Skip to content

Ravintola Noa, Tallinna

Tykkää

Olen erityisen innoissani, että pääsen jakamaan tämän ravintolavinkin kanssanne. Ravintolavinkki suuntautuu Suomen sijaan Tallinnaan, tuohon ihan lähelle siis.

ravintola Noa (1 of 15) ravintola Noa (3 of 15) ravintola Noa (13 of 15)

Olen syönyt kesän ajan paljon ja erinomaisia ruokia ja nyt tuntuu, että kesä loppui aikamoiseen pamaukseen. Herkullisen kesän finaali!

Olen lukenut Restoran Noasta paljon hyvää ja ajanut sen ohi monta, monta kertaa. Olen aina ollut utelias näkemään miltä siellä näyttää sisällä ja miltä kehuttu ruoka maistuu.

Erinäisten sattumusten kautta päädyimme viime viikon Tallinnan reissullamme Noaan. Voi miten riemuitsin!

Noa on varsin uusi ravintolatulokas. Se avattiin viime vuonna (2014) mutta se vei ilmeisesti kaikkien sydämen, koska vielä samana vuonna Noa valittiin Viron parhaaksi ravintolaksi. Aikamoista.

Noa sijaitsee hengästyttävällä paikalla ja sen miljöö on ainutkertainen. En nyt äkkiä keksi mitään tunnelmallisempaa, kuin Noassa istuminen kasvot merelle päin ja hengästyttävän auringonlaskun katsominen. Elokuu on kyllä ehdottomasti paras aika käydä Noassa, auringonlaskut antavat todella parastaan.

Noassa voi ainakin näin kesäaikaan istua sisällä, terassilla ja ulkona. Lisäksi Noasta löytyy Chef’s Table, jossa tarjoillaan 5 – ja 7 ruokalajin menut. Me istuimme a’la carten puolella, jossa ruokalajien määrän sai vapaasti valita.

Kuuntelin mielenkiinnolla Noassa aiemmin vierailleiden lempiannoksia ja päädyin valitsemaan itselleni grillattua purjoa.

ravintola Noa (5 of 15)

Rehellisyyden nimissä on pakko myöntää että menulla mainittiin hollandaise-kastike ja sillä oli myös vaikutusta päätökseen.

Grillatun purjon sisällä (katsokaa miten upeat värit annoksessa!) oli valkosipuliperunoita, parsakaalia, hollandaise-kastiketta ja juustolastuja. Niiiin hyvää.

ravintola Noa (6 of 15)

Upealta näytti myös munakoisoannos.

ravintola Noa (8 of 15)

Apukokin alkupala (aikamoinen!) suolattu taimen kaikkine lisukkeineen oli upea. Siis yksinkertaisesti upean näköinen ja kuulemma myös makuinen. Itse iskin annoksessa haarukkani kurkkusalaattiin.

ravintola Noa (7 of 15)

Isäni Surf & Turf-annos häikäisi väreillään ja kauneudellaan. Pääsin maistamaan sitäkin, todella hyvää. Annos oli kasattu kekseliäästi ja erosi kyllä perinteisestä surf&turf-annoksesta.

ravintola Noa (14 of 15)

Päivän grillattua kala-annosta oli kehuttu minulle moneen otteeseen (en silti valinnut sitä) ja ihastelin sekä maistoin apukokin kala-annosta. Kala grillataan itselleni aiemmin tuntemattomassa Josper puuhilligrillissä. Kala ja sen lisukkeet olivat todella herkullisia.

ravintola Noa (15 of 15)

Itse tilasin pitkästä aikaa ribsejä, joka olikin todella iso annos. Siinä oli tekemistä vaikka suuriruokainen tapaus olenkin, etenkin kun lisukkeitakin oli laitettu runsaalla kädellä. Suloiset pienet porkkanat ja maukas granaattiomenasalsa veivät kielen mennessään.

Maistelimme toki myös jälkiruokia, mutta ilta hämärtyi niin vauhdilla ja Noassa oli niukka valaistus (tunnelmaa!) joten jälkiruoista ei ole kuvia. Mutta vakuutan, vannon ja lupaan että niitäkin kannattaa syödä. Mieluiten sillä tekniikalla että kaikki pöytäseurueen jäsenet syövät eri annoksen, kuten me, jotta pääset maistelemaan kaikkea tasapuolisesti. Näin toimimme itseasiassa koko ruokailun ajan. Onni ja autuus.

ravintola Noa (9 of 15) ravintola Noa (10 of 15) ravintola Noa (11 of 15)

Upea Noa. Suosittelen!

NOA Restaurant

Ranna Tee 3, Tallinn