Skip to content

Pastaperjantai!

Tykkää

Follow my blog with Bloglovin

Yhteistyössä Asennemedia ja Fiskars

pastaperjantai (2 of 36)

Sattuipa sopivasti että ensimmäisen Asennemedian yhteistyökamppiksen aihe oli pasta. Pasta on nimittäin lempiruokaani, lohturuokaani, helppoa ja nopeaa arkiruokaani, hyvänmielen ruokaani, tankkausruokaani. Tämän kamppiksen teemana on siis pastaperjantai!

pastaperjantai (9 of 36)

Instagramissa tägäilen pasta-aiheisia kuviani #pastaonparasta, sieltä voitte käydä kurkkaamassa aiempia pastainspiksiäni.

Tällä kertaa hemmottelin apukokkia pastalla erään perjantain kunniaksi. Meillä ei säännöllisesti vietetä pizzaperjantaita tai muitakaan teemaperjantaita, mutta pastaperjantain ottaisin kyllä ilomielin ohjelmistoon ja vakituiseksi osaksi elämäämme. Perjantaisin tuppaa muutenkin olemaan aika väsynyt viikon päätteeksi, joten pasta sopii siinäkin mielessä perjantaille, sen saa yleensä pöytään nopeammin kuin muut ruoat ja hyviä pastareseptejä on pilvin pimein. Pastassa ihanaa on myös se, että raaka-aineita ei tarvita montaa. Riittää kun ne muutamat valikoidut raaka-aineet ovat laadukkaita.

Sain pastaperjantain toteutusta varten huikean tavarapaketin Fiskarsilta ja laatikko sisälsi Fiskarsin Functional Form välineitä, joilla pastan teko onnistuu näppärästi. Suosikeikseni nousi ehdottomasti mm. raastin säilytysrasialla, jonne sain jemmattua tässäkin pastassa käytetyt cheddar-juuston sekä pecorino-juuston. Myös uudet leikkuulaudat pääsivät testiin. Apukokki taannoin kyselikin että voisimmeko millään päivittää leikkuulautamme, edelliset kun ovat monen vuoden takaa ja aika hurjassa kunnossa (niitä ei tosiaan kehtaisi blogiin kuvailla!). Sitruunahörhönä ensimmäinen väline mitä ryhdyin käyttämään oli tietenkin sitruspuristin. En myöskään pistänyt pahakseni erilaisia keittiöveitsiä jotka sain, tuo kuvissa vilahtava pieni kokinveitsi oli kyllä näppärä ja onkin meillä jokapäiväisessä käytössä nykyään.

pastaperjantai (7 of 36)
pastaperjantai (25 of 36)pastaperjantai (27 of 36)

Valtasin pastaperjantain kokkailuja varten koko keittiön ja suuren ruokapöytämme, jotta minulla olisi tilaa touhuta. Kyllä kokkaaminen vaan on kivaa!

Pastaksi valikoitu tällä kertaa Jamie Oliverin resepti, jota tuunailin hyvin vapaasti. Siinä on paljon lemppareitani; tomaattia, valkosipulia, sitruunamehua, kahta eri juustoa, yrttejä. Pitkästä aikaa tein myös kastikkeen alusta asti itse tomaateista, olen aivan hullaantunut uunissa paahdettuihin tomaatteihin ja löysinkin isoja sekä mehukkaita köynnöstomaatteja kaupasta.pastaperjantai (4 of 36)pastaperjantai (6 of 36)pastaperjantai (15 of 36)

pastaperjantai (16 of 36)

Alkuperäiseen reseptiin ei tullut munakoisoa, mutta näin niitäkin kaupassa ja nappasin yhden hetken mielijohteesta mukaani. Näin blogini reseptit yleensä syntyvät, hetken mielijohteesta. Olen huono seuraamaan reseptejä tarkasti ja heittäydynkin ruoanlaittoon usein fiilispohjalta.pastaperjantai (17 of 36)pastaperjantai (1 of 1)

pastaperjantai (22 of 36)

Tämän pastan salaisuus on sen raaka-aineet ja maltti. Kannattaa antaa kastikkeen porista ja puhkua liedellä. Omani porisi Functional Form kannellisen paistokasarin kannen alla. Olen käyttänyt aiemmin vanhaan pannuuni silikonikantta, mutta onpa mukavaa kun nyt minulla on kunnon välineet ja kannellinen kasari.pastaperjantai (28 of 36)pastaperjantai (30 of 36)pastaperjantai (31 of 36)pastaperjantai (32 of 36)

pastaperjantai (33 of 36)

Pastana käytän yleensä täysjyväpastaa, joskus syön apukokin kanssa myös gluteenitonta pastaa. Tuorepasta on toki aivan ihanaa ja joskus todella, todella harvoin olen jaksanut tehdä itse pastaa alusta asti.

Tällä kertaa pastalaatuna toimi luomu täysjyvärigatoni. Onko ruudun takana muuta muita jotka tykkäävät nuohota kaupassa pastahyllyjen välissä? minusta se on ihanaa ja ostankin lähes aina uuden pussin pastaa, jotain uutta. Tämä taitaa olla syy siihen että kuivakaappimme on aivan mahdottoman täynnä koko ajan.pastaperjantai (18 of 36)pastaperjantai (21 of 36)pastaperjantai (19 of 36)

pastaperjantai (20 of 36)

Tämä pasta vei hieman enemmän aikaa kuin pastareseptini yleensä, mutta samalla kun tomaatit paahtuvat uunissa tai porisevat liedellä on hyvää aikaa puuhailla muuta. Samalla tulee annettua pastakastikkeelle vähän vahingossa lisäaikaa maustua. Istahda sohvalle, tyhjennä tiskikone, kata pöytä, siemaile viiniä lieden äärellä, halaa apukokkia.. siinä paljon mukavaa tekemistä pastakastikkeen valmistumista odotellessa.

pastaperjantai (35 of 36)

Ja muista raastaa paljon juustoa pastan päälle, joohan?

*

MUNAKOISO-TOMAATTIPASTA

1/2 munakoiso
8 kpl isoja, mehukkaita tomaatteja (köynnöksessä tai ilman)
5 laakerinlehteä
suolaa
tuoreita timjaminoksia
7 kpl valkosipulinkynsiä kokonaisena
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl punaviinietikkaa
mustapippuria myllystä
1 rkl kuivattua oreganoa
2 dl pecorino- ja cheddarjuustoja
1 dl tuoretta basilikaa

TEE NÄIN: 

1. Nosta tomaatit köynnöksissä uunivuoalle
2. Mausta tomaatit suolalla ja oliiviöljyllä
3. Lisää vuokaan myös laakerinlehdet, kuoritut valkosipulinkynnet ja tuoreet timjaminoksat
4. Paahda tomaatteja uunissa 200 asteessa kunnes kuoret halkeilevat, noin 20-25 minuuttia
5. Laita munakoisot itkettymään (leikkaa ne siivuiksi ja lisää päälle suolaa, anna levätä n. 15 minuuttia)
6. Nosta tomaatit pois uunista ja poista köynnökset sekä halutessasi kuoret tomaateista
7. Siirrä tomaatit, valkosipulit ja mausteet paistokasariin tai pannulle
8. Murskaa tomaatit
9. Mausta mustapippurilla ja oreganolla sekä sitruunamehulla ja punaviinietikalla
10. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia
11. Leikkaa munakoisot pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla kypsiksi
12. Poista laakerinlehdet
13. Keitä pasta
14. Sekoita pasta ja kastike, lisää paahdetut munakoisot, mausta lisää jos tarvetta.
15. Annostele pasta lautasille, raasta päälle juustoja ja koristele tuoreella basilikalla

 


2 Comments

Kommentointi on suljettu.