Skip to content

Kermainen kasviskeitto

Tykkää

Keittovillitys vain jatkuu täällä meillä, erityisesti kasviskeittovillitys, vielä parempi jos saan lorauttaa keittoon kermaa ja tehdä siitä kermaisen kasviskeiton. Olen tehnyt viimeisien kuukausien aikana ennätysmäärän erilaisia keittoja (mm. paahdettua paprikakeittoa, kukkakaali-currykeittoa, linssikeittoa..). Keittiössä on myös keitelty soppia, jotka eivät ole tänne blogiin asti päässeet, mm. jääkaapintyhjennyssoppaa jauhelihasta ja pastasta. Yksi suurimmista keittosuosikeistani on kuitenkin ollut kermainen lohisoppa, aijai miten hyvää!

Kermainen kasviskeitto

 

Nyt jos koskaan on oiva aika keitellä kasviskeittoja kotikeittiössä. Pakkanen on paukkunut, lumi on satanut ja talvea ei vain haista vaan sen tuntuu luissa ja ytimissä. Onneksi talvi on asenne- ja varustelukysymys, itse kävin kävelemässä -18 asteen pakkasessa ennen tätä soppalounasta ja ainoa mikä jäätyi oli silmäripset. Upeita, aurinkoisia talvipäiviä lisää!

Tämä keitto oli ensimmäisenä syöntipäivänä hyvää, toisena erinomaista. Niin se vaan tuppaa joskus menemään, eli kannattaa tehdä isompi satsi että riittää seuraavaankin päivään.

Keitto löytyi alkunperin Pinterestistä, mutta muokkautui taas kokin käsissä. Noudattelin tätä reseptiä aika pitkälle, kunnes keksin että juuri uunissa (jotain muuta ruokaa varten, en vaan muista enää mitä) paahtuvat kirsikkatomaatit saavatkin korvata reseptissä olleen toisen purkin tomaattimurskaa. Koska paahdetut tomaatit ovat niiiiiin hyviä.
Salainen ainesosani on viime aikoina ollut keitoissa kuohukerma. Lupasinhan että täällä ei kiristellä tammikuussa vaan syödään tunteella. En nyt äkkiä keksi mikä olisi parempi salainen ainesosa keitossa kuin tuhti, kunnon kerma.

Että kermaista alkavaa viikkoa kaikille!

KERMAINEN KASVISKEITTO KUKKAKAALISTA JA PAAHDETUISTA

KIRSIKKATOMAATEISTA

1 rkl voita paistamiseen
1 sipuli
3 isoa valkosipulinkynttä silputtuna
1 kukkakaali
1 litra luomukasvislientä
1 rasiallinen paahdettuja kirsikkatomaatteja (paahdettujen tomaattien reseptin voit kurkata täältä)
1 tölkki, 400 gr, tomaattimurskaa
2 dl kuohukermaa
3 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl kuivattua oreganoa
suolaa ja pippuria
1 tl chilihiutaleita

TEE NÄIN:

1. Valmista paahdetut tomaatit (vinkki: tomaatteja kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi, niitä voi käyttää muuhunkin)
2. Silppua sipulit
3. Lämmitä liesi keskilämmölle
4. Lisää voi
5. Lisää sipulit ja kuullota niitä kunnes ne muuttuvat läpinäkyviksi
6. Silppua kukkakaali ja lisää kattilaan
7. Kaada kasvisliemi kattilaan (lientä tulee olla niin paljon että kukkakaalit peittyvät, jos litra ei riitä lisää vettä)
8. Keitä kunnes kukkakaali on kypsää
9. Lisää paahdetut tomaatit
10. Soseuta keitto tasaiseksi
11. Mausta
12. Lisää tomaattimurska
13. Lisää kuohukerma ja anna porista miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia
14. Maista ja mausta lisää jos tarve