Skip to content

Paahdettu mansikka-valkohomejuustoleipä

Tykkää

Yhteistyössä Asennemedia ja Castello-juustot

Paahdettu mansikka-valkohomejuustoleipä

Tuntuu että tämä alkuvuosi on ollut yhtä juhlaa, on Runebergin päivää, laskiainen ja nyt seuravaaksi ystävänpäivä. Suomessahan ystävänpäivää taidetaan viettää enemmän ystävien kunniaksi kuin romanttisena parisuhdepäivänä?

Joka tapauksessa, olen vuosien varrella huomannut että tie ystävien ja apukokin sydämeen (ja omaani tietenkin!) käy vatsan kautta. Minusta onkin ihanaa hemmotella läheisiä hyvällä ruoalla ja useimmiten kokoonnummekin ruoalaiton merkeissä tapaamaan toisiamme.

mansikka-valkohomejuustoleipä_edit3 (1 of 1)

Kehittelin ystävänpäivän kunniaksi yhteistyössä Asennemedian ja Castello-juustojen kanssa Castello Creamy White– juustosta rakkausleipiä.

Ai mitä leipiä?

RAKKAUSLEIPIÄ eli paahdettuja mansikka-valkohomejuustoleipiä.

mansikka-valkohomejuustoleipä_edit1 (1 of 1)

Jos ujostuttaa kertoa tunteistaan sille ihanalle naiselle / miehelle tai et tiedä miten kertoisit miten paljon ystävästäsi pidät tai haluat hemmotella kumppaniasi, tee näitä leipiä. En usko että viesti jää epäselväksi näiden jälkeen..

Leipiin tulee Castello Cream White-valkohomejuustoa, tummaa suklaata, paahdettuja balsamicolla maustettuja mansikoita ja basilikakastiketta. Mansikat eivät ole varsinaisesti nyt sesongissa, mutta ne kuuluvat mielestäni rakkaudentunnustuksiin. Voit tuoreiden sijaan käyttää myös esimerkiksi kotimaisia pakastemansikoita.

Suurena juustofanina olisin ainakin ikionnellinen jos joku tekisi minulle näitä leipiä! nyt olen ikionnellinen vaikka tein niitä itse, pääsinhän herkuttelemaan leivillä joka tapauksessa.

mansikka-valkohomejuustoleipä_edit4 (1 of 1)

Paahdetut mansikat.. sanonpa vain että ei jäänyt viimeiseksi kerraksi kun paahdan mansikoita. Ihana maku ja loistava yhdistelmä valkohomejuuston kanssa.

Castellon pehmeä ja runsasrasvainen valkohomejuusto on ihana makupari tumman suklaan ja paahdettujen mansikoiden kanssa, basilikakastike tuo oman twistin leipään. On hyvä käyttää rapeaa ranskalaista maalaisleipää näitä tehdessä, etenkin jos olet rapean leivän ystävä. Yhdellä Castello Creamy White-valkohomejuustopaketilla tekee kahdelle hengelle leivät.

Paahdettu mansikka-valkohomejuustoleipä

Millä te hemmottelette rakkaimpianne, ystävänpäivänä tai muuten?

PAAHDETTU MANSIKKA-VALKOHOMEJUUSTOLEIPÄ

1 pkt Castello Creamy White-valkohomejuustoa
1 rasia mansikoita / 10 kpl mansikoita
50 gr tummaa suklaata
1 tl laadukasta oliiviöljyä
ripaus suolaa
1 tl paksua ja makeaa balsamico-kastiketta
4 siivua rapeaa ranskalaista maalaisleipää
1 rkl voita leipien voiteluun
(tarvittaessa hieman öljyä pannulle paistovaiheessa)

BASILIKAKASTIKE

1 dl tuoretta basilikaa
1 rkl laadukasta oliiviöljyä
ripaus suolaa
0,5 tl sitruunamehua

TEE NÄIN:

1. Siivoa ja puolita mansikat
2. Mausta mansikat ripauksella suolaa, oliiviöljyä ja balsamico-kastiketta
3. Paahda mansikoita uunissa 180 asteessa n. 15 minuuttia
4. Valmista basilikakastike lisäämällä basilikat, suola, sitruunamehu ja oliiviöljy monitoimilaitteeseen. Surauta tasaiseksi kastikkeeksi.
5. Siivuta leipä
6. Paloittele suklaa
7. Paloittele juusto
8. Voitele leivät toiselta puolelta
9. Lämmitä paistinpannu keskilämmölle
10. Kasaa leipien voitelemattomalle puolelle kaksi juustosiivua, muutama pala suklaata, paahdettuja mansikoita ja mausta basilikakastikkeella. Nosta leivänpuolikkaiden päälle toiset leivänpuolikkaat
11. Paahda leipiä pannulla kunnes juusto ja suklaa ovat sulaneet leipien välissä, leivät saavat paahtua tummiksi ja rapeiksi. Voit lisätä pannulle hieman öljyä tarvittaessa.
12. Puolita leivät ja tarjoile tuoreiden mansikoiden kanssa, voit myös koristella leivät vielä balsamico-kastikkeella


5 Comments

    • annemi

      Oi, kiitos vinkistä! täytyy ehdottomasti testata 🙂

Kommentointi on suljettu.