Skip to content

Thairuokakurssi ja sitruunaruoho-pannacotta

Tykkää

Yhteistyössä A-lehdet ja Thaimaan matkailu

Muistatteko kun syyskuussa kerroin lokakuun lopussa järjestettävästä thairuokakilpailusta? Jaoin samalla myös thaimaalaisen kanakeiton reseptin.

Lokakuun loppu tosiaan tuli ja meni, nyt elellään jo marraskuuta. Viime viikon torstaina kokoonnuimme isolla porukalla Kokkikoulu Espaan  kokkailemaan yhdessä kilpailun voittajien, Fannin&Kanelin Tiinan, Perinneruokaa Prkl-poikien sekä huikean, siis huikean, Chef Ianin kanssa.

Sinä lokakuisena torstaina tuli todella sellainen fiilis, että olen mukana tilaisuudessa joka on todella once in a lifetime– juttu.

sitruunaruohopannacotta (1 of 14) sitruunaruohopannacotta (2 of 14) sitruunaruohopannacotta (3 of 14) sitruunaruohopannacotta (4 of 14)

Meidän jaettiin kokkikoulussa ryhmiin ja Chef Ian kertoi sekä näytti miten reseptit olisi tarkoitus toteuttaa. Oli hauskaa ja opettavaista, tunnelma oli iloinen ja innostunut. Kokkaamisen lisäksi kyseessä oli myös kilpailu ja parhaat palkittiin illan päätteeksi. Minä ja ryhmäni emme voittaneet kokeilevalla tyylillämme, heh. Onnea Alisa ja Tiina voitosta!

Kokkasimme jasmiini-pannacottaa, possu-katkarapupalleroita ananaspedillä ja kampasimpukoita sekä vaaleaa kalaa kurkuma-kookos-sitruunaruoho-chililiemessä.

sitruunaruohopannacotta (5 of 14)

Kokkailun jälkeen meillä oli Pernod Ricardin viinimaistelu ja huikea illallinen.

sitruunaruohopannacotta (10 of 14)

Huokailimme ruokiemme äärellä koko aterian ajan, Chef Ian vakuutti ja hurmasi meidän upeilla mauilla, ruokien esillepanolla ja huumorintajullaan. En tiedä pääsenkö enää koskaan hänen valmistamansa aterian äärelle (hänellä kyllä on ravintola New Yorkissa….) mutta olen niin hurjan onnellinen että pääsin edes kerran.

Aloitimme illallisen ihanilla kokin tervehdyksillä, joista toinen annos oli sama mitä valmistimme kokkikoulussa (alla)

sitruunaruohopannacotta (9 of 14)

Varsinaisena alkupalana saimme nauttia tulisista mauista. Rakastuin tähän annokseen, se oli juuri sopivan tulinen. Annoksessa oli chiliä (kuulemma sitä tulisinta laatua), pomeloa, katkarapua ja kuivattua salottisipulia. Mieletöntä. Siis MIELETÖNTÄ.

sitruunaruohopannacotta (11 of 14)

Sen jälkeen eteemme saapui Chef Ianin versio kokkikoulussa tekemästämme kampasimpulla-kala-annoksesta. Tässä annoksessa oli ehkä yksi parhaista liemistä mitä olen koskaan maistanut, mitkä maut! liemeen tulee kookosmaitoa, kurkumaa, limeä, chiliä, sitruunaruohoa, kalakastiketta.. mitäs vielä, en edes muista kaikkea. Lisäksi täydellisesti kypsennetty kampasimpukka ja kalaa.

sitruunaruohopannacotta (12 of 14)

sitruunaruohopannacotta (13 of 14)

Pääruokana oli vasikkaa currykastikkeessa, peruna ja riisiä. Mukaan tuli myös raikas kurkkusalaatti. Chef Ian kertoi keittäneensä lientä kasaan vaatimattomat kahdeksan (!) tuntia. Ei ihme että maut olivat kohdillaan.

sitruunaruohopannacotta (14 of 14)

Jälkiruoaksi saimme samaa pannacottaa jota teimme kokkikoulussa sekä lisäksi vanilja-riisijäätelöä, joka onnistuu muuten kotioloissa todella näppärästi! sekoitat vain puuromaiseksi keitetyn, jäähdytetyn riisin ja vaniljajäätelön.

Olimme kyllä aikamoisessa ruokataivaassa illallisen jälkeen. Sanat eivät riittäneet kuvailemaan juuri kokemaamme elämystä. Chef Ian kertoi meille jokaisesta annoksesta ja höysti kertomaansa aina iloisella hymyllä ja huumorilla.

Upea ilta.

*

Innostuin pannacotasta kurssilla (hassua, eikö?) niin että teinpä meille sitten heti viikonloppuna sitruunaruoho-pannacottaa, jonka reseptin jaan alla. Toivottavasti maistuu! itse aion seuraavina viikkoina nautiskella taas aasialaisista mauista…

sitruunaruohopannacotta_2 (1 of 1)

SITRUUNARUOHOPANNACOTTA

3,3 dl kuohukermaa
1,5 liivatelehteä
0,5 dl sokeria
1 tl sitruunaruohotahnaa

koristeeksi suklaarouhetta ja kookoslastuja

TEE NÄIN:

1. laita keskikokoiseen kulhoon kylmää vettä ja jääpaloja.
2. lisää liivatelehdet.
3. laita kerma kattilaan, kiehauta ja lisää sokeri sekä sitruunruohotahna. Voit myös käyttää tuoretta sitruunaruohoa jos löydät sitä kaupasta.
4. anna kerman kiehahtaa.
5. kun liivatelehdet ovat pehmenneet, purista niistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kerman joukkoon.
6. sekoita.
7. kaada kermaseos annoskulhoihin ja jäähdytä jääkaapissa ainakin 2 tuntia, mieluiten yön yli.
8. koristele pannacotat ennen tarjoilua tummalla suklaarouheella ja kookoshiutaleilla.