Skip to content

Valkosipuli-chilikurkut

Tykkää

En tiedä olenko hehkutellut blogissa rakkauttani pikkelöityihin kasviksiin tarpeeksi, mutta jos asia on vielä epäselvä.. rakastan pikkelöityjä kasviksia. Etenkin kaikkea valkosipulista. Mikäs se parempaa siis kuin valkosipuli-chilikurkut?

Näitä söin lomalla pari kulhollista, liharuokien lisukkena tai ihan vaan ruisleivän päällä. Valkosipuli maistuu kurkuissa todella tujusti, sitä voi toki laittaa reseptiin vähemmänkin, mutta itse rakastan oikein tuhtia valkosipulin makua.

Minulla ei, harmi kyllä, tänä vuonna ollut valkosipulia kasvamassa omalla kasvimaalla, mutta pääsin maistamaan lomalla ystäväni M:n juuri maasta nostettua valkosipulia. Niin hyvää! hän lupasi toimia muistuttajana tänä syksynä, jotta muistan vihdoin laittaa omat valkosipulit maahan ensi vuotta varten. En malta odottaa!

valkosipuli-chilikurkut (1 of 5)

Parasta tässä(kin) reseptissä on, että se valmistuu supernopeasti. Jos olet siis vailla hyvää leivänpäällistä tai liharuoan lisuketta, rakastan valkosipulia ja kaikkea pikkelöityä, tämä on resepti sinulle.

valkosipuli-chilikurkut (4 of 5)

VALKOSIPULI-CHILIKURKUT

1 kurkku

marinadi

0,3 dl vettä
1 dl valkoviinietikkaa
2 rkl sokeria
4 valkosipulinkynttä silputtuna
1 tuore, punainen chili

TEE NÄIN:

1. aloita siivuttamalla kurkku, esim. juustohöylällä.
2. sekoita marinadi: vesi, valkoviinietikka ja sokeri.
3. silppua valkosipuli ja chili pieneksi.
4. sekoita valkosipuli ja chili marinadiin.
5. kaada kurkkusiivut tiiviiseen lasipurkkiin. Kaada päälle marinadi ja sulje kansi.
6. sekoita ravistamalla.
7. anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Mitä pidempään kurkut maustuvat, sitä tujumpi makuelämys.