Skip to content

Mökkielämää

Tykkää

Lomalla ehdimme kuin ehdimmekin kertaalleen mökillekin. Apukokin perheen mökki sijaitsee Tammisaaressa, meren äärellä ja vaikka säätiedotukset lupailivat sadetta ja myrskyä, pääsimme nauttimaan auringonpaisteestakin.

Mökillä tärkeintä on verkkarit, ruoka ja lukeminen. Näitä kaikkia lajeja harrastinkin ahkerasti. Tällä lomalla on tullut luettua jo neljä kirjaa, pääosin kevyttä kesälukemista mutta kahlaan myös parhaillaan läpi Steve Jobsin elämänkertaa. Olen lukutoukka ja lomalla yksi parhaista ajanvietteistä onkin lukeminen. Mutta kyllä syöminen silti vie voiton!

Rakastuin palavasti heti mökkireissun aluksi savustettuihin valkosipuleihin, söin yhdessä päivässä kaksi kokonaista valkosipulia!

mökkielämää (1 of 10) mökkielämää (2 of 10) mökkielämää (3 of 10)

Kukapa ei tuommoiseen herkkuun rakastuisi? ja niiden valmistaminen on niin helppoa! valkosipulit savustimeen 30-40 minuutiksi ja siinäpä se. Kuorimista helpottaakseen kannattaa ottaa uloin kuorikerros pois. Ja eikun syömään.

Löytyykö sieltä ruudun takaa muita hyviä savustettujen valkosipuleiden reseptejä?

mökkielämää (4 of 10)

Mökin läheisyydestä löytyy myös kiva lenkkipolku, jota kuljettiin eräänä päivänä. Olimme lähinnä menossa kurkkimaan, olisiko läheisen maatalon ”kiska” auki, josta saa ostaa kasviksia mutta ei ollut. Kävelimme sen sijaan reippaan 4,5 km lenkin keskellä kauniita maalaismaisemia ja pysähdyimme välillä kuvaamaan ja syömään mansikoita.

mökkielämää (5 of 10) mökkielämää (8 of 10) mökkielämää (6 of 10) mökkielämää (7 of 10) mökkielämää (9 of 10) mökkielämää (10 of 10)

Söimme eräänä mökkipäivänä mielettömän maukasta Iberico Secreto-possua, jonka sain Pan Nordic Meatilta, jonka marinoin Pinterestistä löytämälläni mojo-kastikkeella. Lisäksi tein grillattua, raikasta maissisalaattia, jonka reseptin jaan ensi viikolla.

maissisalaatti (4 of 5)

Kesä on kyllä ihanaa aikaa ja tänä vuonna grillaus on kyllä vienyt minut mennessään.

Mukavaa viikonloppua!