Skip to content

Joulun (keitto-)kirjalahjat

Tykkää

Halusin vinkata teille täällä blogissa myös parhaista ruoka-aiheisista lahjoista. Tällä kertaa keskityn ihaniin keittokirjoihin joihin olen vuoden varrella päässyt tutustumaan.

Suurena lukutoukkana olen aina pitänyt kirjoja erinomaisena joululahjana. Sainkin usean vuoden ajan äidiltäni aina uusimmat lempikirjani joululahjaksi ja jossain vaiheessa kirjoja oli kirjaimellisesti jokainen nurkka täysi. Neljä vuotta sitten muutimme apukokin kanssa nykyiseen kotiimme ja jouduin luopumaan suuresta osasta kirjojani tilanpuutteen vuoksi. Se kirpaisi, kirpaisee edelleen kun ajattelen kaikkia niitä rakkaudella luettuja kirjoja. Säästin vain tärkeimmät, kirjat joita luen yhä uudelleen ja uudelleen.

joulun keittokirjavinkit (1 of 3)
Ruoanlaittoinnostuksen viedessä mukanaan jokunen vuosi sitten aloin huomaamaan että nyt hyllyni ja keittiöni alkavat pursuamaan keittokirjoja. Saan niitä paljon arvostelukappaleina blogin kautta ja tartun jokaiseen innolla. Keittokirjat ovat ihania! ne ovat täynnä inspiroivia kuvia, reseptejä, makumatkoja, uusia raaka-aineita.. niistä saa valtavasti iloa omaan keittiöön.

joulun keittokirjavinkit (2 of 3)

Tänä vuonna tuntuu että kirjoja on keräätynyt keittiön tasoille ennätysmäärä. Olen myös ahkerasti kokkaillut saamistani kirjoista. Jotkut lempikirjoistani ovat jo edellisvuodelta, mutta ne ovat pysyneet keittiössä tänäkin vuonna ja olleet käytössä.

joulun keittokirjavinkit (3 of 3)

Alla muutamia vinkkejä kotikokkien joululahjapaketteihin. Kirjalahja on pitkäaikainen ilo ja parhaimmillaan loputon inspiraation lähde. Usein keittiokirjasta löytyy myös ne ikisuosikit joita tehdään kerta toisensa jälkeen.

Linkitän myös kirjan perään reseptin, jos olen sellaisen tänne blogiin lisännyt.

Richard McCormick’s: Barcelona (tomaattidippi)

Richard Mr Cormick’s: Sandro

Satu Koivisto: Gastronaatti (tomaattihummus, paahdetut tomaatit)

Emma Iivanainen: Emman kakut, leivokset ja jäätelöt (sitruuna-basilikajäätelö)

Teresa Välimäki, Johanna Lindholm, Laura Riihelä: Hyvää joulua (superhelppo suklaatoffee)

Henri Alen: Vuoden keittokirja  (elämäni paras pataruoka)

Hanna Stolt: Aamupala  (itsetehty riisifrutti)

Jamie Oliver: Arjen superruokaa (aamiainen Jamie Oliverin tapaan)

Kira Åkerström- Kekkonen: Max 30 min (punainen linssi-lehtikaali-chorizopata)

*

Kirjat saatu kustantajilta arvostelukappaleina