Skip to content

Arjen pelastus: basilikakana

Tykkää

Anteeksi, että tämä resepti / ruokavinkki on ottanut niin pitkän ajan saapua tänne blogiin saakka.
basilikakana (2 of 2)

Lupailin jo ajat sitten kertoa lisää täällä blogin puolella tästä meidän arkemme pelastusruoasta. Olen kuvannut sitä monet kerrat Instagramiin ja hehkuttanut ruokaa myös Maku-lehden sivuilla. Kuuluisa ruoka siis! apukokki oli ihmeissään kun mainitsin, että bloggaan ruoasta ensimmäistä kertaa, niin minäkin. Nyt korjaan siis tämän epäkohdan ja esittelen teille ruoan, jota meillä syödään kerran viikossa. Ruokabloggaajalle, joka tykkää kokeilla montaa uutta reseptiä viikossa, on tämä aikamoinen saavutus!

Kerron kuitenkin alkuun, että en oikein ymmärtänyt tämän ruoan päälle kun maistoin sitä ensimmäistä kertaa. Enkä vielä toisellakaan kerralla, mutta kolmannella olin koukussa.

Basilikakanassa oikaistaan sieltä mistä aita on jo aika matalalla, mutta se on täysin sallittua! hätä ja nälkä ei lue lakia, enkä kyllä pistä pahakseni jos ruoka vielä maistuukin hyvältä. En ole koskaan oppinut syömään elääkseni vaan elän ehdottomasti syödäkseni. Ruoka on ilo, onni ja inspiraatio, myös arkena.

Ai että mitenkä tässä sitten oikaistaan? kaiken salaisuus piilee alla olevan kuvan purnukassa. Kyllä, tahnaa voisi tehdä itsekin, olen löytänyt reseptejä netistä, mutta en ole millään vaivautunut kun tästä purkista saa helposti hyvää.

Holy basil-tahnaa olen löytänyt läheisistä aasialaisista kaupoista, pienistä ja suurista. Harmi kyllä tätä ei saa (en ole ainakaan nähnyt) tavallisista ruokakaupoista, mutta toivon että ette joudu kovin kaukaa tätä metsästämään.

basilikakana (1 of 2)

Ruoka on yksinkertainen ja keittelen sen lisukkeeksi usein basmati- tai jasmiiniriisiä mutta tällä kertaa kun muistin vihdoin napata kuvat ruoasta, kokeilin Sugar PR:ltä saatua Clearspringin luomuriisi-kvinoasekoitusta.  Hyvin toimii!

Olen myös tässä näiden vuosien varrella kun tätä on syöty tuunaillut annosta suuntaan ja toiseen. Lisukket ovat tässä isossa osassa, avokado sopii kermaisuutensa ja pehmeän makunsa puolesta tulisen kanaruoan seuraksi ja lisään lautaselle usein myös joko tuoretta ananasta tai mangoa tuomaan hapokkuutta. Tuoreet yrtit, kuten korianteri, kruunaavat annoksen.

Jos on oikein kova kiire, hylkää lisukkeet ja paista kana maustekastikkeessa ja keitä riisi. Valmista ja makua ei puutu!

Mikä ruoka pelastaa teidän arkenne?

BASILIKAKANA

2 annosta
2 rkl öljyä paistamiseen
3 rkl Holy Basil-maustetahnaa
400 gr kananpojanjauhelihaa
4 dl basmatiriisiä

Lisäksi

1 avokado
2 dl tuoretta ananasta
3 rkl tuoreita yrttejä silputtuna

TEE NÄIN:

1. lämmitä paistinpannulla öljy.
2. lisää basilika-chilitahna ja lämmitä hetki.
3. lisää kananjauheliha ja paista kypsäksi.
4. keitä riisi.
5. pilko mahdolliset lisukkeet, esim. avokado ja tuore ananas.
6. koristele tuoreilla yrteillä, esim. korianterilla.