Skip to content

Ravintolavinkki: Taqueria El Rey

Tykkää

Miten mahtavaa, taas on Helsingissä uusi (tai ainakin uudehko) ihana, meksikolainen,  ravintola, El Rey, joka sijaitsee Vuorimiehenkadulla.

El Rey uusi vesileima (1 of 9)

El Rey uusi vesileima (2 of 9)

Olen jo jonkin kuunnellut lupaavia supinoita El Reystä ja se on keikkunut ravintolalistallani jo jonkin aikaa. Nyt vihdoin, syyskuun kääntyessä kohti loppua, ehdin testaamaan tämän pikkiriikkisen, suloisen ravintolan.

Sen lisäksi että ruoka oli ihanaa pääsin pitkästä, pitkästä aikaa vaihtamaan kuulumisia vanhan opiskeluystävän kanssa. Loistava yhdistelmä – vaikka osuimmekin ravintolaan erityisen meluisana iltaa ja välillä epäilin etten kuulisi mitä vastapäätä istuva ystäväni sanoi. Mutta, ainakin ravintolassa oli tunnelmaa.

El Rey uusi vesileima (3 of 9) El Rey uusi vesileima (4 of 9)

Olin ennen seuralaistani paikalla ja sen perusteella, mitä tänä sateisena torstai-iltapäivänä todistin, suosittelen lämpimästi varaamaan pöydän. Ravintola on pieni ja ilmeisen suosittu.

Palvelu oli erinomaista, olin aivan hämmentynyt kun mocktailini taiteillut herra istahti pöytääni kertomaan mitä kaikkia ihanuuksia hän lasiin oli laittanut. Oli chia-siemeniä, hibiscussiirappia, puolukoita, limeä.. taivaallista! eli kannattaa rohkeasti vaan udella juomia listan ulkopuolelta, ainakin omalla kohdallani se toimi.

El Rey uusi vesileima (5 of 9)

Tarjoilijalta sai aina hymyn, ruoka tuli kiireisestä illasta huolimatta mukavaa tahtia ja ruoka oli todella hyvää.

El Rey uusi vesileima (7 of 9) El Rey uusi vesileima (6 of 9)

Guacamolea tilaan näissä ihanissa meksikolaisissa ravintoloissa aina. Herkullista! pakko sanoa, että vaikka guacamolea oli aivan tarpeeksi oli sen hinta mielestäni hieman korkea (6,5 euroa annos).

El Rey uusi vesileima (9 of 9) El Rey uusi vesileima (8 of 9)

Leukani loksahti auki kun  crispy fish tacos saapuivat pöytään. En ollut menulta ymmärtänyt että tacojeni välissä köllöttelisi nämä pulskat, friteeratut kalapalat. Myönnän, että sain syötyä vain 2/3 annoksestani, se oli niiiiin tuhti. Menulla suositeltu hot habanero sauce sopi kyllä näiden tuhtien kalapalojen seuraksi kuin nenä päähän.

Nälkä ei jäänyt ja hinta-laatusuhde koko illallisella oli mielestäni oikein sopiva. Maksoimme mocktailin kera kahdesta ruokalajista vajaa 30 euroa. Juu, jälkiruoalle ei vaan yksinkertaisesti ollut tilaa. Ensi kerralla sitten…

Taqueria El Rey

Vuorimiehenkatu 18, Helsinki