Skip to content

Timjami-kermaperunat

Tykkää

Tämän postauksen ruoka sai inspiraationsa hulvattomilta illallisilta eli viime kuun ranskalaisilla illallisilla meille tarjottiin suussasulavia kermaperunoita. Ne ovat siitä saakka olleet mielessä, mutta jostain syystä kermaperunat ovat ruoka jota himoitsee usein, mutta tekee harvoin. Ehkä arjen hyörinässä ei vaan ole kärsivällisyyttä odotella perunoiden valmistumista tai ehkä kermaperunat ovat todella tarkoitettu viikonlopun luksukseksi.

timjami-kermaperunat (1 of 3)
timjami-kermaperunat (3 of 3)

Nämä herkulliset timjami-kermaperunat pääsivät ruokapöytäämme viime viikon perjantaina, yhdessä tillivinegreten, jauhelihapihvien ja Creme Bonjour-juustosta tehdyn pippurikastikkeen kanssa. Pakko sanoa, että todella onnistunut ateria.

timjami-kermaperunat (2 of 3)

Vaikka lämpötilat ovatkin aika kesäisissä luvuissa tällä hetkellä, ovat illat jo sen verran vilpoisia, että nämä uuniruoat maistuvat jo. Kermaperunoissa on myös jotain ihana lohdullista, tuhtia, täyttävää ja lempeän makuista.

TIMJAMI-KERMAPERUNAT

4 annosta

8 perunaa
0,5 dl juustoraastetta
3 rkl tuoretta timjamia silputtuna
2 dl ruokakermaa
1,5 tl suolaa ja mustapippuria

TEE NÄIN:

1. kuori perunat jos tarvetta.
2. siivuta perunat.
3. lämmitä uuni 200 asteeseen.
4. asettele perunat riveihin uunivuokaan.
5. silppua timjami.
6. sekoita kulhossa kerma, silputtu timjami, suola ja pippuri.
7. levitä perunoiden päälle ensin juustoraastetta.
8. kaada kermaseos perunoiden päälle.
9. nosta vuoka uuniin ja suojaa ja foliolla, jotta perunoiden pinta ei pala.
10. paista uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia, uunista riippuen.