Skip to content

Keittokirjavinkki ja tomaattidippi

Tykkää

Viime lauantaiaamu valkeni lupaavasti,  oli hieman routainen maa ja aurinko pilkisti paahdetun oranssin sävyissä puiden takaa, oli lupaus talvesta. Lähdimme apukokin kanssa asioille ja jossain vaiheessa pilvet piilottivat auringon ja alkoi sataa.

Jotta tämä talveksi kutsuttu vuodenaika ei aivan harmaudessa menisi, ei auta kuin etsiä aurinkoa muualta. Tällä kertaa aurinko löytyi olohuoneen sohvalla ku selasin Richard McCormickin uutta keittokirjaa, Barcelonaa. Jo kirjan kansi toi mieleen paahteiset kesäpäivät Etelä-Euroopassa ja sukeltaessani kirjan syvyyksiin, vei se minut mukanaan Barcelonaan, kaupunkiin jossa en ole koskaan käynyt, mutta jonne haluan ehdottomasti käymään.

tomaattidippi (4 of 4)

 

Kirjassa ei ole vain reseptejä vaan se on myös omanlainen matkaopas Barcelonan ruokakulttuuriin. Miten kiehtovia kuvia ja ihania paikkoja sekä ruokia. Merkitsin heti useamman reseptin talteen myöhemmäksi ja innostuin kirjan tomaattidipistä niin että ryhdyin heti soveltamaan samantyyppistä dippiä kaappini aineksista.

tomaattidippi (2 of 4)

Kirjassa matkataan Richardin matkassa piknikeiltä (itseäni nauratti kertomus vartijoiden jahtaamasta Richardista, joka hiipi eräiden värikkäiden portaiden luona eväskorin kanssa), tapasravintoloihin, kauppahalleihin, rannalle.. monta kohdetta yhdellä lukemalla.

tomaattidippi (1 of 4)

Pieni pilkahdus kesää, aurinkoa ja hyvää ruokaa harmauden keskelle. Ihanan erilainen keittokirja, jos kirjaa voi siksi kutsua, koska se toimii erinomaisena matkaoppaana.

Alla vielä soveltamani tomaattidipin resepti, ainekset eivät ole aivan yksi yhteen kirjan kanssa, vaan käytin vapaalla kädellä omien kaappien antimia.

*

Kirja saatu kustantamolta arvostelukappaleena

TOMAATTIDIPPI

100 gr aurinkokuivattuja tomaatteja purkista
1 dl tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
0,5 dl auringonkukansiemeniä
1 rkl vaaleaa balsamico-kastiketta
3 rkl oliiviöljyä
0,5 tl sitruunamehua
0,5 tl sokeria
ripaus suolaa

TEE NÄIN:

1. valuta aurinkokuivatut tomaatit.
2. lisää ne monitoimilaitteeseen.
3. silppua valkosipulinkynnet.
4. lisää siemenet, valkosipulinkynnet basilika, oliiviöljy, sitruunamehu, suola, sokeri, vaalea balsamikastike.
5. surauta tasaiseksi, lisää tarvittaessa oliiviöljyä.
6. anna maustua jääkaapissa tai tarjoile välittömästi.