Skip to content

Vispaa ja paista: Fritatta

Tykkää

Yhteistyössä A-lehdet & Siipikarjaliitto

Näitä tapauksia tulee aika useinkin vastaan kun kokkailen jotain ensimmäistä kertaa. Eli ihmetys, miksi en ole tehnyt tätä aiemmin?

Frittata on jälleen kerran ruoka, josta joudun ihmettelemään, miksi en ole sitä aiemmin tehnyt. Helppoa ja hyvää viikonlopun aamiaisruokaa, sopii myös lounaaksi ja iltapalaksi. Munaisakin vielä ja täysin oman mielen mukaan muunneltavissa.

fritatta (1 of 2) Onneksi aina oppii uutta ja nyt kun olen frittatojen makuun päässyt, uskon että teen niitä jatkossakin.

Frittata on italialainen kananmunapohjainen ruoka, johon yleensä kuuluu juusto, kinkku, kasvikset ja jopa pasta. Itse tein nyt pastattoman ja leivättömän version kunnioittaen ihania luomumunia, joista tämän herkun tein.

fritatta (2 of 2)

Frittata on erinomainen esimerkki kuinka kananmunista saa hyvää ja täyttävää ruokaa arkeen sekä juhlaan. Tämä luomumunafrittata teki ensiesiintymisensä viime viikon sunnuntain brunssilla. Neljän henkeä söi melkein vuoallisen tätä ihanaa munapaistosta.

Hämmästyn lähes joka viikko siitä, kuin monipuolinen raaka-aine kananmuna on ja miten laajasti sitä voi ruoanlaitossa käyttää. Vaikka meillä pääasiassa syödään kananmunat paistettuina, keitettyinä tai munakokkelina, huomaan nyt kun asiaa mietin, miten usein kananmunaa tuleekaan käytettyä. Esim. lihapulliin, erilaisten leipomusten voiteluun (silloin harvoin kun leivon…), niitä voisi kuulemma myös laittaa smoothieen, mutta en ole moista uskaltanut vielä itse kokeilla.

Mielenkiintoisia ja kivoja munareseptejä löytyy lisää Totta munasta-sivustolta.

Alla herkullinen frittata-resepti, nauttikaa!