Skip to content

4 tähden illalliset: ranskalainen ilta

Tykkää

4 tähden illalliset ovat palanneet kesätauolta, jipii! Tämän vuoden makumatka maailman ympäri 4 tähden illallisten parissa alkoi maaliskuussa. Olemme sen jälkeen kiertäneet niinkin eksoottisissa kohteissa kuin Meksikossa ja Vietnamissa. Tänä viikonloppuna vuorossa oli Ranska.

Kesätauon jälkeen illallisia odottaa aina erityisen paljon. On ihanaa kokoontua yhteen syömään pitkän kaavan mukaan, nämä illallisillat ovat aina täynnä yllätyksiä, hyvää ruokaa, juomaa, seuraa ja ohjelmaa.

Saimme hienot kutsut postilla kolmisen viikkoa ennen illallisia, jossa meidät kutsuttiin nauttimaan ranskalaisista herkuista lauantaina 29.8. klo 18 alkaen. Pukeuduimme mahdollisimman ranskalaisesti, kukin omalla tyylillään ja saavuimme juhlapaikalle muutamaan minuuttia ennen h-hetkeä. Upeat emäntämme kutsuivatkin meidät heti terassille nauttimaan auringon viimeisistä säteistä, kuohuvasta ja pienestä naposteltavasta.

4 tähden illalliset (1 of 14)4 tähden illalliset (2 of 14)

Herkullista! pääsimme myös tutustumaan illan menuun, mikä on aina jännittävää. Menut pysyvät nimittäin näillä illallisilla aina salassa juhlapäivään saakka.

4 tähden illalliset (3 of 14)

Emännät olivat myös leiponeet valtavan määrän patonkia, ihan itse. Todella hyvää ja pisteet kotiin ahkeruudesta. Näitä patonkeja syötiin myös yöpalaksi ja aamupalaksi.

4 tähden illalliset (5 of 14)

4 tähden illalliset (7 of 14)

Olimme kaikki saaneet omat ranskalaiset nimet ja alkupalojen ja kuohuvien jälkeen etsimmekin omat paikkamme upeasti katetusta pöydästä. Pöytä hehkui mielettömän kauniita syksyn värejä. Ihailen ihmisiä, joilla on tuo kattamisen taito.

4 tähden illalliset (4 of 14)

Alkuruoaksi oli herkullisia etanoita yrttivoissa, oli ihanaa viimeistellä lautanen patonginpalalla ja sipaista kaikki liikenevä yrttivoi suuhun leipäpalan mukana.
4 tähden illalliset (6 of 14) 4 tähden illalliset (8 of 14) 4 tähden illalliset (9 of 14)Etanat ovat suurta herkkuani. Opin syömään niitä isäni ansiosta Kruunuhaan ravintola Rodolfossa varmaankin noin 20 vuotta sitten. Sen jälkeen ne ovat kuuluneet herkkulistani kärkeen.

Alkupalan jälkeen meillä olikin ohjelmaa ja pääsimme askartelemaan itsellemme viikset ja ottamaan potretteja itsestämme, toisistamme ja yhdessä hienojen viiksiemme kanssa. Viiksiaskartelun lomassa meille tuotiin myös valkoviinisangriaa kurkun kostukkeeksi.

4 tähden illalliset (11 of 14)

Askartelun jälkeen oli vuorossa pääruoka. Saimme pääruoaksi todella herkullisia lammasrullia, jotka oli täytetty parmankinkulla ja parmesanilla. Lisukkeena valkosipulikermaperunoita (apua miten hyvää!) ja punajuurta. Jälleen tuli syksyinen fiilis, olen aivan valmis pataruokien aikaan. Pääruoan jälkeen tarjolle tuotiin ihania uunissa paahdettuja brie-juustoja, vaahterasiirappipähkinöillä ja ilman. Ai että, kyllä maistui kuuma, voimakkaasti tuoksuva juusto ja itsetehty patonki hyvälle.

4 tähden illalliset (13 of 14) 4 tähden illalliset (14 of 14)

Jälkiruoankin kanssa oli pistetty parastaan. Saimme huikaisevan ylelliset shampanjasorbetit ja maitokahvit illallisen päätteeksi.

Jälleen kerran upea ilta, ehdimme ruokien välissä myös piirtämään toisistamme kuvia, taiteellisia ranskalaisia kun olimme eilen sekä pelaamaan sanapeliä.

Pakko sanoa, että olen todella onnellinen että saan kuulua tällaiseen ystäväporukkaan joilla mielikuvitus matkaa maailman ympäri ja illalliset, joita olemme nauttineet viimeisen neljän vuoden aikana, ovat kaikki olleet ainutlaatuisia.

Seuraavaksi joudunkin (tai siis pääsen) itse keittiöön insinööriystävän kanssa. Lokakuussa matkustamme Havaijille! en malta odottaa..