Skip to content

Tsekkiläiset illalliset

Tykkää

Aika huimaa! uskotteko jos kerron, että 4 tähden illallisten neljäs kausi on saatettu päätökseen. Kausi päätti myös ruokaisan maailmanympärimatkamme (aiemmin olemme käyneet mm. Havaijilla, Vietnamissa, Meksikossa ja Ranskassa).

Kauden päätösillallisilla sukelsimme tsekkiläiseen ruokakulttuuriin ja meillä oli jopa oma baari ja baarimikko. Väliaikaviihdettä loi taikuri! Tsekkiläisten isäntiemme herkut veivät kielen mennessään ja naurui raikasi illallisten alusta loppuun saakka. Olipa riemukas päätös hienolle kaudelle.

tsekkiläiset illalliset (3 of 6)

Isot olutkolpakot ja syksyyn sopiva punaviini yhdistettiin ruokiin. Baarista sai myös erilaisia cocktaileja, mm. tsekkiläisellä yrttiliköörillä, Becherovkalla. Drinkin nimi oli betoni.

tsekkiläiset illalliset (4 of 6)

Alkukeitto oli aivan ihanaa. Kukkakaalikeittoa tuhdilla satsilla valkosipulia, koristeena pekonimurua ja ruohosipulia, lisukkeena leipää ja paneroitua juustoa.

tsekkiläiset illalliset (1 of 6)

Pääruokalankku oli tuhti. Sieltä löytyi savustettua porsaanlihaa, hapankaalia tummassa olutliemessä keitettynä ja smetanalla tietenkin. Lisäksi oli marinoitua punasipulia, muutamaa erilaista hilloa ja perunalettuja, arvatkaapa kenen ohjeella..?!

tsekkiläiset illalliset (6 of 6)

Pääruokaa ennen pääsimme näkemään erilaisia kortti- pallo- kiivi ja ties mitä taikatemppuja! kyllä siinä loksahti suurimmalla osalla suu auki kun yritimme ymmärtää miten temput toteutuivat.

tsekkiläiset illalliset (5 of 6) tsekkiläiset illalliset (2 of 6)

Pääruoan jälkeen tultiin tietenkin jälkiruokaan, josta ei ilmeisesti ole kuvia. Hups. Meille tarjoiltiin herkullista apfelstruudelia vaniljakastikkeella kahvin sekä avecin kera. Sanonpa vain että taida myös jatkossa juoda kahvini kermavaahdolla, syntisen hyvää.

Tsekkiläinen ilta jatkui railakkaissa merkeissä pitkälle yöhön ruoan jälkeen. Tähän oli ihana päättä upea kausi ja ryhtyä malttamattomana odottamaan loppiaisen tulosillallista, jossa voittajapari paljastetaan sekä tietenkin myös ensi vuonna jossain vaiheessa alkavaa uutta kautta. Tästä perinteestä kannattaa nimittäin pitää kiinni, nämä illalliset ovat ehdottomasti elämän ikimuistoisimpia hetkiä ystävien kanssa.