Skip to content

Maissivohvelit

Tykkää

Voihan vohveli! minulla on jo vuosien takaa täällä blogissa resepti, jonka otsikkona on vaatimattomasti maailman parhaat vohvelit. Apukokki teki kyseisiä vohveleita vuosia sitten eräille 4 tähden illallisille.

Apukokki teki tutkimusta erilaisista vohvelitaikinoista ja tekikin kyllä huikean hyviä vohveleita. Ai että..

maissivohvelit (3 of 6)

En kuitenkaan viitsi syödä lounaaksi makeita vohveleita (tai no.. miksi ei!) ja päähäni pälkähti ajatus suolaisista vohveleista. Näin kaupassa pussin maissijauhoja ja mietin, että tässähän voisi olla ideaa. Pinterest tuli jälleen apuun ja löysin todella kivan reseptin maissivohveleihin The Chic-blogista. Resepti oli helppo ja oikein toimiva. Olipa kiva kaivaa vohvelipannu esiin pitkästä aikaa.

Poistin alkuperäisessä reseptissä olleen sokerin omastani ja tuunailin täytteitä. Tämä on oikeasti aika nopea ruoka tehdä, koska esim. tuo papusalsa jota on kuvassa vohveleiden päällä on suoraan GoGreenin purkista.  Lämmitin kastikkeen ja siinäpä se. Oikaiseminen ruoanlaitossa on sallittua.

maissivohvelit (5 of 6)

Voin kertoa että yksi vohveli papusalsalla, avokadolla, ranskankermalla, juustoraasteella ja kevätsipulilla riittää mainiosti yhden hengen lounaaksi, vaikka olisikin kovempi nälkä. Tuhtia tavaraa!maissivohvelit (2 of 6)

Voit sekoittaa salsan joukkoon myös esim. jauhelihaa, jolloin saat muunneltua tämän kasvisruoan myös lihansyöjälle mieluisaksi. Apukokille jemmaisin kyllä jauhelihaa kastikkeeseen, hän kun ei ole niin kovin suuri papufani.

Vohveleita tulee 5-6 kappaletta tästä reseptistä, alkuperäisessä reseptissä mainittiin että nämä voisi myös pakastaa, mikä onkin loistava idea ellei syöjiä ole vohveleiden valmistuessa useampaa kuin kaksi. Kahdelle hengelle kuusi vohvelia on nimittäin aikamoinen määrä. Mutta, en paheksu jos joku haluaa syödä näitä kolme kerralla, ehen.

Päällisiä saa ja pitääkin tuunailla oman maun mukaan, itse olen niin kovin ihastunut avokadoon että sitä tulee laitettua vähän joka paikkaan. Se tuo myös ihanaa pehmeyttä hieman tuliselle salsalle. Ranskankerma on kyllä melkein pakollinen lisuke, kaikki missä on ranskankermaa on ihanaa.

maissivohvelit (5 of 6)

Lounaan lisäksi tämä on oiva brunssiresepti, helppo valmistaa ja uskoisin että nämä vohvelit maistuisivat ihanalle myös paistetulla munalla ja pekonilla.

MAISSIVOHVELIT

6 vohvelia

2,2 dl maissijauhoja

2,2 dl gluteenittomia kaurajauhoja tai tavallisia vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,5 tl chilijauhetta tai hiutaleita
1 dl voimakasta juustoa, esim. cheddar
1 varsi kevätsipulia
2 dl maitoa
0,2 dl öljyä
2 kananmunaa

Lisäksi

1 kevätsipulinvarsi
1 prk papusalsaa
1 avokado
2 rkl ranskankermaa
2 rkl juustoraastetta
ripaus sitruunan mehua

TEE NÄIN:

1. sekoita ensin kuivat aineet taikinasta
2. lisää juustoraaste, mausteet ja kevätsipulinvarsi
3. sekoita maito, kananmunat ja öljy
4. sekoita nesteet jauhoseokseen, älä vatkaa mutta varmista että taikina on sekoittunut kunnolla
5. lämmitä vohvelipannu
6. paista vohvelit valmiiksi
7. lämmitä salsa paistinpannulla
8. siivuta avokado ja toinen kevätsipulinvarsi, raasta juusto
9. tarjoile valmiit vohvelit papusalsalla, avokadolla, ranskankermalla, juustoraastella ja keväsipuleilla höystettynä. Kruunaa annos puristuksella sitruunamehua


2 Comments

  1. […] vohveli! muistatteko kun pari viikkoa sitten tein maissivohveleita? siitä alkoi suuri vohveli-innostukseni. Vohvelirautamme on tosiaan ehtinyt pölyttyä kaapissa […]

Kommentointi on suljettu.