Skip to content

LAKRIDS-illallinen

Tykkää

Pääsin osallistumaan upealle illalliselle muutama viikko sitten. LAKRIDS-illallisen paikkana toimi upea Ragú, jossa olen käynyt viimeksi Taste of Helsinki-safarilla. Seurana ihanat bloggaajakollegat ja isäntänä LAKRIDS-miehet Thomas ja Jonas.

LAKRIDS on itselleni entuudestaan jo tuttu, olen päässyt testailemaan LAKRIDS-tuotteita jäätelössä, laskiaispullissa ja leivonnaisissa.. ja toki syönyt niitä ihania lakupalleroita sellaisenaan!

LAKRIDS dinner (1 of 15)

Liemessä-Jenni in action. LAKRIDS dinner (3 of 15)

Ragú on kyllä niin upea ravintola. Olen tosin käynyt siellä vain erikoisillallisilla ja Ragún oma menu on testaamatta, joten seuraavaksi sen kimppuun sitten. Olen toki Taste of Helsingissä päässyt maistelemaan Ragún herkkuja pienemmässä mittakaavassa.LAKRIDS dinner (6 of 15)

Lakritsi-illallisen teemana oli itsestäänselvästi lakritsi. Jokaiseen ruokalajiin oli taiottu lakritsista makumaailmaa. Aloitimme illan ihanalla maa-artisokkakeitolla. Soppalautasella esiintyi edukseen myös pikkelöity cantaloupemeloni.  Erityismaininnan annoksessa ansaitsee lakritsinmakuinen näkkileipä. Miten hyvää!

LAKRIDS dinner (4 of 15)

Suusta suuhun-blogin Alisa kuvaushommissa. Kamerat räpsyivät koko illan minkä syömiseltä ehdimme. LAKRIDS dinner (7 of 15)

Seuraavaksi meille tarjoiltiin upeaa öljyssä marinoitua kampasimpukkaa,  pikklöityä ja paahdettua kurpitsaa sekä kurpitsansiemengranolaa ja lakritsimajoneesia. Tämä annos sekä edellinen keittoannos olivat Antti Asujamaan käsialaa. Antti toimii Ragún keittiömestarina, joten hän kokkasi tänä iltana kotikeittiössään.

LAKRIDS dinner (9 of 15)

Kampasimpukka-annoksen jälkeen saimme nauttia Sasu Laukkosen härkätartarista sekä kasvisvaihtoehtona upeasta sieniannoksesta, jossa maistui ainakin sinapinsiemen sekä, mikäs muukaan, kuin lakritsi. Sasu Laukkonen kokkailee Chef & Sommelierin keittiössä, joka on itseltä muuten myös vielä testaamatta. Niin paljon ravintoloita, niin vähän aikaa!LAKRIDS dinner (10 of 15)

WTD:n Nata kuvaushommissa, huomaa keskittynyt ilme. LAKRIDS dinner (11 of 15)

Seuraavaksi pöytään tuotiin Sasun loihtima kukkakaali-lakritsiannos, joka oli ainakin alla olevan kuvan Vaimomatskuu-Jellan suosikki.

LAKRIDS dinner (13 of 15) LAKRIDS dinner (12 of 15)

LAKRIDS dinner (14 of 15)

Ja juuri kun ajattelit että mahaan ei mahdu enää mitään, tuotiin pöytään yllä olevan kuvan mieletön possuannos. Michelin-kokki Mikkel Marschall valmisti meille  Tanskasta tuotua, kymmeniä tunteja haudutettua pork bellyä, pikkelöityä mukulaselleriä, rakuunamajoneesia ja suolaista raakalakritsikastiketta. Apua! ja kaikki oli syötävä. LAKRIDS dinner (15 of 15)

Onneksi jälkiruoka oli hieman kevyempi (mutta ei pieni annos!) ja se katosikin suuhuni ennätysvauhtia. Muut ruokailijat ottivat vielä kuvia annoksesta kun itse kaavin viimeisiä rippeitä lautaselta. Hups! mutta totuus on että jälkiruoalle on oma vatsa ja tämä hujahti sinne. Upeita, raikkaita makuja! Lautasella oli tyrniä, valkosuklaata ja tietenkin lakritsia kastikkeen muodossa. Tämän annoksen söisin heti uudelleen.

Jos olette kiinnostuneita aterian kanssa tarjotuista viineistä, suosittelen lukemaan Vaimomatskuu-blogin illallisreportaasin. Myös WTD-Nata on jo ehtinyt kirjoittamaan illallisesta blogiinsa.

Olen yleensä mieltänyt lakritsin jälkiruokiin sopivaksi, mutta tämä upea menu ravisteli ajattelemaan myös jälkiruokalautasen ulkopuolelle. Annokset olivat niin maukkaita ja lakritsi sopi niihin niin hienosti, että tämä kotikokkikin ryhtyi miettimään jospa sitä uskaltaisi itsekin kokeilla lakritsia ruoanlaitossa. En toki millään yllä tällaisiin suorituksiin kuin LAKRIDS-illallisen kokkimme, mutta olen utelias kokeilemaan.

 


7 Comments

 1. Huiman näköisiä annoksia! Kyllä söisin… 😀

  • Anne

   Oli kyllä sellaista makujen ilotulitusta että vieläkin mietin kaiholla muutamaa annosta 🙂

 2. Ooh mikä ateria ja tapahtuma: Ennen lakufestareita marraskuussa pääsin maistamaan rapukeittoa lakulla ,ja oli tosi hyvää,joten varmaan lakritsa antoi kaikille noille annoksille kivasti lisämakua:)

  • Anne

   Hauska yhdistelmä tuo rapukeitto ja laku! illallinen opetti ainakin itselle että lakua voi tosiaan käyttää kaikenmoiseen kokkailuun 🙂

 3. […] tarkemmat lakuanalyysit kiinnostaa, niin kantsii kurkata vaikkapa Jellan, Annen ja Natan kirjoitukset. Onko kukaan teistä käynyt Ragussa? Kiinnostaisi tietää, onko taso […]

Kommentointi on suljettu.