Skip to content

Banaani-piparileipä & Taitoja teineille-ilta

Tykkää

Blogi on pitkästä aikaa käynyt pikkujouluajan kunniaksi tonttuilemassa. Tykkään tonttuilusta niin kovin! Te, joille vanha blogini on tuttu, saatatte ehkä muistaa että kävin samoihin aikoihin kaksi vuotta sitten tonttuilemassa Mahdollisuus Lapselle ry:n Taitoja teineille-illassa?

Samat ihanat teinit ovat ehkä teille tuttuja ravintola Murun, Murun Versot hyväntekeväisyyslounaalta, jossa kävimme herkuttelemassa apukokin kanssa maaliskuussa?

Nuorilla on ollut myös Ravintolapäivänä pop-up hodariravintola yhteistyössä Henri Alénin Hodari & Hummerin kanssa. Aivan mielettömiä tempauksia ja projekteja.

Tänäkin vuonna leivottiin! vein mukanani kaksi piparinmakuista banaanileipää, joiden reseptin löysin Chocolate- Covered Katien blogista. Leipäresepti oli jo valmiiksi gluteeniton mikä osoittautuikin hyväksi jutuksi, näin kaikki osallistujat pääsivät maistelemaan leipää. Tein muutamia pieniä muutoksia reseptiin oman kaapin sisällön perusteella.

banaani-piparileipä (1 of 7)

Ilta oli aivan ihana, pieni irtiotto loppuvuoden hulinoiden keskellä. Nuorien kanssa touhutessa, leipoessa, koristellessa pipareita mennyt työpäivä jää unohduksiin ja saa energiaa iloisista ja innostuneista nuorista. Juhlissa nähtiin tänä vuonna myös katutanssiesitys sekä joulupukki!

banaani-piparileipä (3 of 7) banaani-piparileipä (4 of 7)

Työnjako oli selvä, minä toin leivät ja nuoret koristelivat ne, jonka jälkeen leipä pilkottiin buffet-pöytään suupaloiksi. Suupalaa enempää leipää ei kerrallaan jaksa välttämättä syödäkään, sen verran tuhdit maut ja koostumut leivässä on. Ihana joululeipä!

banaani-piparileipä (5 of 7) banaani-piparileipä (6 of 7) banaani-piparileipä (7 of 7)

Kiitos Mahdollisyys ry:n nuorille lämpimästä vastaanotosta pikkujouluihin, joulupukille yllätyslahjasta sekä ihanille toimintaterapeuteille N:lle ja E:lle kutsusta. Onpa ollut mukavaa olla mukana näissä nuorten tempauksissa!

BANAANI-PIPARILEIPÄ

3 kpl banaaneja, mitä kypsempiä sitä parempi
2 tl bourbon vaniljajauhetta
1,5 dl punaista maitoa
0,5 dl juoksevaa hunajaa
0,5 dl siirappia (itse käytin vaaleaa, mutta tumma käy myös)
2 rkl valkoviinietikkaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 rkl jauhettua kanelia
4 tl jauhettua inkivääriä
1/3 tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl jauhettua pomeranssia
0,5 dl sokeria
5 dl jauhoja (myös gluteenittomat käyvät)

TEE NÄIN:

1. muussaa banaanit.
2. sekoita banaanit, vaniljajauhe, maito, juokseva hunaja, siirappi ja viinietikka keskenään.
3. sekoita seuraavaksi kuivat aineet: leivinjauhe, ruokasooda, kaneli, jauhettu inkivääri, muskottipähkinä, jauhettu pomeranssi, sokeri ja (gluteenittomat) jauhot.
4. kaada kosteat ainekset kuivien joukkoon.
5. sekoita hyvin.
6. öljyä leipävuoat.
7. lämmitä uuni 175 asteeseen.
8. kaada taikinat vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Älä avaa uuniluukkua välissä.
9. kun 30 minuuttia on mennyt anna leipien levätä uunissa 10 minuuttia ennen kuin avaat uuniluukun.
10. koristele leivät jos haluat.