Skip to content

Parasta juuri nyt: Porkkana-sitrusmehu (+ arvonnan voittaja)

Tykkää

Aloitin sitrushedelmien kausihehkutuksen tammikuussa ja tein kvinoasalaatille ihanan veriappelsiinikastikkeen. Nyt hehkutus jatkuu, olen varoittanut teitä, vuorossa on nimittäin porkkana-sitrusmehu! Olen ympärivuotinen sitrushedelmien suurkuluttaja, sitruunoita ilman en pärjää ja viikonloppuisin haluan tuorepuristettua appelsiini- tai greippimehua. Viikonloppuaamiainen ei vain ole sama asia ilman itsepuristettua mehua. porkkana-sitrusmehu (2 of 6)porkkana-sitrusmehu (3 of 6)

porkkana-sitrusmehu (4 of 6)

Vaikka appelsiinit ja greipit ovatkin tuttuja ja usein käytössä, on tähän aikaan vuodesta ihanaa kun kauppoihin saapuvat veriappelsiinit ja sitrushedelmien hinta laskee. Olemmekin apukokin kanssa ihastelleet huikean värisiä mehuja viime viikkoina. Kannattaa käydä klikkaamassa blogini Instagram– tai Facebook-seuraajaksi niin pääsette näkemään mehujemme väriloistoa viikonloppuisin.

Joskus kauan sitten kirjoittelin blogiin myös mehulingolla tehdyistä mehuista, muistaakohan kukaan enää? hehkutin myös Tara Langen mehuluentoa, nykyään Taran voi bongata mm. TwistBe:n tilaisuuksista.

Mehulinko on jököttänyt keittiössä hylättynä nyt aivan liian kauan, kun Kitchen Aidin sitruspuserrin on vienyt kaiken huomion. Asiaan tulee kyllä nyt muutos! hörppiessäni aurinkoenergiaa hehkuvaa mehua mietin että haluan juoda lasin joka päivä. Mehulingossahan hauskaa on myös se, että sinne voi tosiaan viskata kaikenlaista hauskaa ja vähän erikoistakin sekaan. Myös päivän kasvis- ja hedelmäannoksen saa hyvin täyteen kun juo osan kasviksista ja hedelmistä.

Etenkin näin talviaikaan kun pimeys pitää meitä vielä otteessaan, on lasi aurinkoa paikallaan porkkana-sitrusmehun muodossa. Eikö olekin upea väri mehussa? sitä juodessa voi melkein tuntea kun aurinkoenergia ja vitamiinit juoksevat kurkusta alas piristämään talven keskelle. Ei sillä, olen kyllä ollut kovin onnellinen näistä pitenevistä päivistä. Oletteko huomanneet että vielä neljältä iltapäivällä on valoisaa? huikeaa! kevättä kohti mennään siis. porkkana-sitrusmehu (5 of 6)

Miten olisi, maistuisiko lasillinen porkkana-sitrusmehua?

porkkana-sitrusmehu (6 of 6)

Onko teillä suosikkimehuja torjumaan talven pimeyttä? vinkkaan vielä Satokausikalenterin Facebook-sivuista, siellä jaetaan monta kertaa viikossa sesonkireseptejä. Olen ihastellut viime aikoina sitrushedelmäreseptejä, minulle maistuisi esimerkiksi juuri sivuilla olleet veriappelsiinimacaronsit tai Asennemedia-kollega Jellan veriappelsiini ja ricottaherkku.  Molemmat kuulostavat upeilta!

Mehureseptien lisäksi olisi kiva kuulla sitrussuosikkejanne ja mitä kaikkea olette sitrushedelmistä loihtineet!

PORKKANA-SITRUSMEHU

3 kpl porkkanoita
3 appelsiinia (veri- ja tavallisia)
1/2 sitruuna

TEE NÄIN:

1. kuori porkkanat
2. kuori appelsiinit ja sitruuna
3. lisää hedelmät ja kasvikset mehulinkoon ja surauta mehuksi.
4. tarjoile jäiden kera

*

OKRA-ARVONTA

Lopuksi vielä tiedoksi, että OKRA-arvonnan voittaja on arvottu ja voittajaksi valikoitui Random Org-palvelulla Katri! onneksi olkoon! Iso kiitos kaikille osallistujille, oli mukava huomata että suomalainen design on niin monen mieleen ja että OKRA:n upeat taitelijat ja astiat kiinnostivat.

 


7 Comments

 1. Hei paljon onnea upeasta Foodelia-menestyksestä!!

  Olen ihan mehufriikki, mutta silti yritän lingota oman mehun vähintään kerran viikossa siinäkin välillä epäonnistuen. Tykkään tämän reseptin simppelyydestä 🙂 En ole vieläkään syönyt veriappelsiineja IKINÄ – miten huono ruokabloggaaja oikein voinkaan olla?! 😀

  • Anne

   Pipsaaa, apuaaa! nyt äkkiä kauppaan ostamaan veriappelsiineja ennen kuin sesonkin on ohi 😀

 2. Ah mitä ihania värejä! Mulla ei ole mehulinkoa (eikä sellaista meille mahtuisikaan) mutta viime aikoina olen puristanut verigreipeistä mehua viikonloppuaamuihin ihan käsipelillä (siis sellaisella perinteisellä puristimella). Sitrushedelmät on vaan niin parhaita <3

  • Anne

   Totta, niin ovat 🙂 ja puristimella saa kyllä nopeasti myös mehua, sitruspuristin onkin meillä kovalla käytöllä.

 3. Porkkana-sitrusmehu on ihanaa.Juon sitä aika usein ,sillä täällä halpiskahvilaketju Cofixissa lasillinen sellaista maksaa vain vähän yli euron,joten mekkein kannattaa juoda se ulkona;D

  • Anne

   No totta, tuolla hinnalla knnattaa 🙂

 4. Hups,melkein;D

Kommentointi on suljettu.