Skip to content

Blini-ilta

Tykkää

Ovatko teidän ajatukset jo siirtyneet vuoden viimeiseen päivään ja etenkin sen iltaan?

Tämä blinipostaus tulee tavallaan myöhässä, mutta kuitenkin juuri oikeaan aikaan. Vietimme nimittäin ystävien ja kummilasten kanssa blinijoulua mutta blinit sopivat erittäin hyvin myös vuodenvaihteen juhlahumuun.

blini-ilta (8 of 11)

Blineissä parasta on se, että niiden kanssa voi tarjoilla lähes mitä mieli tekee. Parhaiten blinien kanssa sopivat, omasta mielestäni, kaikenlaiset herkulliset tahnat ja soossit, mäti, smetana ja suolakurkut, kalat ja äyriäiset. Olimme insinööriystävän luona syömässä, joten äyriäisiä ei pöydästä puuttunut.

blini-ilta (6 of 11) blini-ilta (8 of 11)

Minä olin blinivastaava, kuten aiemminkin eräässä tyttöjen illassa, jonne paistoin lähes 60 (!) bliniä. No, olin jälleen hieman ööö.. ahne ja paistoin meille jälleen aivan liian monta bliniä. Ensimmäiset yritelmät eivät olisi voittaneet missikisoja, mutta puolivälissä paistamista alkoivat blinit näyttää blineiltä eikä reikäisiltä letuilta. Onneksi paistopäivänä oli myös leuto sää, niin oli mahdollista pitää ikkunaa auki. Koko kotimme taisi tuoksua blineille aatonaattona.

blini-ilta (4 of 11)

Blinien kanssa tein savulohitahnaa ja vein mukanani sienisalaattia, smetanaa, suolakurkkuja ja hunajaa. Isäntäpari hoiti äyriäiset, mädin ja porosoossin.

Söimme itsemme aivan soikeaksi.
blini-ilta (9 of 11)

Ja hei, illallisen alkuun saimme käsiimme maukkaat glögidrinkit! jos glögi ei vielä tule korvista ulos ja kaipaat sen juomiseen uutta twistiä, teepä näitä!

blini-ilta (10 of 11) blini-ilta (11 of 11)

Lasin pohjalle glögiä ja kuohuvaa päälle, ihanan raikasta ja kuplivaa.

Mitä te aiotte kokkailla uutenavuotena?

BLINIT

2 dl maitoa
1/2 kuivahiivapussi
2 dl tattarijauhoja
1/2 vehnäjauhoja
1/2 tl sokeria
1 dl keskiolutta
1/2 tl suolaa
2 kpl munia

TEE NÄIN:

1. Lämmitä maito ja liuota hiiva joukkoon. Lisää jauhot, sokeri ja olut. Peitä taikina liinalla ja anna käydä lämpimässä paikassa vähintään 4 tuntia.
2. Lisää suola. Erota munan keltuaiset valkuaisista. Lisää keltuaiset taikinaan. Vatkaa munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto kevyesti nostellen taikinaan.
3. Paista blinit voissa, miedolla lämmöllä ohukais- tai blinipannussa. Paksun blinin pinta on rapea ja sisus pehmeä.
4. Tarjoa vastapaistettuina mädin, vaahdotetun smetanan tai ranskankerman ja sipulisilpun kanssa.

SAVULOHITAHNA

200gr savulohta
1/2 prk Creme Bonjour valkosipulituorejuustoa
3-4 rkl ranskankermaa
2 rkl tuoretta ruohosipulia silputtuna
1 tl sitruunamehua

TEE NÄIN:

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja täytä tahnalla esim. croissantit, ruisleivät tai syö sellaisenaan.