Skip to content

Mausteinen soppa & thairuokakilpailu!

Tykkää

Kaupallinen yhteistyö: Thaimaan matkailu

EDIT: kilpailu on päättynyt 

Kuten moni on varmaan blogista ymmärtänyt, olen kroonisesti matkakuumeessa. Matkakuume on vienyt minua monenlaisiin maihin ja paikkoihin maailmalla, mutta toistaiseksi käymättä on vielä Thaimaa, vaikka Aasiaankin olen ehtinyt. Pakko sanoa, että ajatus matkasta Thaimaaseen houkuttelee, haluaisin päästä sinne syömään kaikkia niitä thaiherkkuja, joita olen päässyt maistelemaan kotona, ystävillä, ravintoloissa.

Se, että en ole Thaimaassa koskaan käynyt, ei ole estänyt minua nauttimasta thaimaalaisesta ruoasta. Minulla on ystäviä, jotka ovat palavan ihastuneita thaimaalaiseen ruokaan ja tekevätkin usein. Olen saanut monta kivaa reseptivinkkiä ja ideaa omaan keittiöön heiltä. Minulla on to cook, eli kokkauslistallani, vielä paljon kaikenlaista mitä haluaisin kokeilla. Mm. sticky rice kiinnostaa. Erilaiset thaimaalaiset salaatit ovat myös lähellä sydäntäni, yksi suurimmista rakkauksistani on Som Tam eli thaimaalainen papaijasalaatti. Sitä olen syönyt monet kerrat ruokafestareilla ja aion ehdottomasti tehdä sitä myös kotona.

Meillä syödään paljon yrttejä ja mausteita, jotka kuuluvat vahvasti thaimaalaiseen ruokakulttuuriin. Kaapistani löytyy lähes aina purkki kookosmaitoa, jasmiiniriisiä, nuudeleita, tuoretta chiliä ja tuoreita yrttejä kuten korianteria. Kun ajattelen thairuokaa, tulee mieleeni heti pehmeän tuliset, mutta raikkaat ja selkeät maut.

Koska olen aina tykännyt thaihenkisestä ruoasta, vaikka en ole kovin hardcore chilinsyöjä edelleenkään, oli minusta mahtavaa päästä mukaan tähän kampanjaan jossa pääsen kokkaamaan thairuokaaosallistumaan kokkikouluun ja syömään thairuokaa. Olen siis aikamoinen onnenankka!

Pohdin mielessäni erilaisia vaihtoehtoja, mitä haluaisin kokkailla ja koska nyt on syksy oli valinta lopulta aika helppo.

Keittoa tietenkin!

thaimaalainen keitto (1 of 1)

Keitossa oli helppo yhdistää monet lempijuttuni thaikeittiöstä: yrtit, kookosmaito, nuudelit, chili, rouskuvat kasvikset ja limemehu. Kaikki ainekset löytyivät mukavasti lähikaupasta, jopa hieman pienemmästä K-kaupasta, joten ei ole välttämätöntä lähteä Hämeenkadun etnisiin kauppoihin, jotta tämän ruoan saa tehtyä kotioloissa.

Olen aika kokeilunhaluinen kokki ja erittäin huono seuraamaan reseptejä tarkasti, joten tämäkin ruoka syntyi mielihalujen ja mielikuvien seurauksena. Ei ehkä autenttisinta thairuokaa, mutta raaka-aineet osuivat kohdalleen ja maku oli ihana.

Kokeilunhalu on vienyt minua tässä ruokabloggauksessa moneen hauskaan tilanteeseen ja olenkin todella innoissani, että pääsen osallistumaan lokakuun lopussa kokkikouluun jossa kokkaillaan thairuokaa. Parasta tässä on se, että sinäkin saatat päästä mukaan! käy osallistumassa kilpailuun, jaa oma lempireseptisti ja voit päästä kokkikouluun ystäväsi, minun, Fanni & Kanelin ihanan Tiinan ja mahtavien Perinneruokaa Prkl-Mikan ja Antin kanssa! Kokkikoulun vetää Thaimaassa kuuluisa kokki, tv-tähti ja keittokirjan kirjoittanut Chef Ian. Upeaa päästä mestarin oppiin, uskon että kokkikoulusta tulee mahtava elämys.

Olisi aika mahtavaa päästä tapaamaan teitä siellä ruudun taakaa ja mikä parasta, kokkaamaan ja syömään yhdessä!

Eli nyt, kipinkapin kaikki thairuokafanit, klikatkaa itsenne TÄNNE ja osallistukaa kilpailuun!

THAIMAALAINEN KEITTO

1 prk Tom Yam-tahnaa (esim. SpiceUp!)
1 prk kookosmaitoa (400 ml)
0,5 litraa vettä
1,5 limen mehu

LISUKKEET

1 pieni parsakaali
0,5 dl punasipulia hienonnettuna
2 porkkanaa
400 gr kananpojanjauhelihaa
200 gr täysjyvänuudeleita

MAUSTEET

2 rkl soijaa
1 tl chiliöljyä
1-2 rkl limemehua
1 tuore, punainen chili
0,5 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 dl tuotetta ananasta pilkottuna

TEE NÄIN:

1. silppua kasvikset ja chili.
2. kypsennä kananpojanjauheliha.
3. ota iso kattila.
4. laita kattila lämpenemään liedelle.
5. lisää tom yam-tahna ja lämmitä sitä hetki.
6. lisää kookosmaito, limemehu ja vesi.
7. sekoita tahna nesteeseen kunnolla. Kiehauta.
8. lisää soija ja chiliöljy.
9. lisää nuudelit.
10. lisää kana.
11. lisää kasvikset viimeisenä, jotta ne säilyvät rapeina.
12. nosta kattila pois levyltä kun nuudelit ovat kypsyneet.
13. annostele keitto syviin kulhoihin.
14. koristele annokset tuoreella ananaksella ja koriaterilla.