Skip to content

Maapähkinävoikaakao

1

Yhteistyössä Asennemedia ja Urtekram

maapähkinävoikaakao (6 of 7)

Voi kuulkaa, olen nyt aivan rakastunut. Kyllä, edelleen myös apukokkiin mutta myös kaakaoon. Enkä mihin tahansa kaakaoon vaan maapähkinävoikaakaoon.

maapähkinävoikaakao (1 of 7)

Sain Urtekramilta kolmea erilaista maapähkinävoita yhteistyön merkeissä ja mietin pitkään ja hartaasti mitä niistä tekisinkään. Avasin kaikki purkit ja maistelin maapähkinävoita, sekin oli muuten hauskaa. Laadunvalvonta ja testaus ovat tärkeä osa ruokabloggaamista. Urtekramin kaikki maapähkinävoit ovat luomulaatuisia ja sokerittomia. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ne sisältävät maapähkinöitä ja laadukasta himalajansuolaa. Kolmesta eri tahnavaihtoehdosta päädyin itse käyttämään pehmeää maapähkinövoita tähän kaakaoon. Yksinkertaista, laadukasta ja puhdasta, kuten kaikki Urtekramin tuotteet.

(Maa)pähkinävoi on toki itselle tuttu, muistan jo teini-ikäisenä ihmetelleeni kun saksalainen setäni levitti paahtoleivälle pähkinävoita ja kiskaisi leivän suuhunsa hyvällä ruokahalulla, siis aamiaiseksi. Tämä oli aivan ennenkuulumatonta suomalaiselle, joka oli tottunut syömään tummaa leipää suolaisilla päällisillä aamiaiseksi tai puuroa.

Vuodet vierivät ja seurasin eräiden ystävien hurahtamista pähkinävoihin, siihen mistä kaikki tuntuvat nyt puhuvan. Ymmärrän kyllä pähkinävoin päälle leivonnaisissa, mutta en kyllä edelleenkään levittäisi sitä paahtoleivälle.

Maapähkinävoit iskivät tajuntaani siinä vaiheessa kun ryhdyin seuraamaan amerikkalaisia ruokablogeja kuusi vuotta sitten. Siellä maapähkinävoi tuntui olevan kuuminta hottia jo silloin ja buumi tuntuu jatkuvan edelleen. Maapähkinävoita laitetaan lähes mihin vaan lisukkeeksi, amerikkalaiset ovat kyllä kekseliästä kansaa. Olen ilokseni myös huomannut että maapähkinävoibuumi on alkanut Suomessakin ja sitä löytyykin jo jos jonkinlaista versiota kaupoista.

Halusin tehdä saamistani maapähkinävoista jotain muuta kuin leivonnaisia. Mutta makeaa herkkua halusin silti tehdä, se oli selvä. Tällä kertaa keksin juotavan herkun, joka katoaa kurkusta alas ja saa juojansa niin tyytyväiseksi ettei moista ole ehkä ennen nähty.
maapähkinävoikaakao (2 of 7)

Näin talviaikaan mikä olisikaan parempaa kuin kuuma kaakao? entäs kuuma kaakao maapähkinävoikaakao? eikä nyt siis puhuta jauhekaakaosta, vaan kaakaosta jossa on oikeaa suklaata sulatettuna maitoon.

No niin, nyt ollaan asian ytimessä.

Eikä siinä kaikki! maapähkinävoikaakaon koristelin kermavaahdolla (tietenkin), rouhituilla pähkinöillä, kookoshiutaleilla, sulatetulla suklaalla ja viimeistelin hunajalla.maapähkinävoikaakao (4 of 7)

maapähkinävoikaakao (5 of 7)

Voi hyvät hyttyset mitä olen mennyt tekemään! saako tätä juoda joka päivä, saahan?

MAAPÄHKINÄVOIKAAKAO

2 kuppia

4 dl maitoa (myös soija/kaura/yms maito käy)
100 gr tummaa suklaata, mieluiten yli 70%
0,5 dl Urtekram maapähkinävoita (pehmeä)

PÄÄLLISET

1 dl kermavaahtoa
1 rkl murskattuja pähkinöitä
1 tl kookoshiutaleita
1 rkl sulatettua suklaata
1 tl hunajaa

TEE NÄIN:

1. Lisää maito kattilaan
2. Pilko suklaa ja lisää se maidon joukkoon
3. Lisää maidon ja suklaan kanssa kattilaan maapähkinävoi
4. Kuumenna maito ja vispaa välillä kunnes suklaa ja maapähkinävoi on sulanut maidon sekaan
5. Sulata tummaa suklaata vesihauteessa (ota pieni kattila ja lisää pohjalle vettä, nosta kattilan päälle kulho joka pysyy tukevasti kattilan päällä. Tarkista että vettä ei ole niin paljon että se osuu kulhon pohjaan. Nosta lämpötilaa ja lisää pilkottu suklaa kulhoon. Sekoita ja anna sulaa kulhoon)
6. Rouhi pähkinät
7. Vispaa kerma
8. Kaada valmis kaakao kuppeihin, lisää kerma ja muut päälliset.
9. Nauti höyryävän kuumana

 

psst! käykää myös kurkkaamassa Vaimomatskuu-blogin upea Elvis-suklaa johon tulee myös Urtekramin maapähkinävoita ja Wellberries-blogin herkkusmoothie maapähkinävoilla.


7 Comments

 1. Täällä halpiskahvilaketju Cofixin talvimenussa on ollut just tuollainen juoma! Tosin ei yhtä nätti kun se maksaa vain vähän yli euron. en ole tosin maistanut kun se kuulostaa jotenkuten kauhean raskaalta vaikka rakastankin maapähkinävoita.

 2. Hups,tämän jälkeen tutkin Cofixin nettimenua,ja siellä olikin ”caramel and peanut butter drink” joten ei ihan sama sittenkään;D

  • annemi

   Mutta läheltä liippasi 😉 tämä on tuhti herkku, sillä lähtee maapähkinä- ja suklaahimot.. ainakin hetkeksi 😉

 3. Tämä olisi just mun herkkua! Olen aika ihastunut tuohon maapähkinävoihin, jota on tullut kauhottua lähinnä kookospohjaisiin itämaisiin kastikkeisiin! Toimisiko maapähkinävoi myös mantelimaidossa..? Pitänee kokeilla. Huippua keskiviikkoa : )

  • annemi

   Itse olen haaveksinut juuri noista itämaisista maapähkinäkastikkeista, mutta ne ovat vielä kokeilematta 🙂 mantelimaito on itselle vähän vieras, mutta kokeilemalla selviää. Kerro ihmeessä jos kokeilit!

 4. […] Makean ystävien kannattaa kurkata Vaimomatskuu-blogin jännittävä Elvis-suklaa, Wellberries-blogin suussasulava smoothieresepti ja 52 weeks of Deliciouness suklainen maapähkinävoikaakao. […]

Kommentointi on suljettu.