis lounas minulle ja apukokille. Siivutat vain mehukkaat tomaatit lautasele, sujautat niiden väliin basilikan lehtiä, lisäät lihan ja kevätsipulin ja maustat runsaalla kädellä oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Niin, ja tietenkin lorauksella sitruunamehua.

Ihanaa.

Annoksen voi tehdä mistä tahansa ylijäämälihasta / kalasta / kanasta. Itse olen vain tulisen rakastunut tuohon aiemmin mainittuun Angus picanha-lihaan.

Liha grillattiin pallogrillissä 55 asteiseksi. Emme poistaneet läskia vaan teimme siihen viillot. Liha aseteltiin grilliin läskipuoli ylöspäin lämpömittarin kanssa ja käännettiin kun liha alkoi hikoilla. Sen jälkeen odoteltiin että lämpömittari kertoisi koska ollaan oikeissa lukemissa. Liha sai vetäytyä vielä ennen tarjoilua n. 15 minuuttia.

En lämmittänyt lihaa annosta varten uudelleen, vaan salaattilautanen syötiin kylmänä. Voi että, miten upean maun pallogrilli antaa lihalle.

ANGUS PICANHA & TOMAATTISALAATTI

liha

2 kpl Angus Picanha- pihvi

TOMAATTISALAATTI

4-5 kpl tuoreita tomaatteja
10 kpl tuoreita basilikanlehtiä
1 kpl kevätsipuli varsineen

mausteet

2 tl laadukasta suolaa
2-3 rkl laadukasta oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
0,5 tl sitruunamehua

TEE NÄIN:

1. esivalmistele ja kypsennä liha.
2. siivuta tomaatit, silppua yrtit ja sipuli.
3. levitä tomaattisiivut ja yrtit tarjoiluastialle.
4. nosta päälle liha, lisää sipuli ja mausteet.