Skip to content

Aasialainen porkkana-lehtikaalisalaatti

Tykkää

Muistatteko lapsuudesta laulun ”popsi popsi porkkanaa, harmpaita se vahvistaa..!”? miten nostalgista! se liittyy nyt kovasti tämän postauksen reseptiin, joka on oodi porkkanoille.
aasialainen porkkana-lehtikaalisalaatti (3 of 3)

Itse olen aina ollut suuri porkkanafani, tykkään porkkanasta erityisesti raakana, esim. salaatissa tai dippikasviksena. Myös uunissa paahdetut porkkanat maistuvat, kohta onkin uunissa paahdettujen kasvisten aika kun syksy tekee tuloaan.

Keksin yhdistää porkkanan ja lehtikaalin raikkaassa salaatissa, kun pohdin japanilaisia alkupaloja, kasvispainotteisia sellaisia. Löysin muutaman hauskan porkkanareseptin ja koska jääkaapista löytyi lehtikaalta, tein kahdesta ihanasta raaka-aineesta salaatin

aasialainen porkkana-lehtikaalisalaatti (2 of 3)

Salaatin juju on mahtavien raaka-aineiden lisäksi jälleen kastikkeessa. Minulla on nyt kova aasialaisten kastikkeiden ja ruokien buumi menossa, enkä saa tarpeekseni happamista, valkosipulisista ja soijapohjaisista salaattikastikkeista.

Salaatti on todellista kasvisten väri-ilotulitusta. Upean porkkanan väri yhdistettynä syvän vihreään lehtikaaliin, siellä täällä tuoreita chilipaloja ja koko komeuden kruunaavat vaaleat seesaminsiemenet. Porkkanat suikaloin kuorimaveitsellä, suosittelen kokeilemaan. Myös vihannessorvilla saa hauskaa kippuraa porkkanasta.

AASIALAINEN PORKKANA-LEHTIKAALISALAATTI

4 porkkanaa
2 ruotoa lehtikaalta
1 rkl vaaleita seesaminsiemeniä

kastike

puolikkaan sitruunan mehu
3 rkl vähäsuolaista soijaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 tl seesamiöljyä
puolikas, tuore chili
2 valkosipulinkynttä

TEE NÄIN:

1. aloita sekoittamalla kastike: sitruunan mehu, soija, öljy, seesamiöljy, silputtu tuore chili, silputut valkosipulinkynnet. Sekoita hyvin.
2. kuori ja suikaloi porkkanat.
3. pese ja silppua lehtikaali.
4. sekoita kastike porkkanan ja lehtikaalin joukkoon, varmista että kastiketta on tasaisesti joka puolella.
5. koristele vaaleilla seesaminsiemenillä.
6. anna maustua tiiviissä astiassa jääkaapissa ennen tarjoilua.