Skip to content

Tuorepuuroa kolmella tapaa

Tykkää

Yhteistyössä Asennemedia ja Urtekram

tuorepuuro (1 of 11)

Urtekramin toisen yhteistyöpostauksen teemana olivat erilaiset hiutaleet. Urtekramilla onkin kattavasti erilaisia gluteenittomia hiutaleita, joita sain testiin. Itselläni ei ole mitään gluteenia vastaan mutta apukokki voi paremmin ilman, joten tämä oli siinäkin mielessä mielenkiintoinen aihe ja testailenkin erittäin mielelläni erilaisia gluteenittomia tuotteita.

Olen suuren suuri puurofani. Rakastan puuroa. Rakkaus puuroon on syttynyt luultavasti lapsena mummolasta, jossa mummu keitteli (ja keittelee edelleen) aamuisin puuroa, rauhassa ja ajan kanssa. Puurokattila sai olla liedellä ainakin 25 minuuttia. Puuron kanssa syödään aina maitoa ja voisilmä. En tiedä kuka keittäisi parempaa puuroa kuin mummuni. Harmi että mummu asuu niin kaukana että nämä puurohetket ovat harvassa, mutta hyväähän kannattaa odottaa?

Olen itse, etenkin nyt talviaikaan, siirtynyt syömään lähes poikkeuksetta arkiaamuisin puuroa. Keittelen sen maitoon ja lisään mukaan aina kotimaisia pakastemarjoja ja ison voisilmän. Voisilmän koolla on väliä.

Olen myös levittänyt puurojen ilosanomaa muille. Oman isäni sain ihastumaan tuorepuuroihin jo yli vuosi sitten ja sen jälkeen heillä on syöty joka aamu tuorepuuroa. Näin se puurorakkaus tarttuu!

tuorepuuro (3 of 11) tuorepuuro (4 of 11) tuorepuuro (5 of 11)

Koska lämmin puuro on itselle tutumpi juttu, päätin tehdä saamistani hiutaleista erilaisia tuorepuuroja ja kokeilla uusia makuyhdistelmiä. Se olikin herkullinen projekti!

Tein kolmea eri puuroa kolmesta eri hiutaleista. Käytin tämän postauksen puuroihin Urtekramin tattarihiutaleita, hirssihiutaleita sekä riisihiutaleita. Kaikki uusia tuotteita minulle, olenhan kaurahiutaleiden vakiintunut käyttäjä. Urtekramin hirssi-, tattari-, ja täysjyväriisihiutaleet (kuten myös kaurahiutaleet) ovat kaikki sertifioituja gluteenittomia, luomutuotteita.Tämä tarkoittaa sitä että tuotteiden tuotantoketju on erityisen puhdas.

Tein puurot edellisiltana jääkaappiin tekeytymään. Tein seuraavana päivänä muutamia huomioita, esimerkiksi tattarihiutaleet tarvitsevat sekaan maidon lisäksi myös rahkaa tai jogurttia, paitsi jos tykkäät syödä hieman juoksevampaa puuroa. Näinpä lisäsin tattaripuuroon vielä ennen syömistä puoli desiä rahkaa, näin sain puurosta hieman tuhdimpaa.

tuorepuuro (9 of 11)

Hirssi– ja täysjyväriisihiutaleet käyttäytyvät hyvin samalla tapaa kuin kaurahiutaleet, hirssihiutaleista tuli tuorepuurossa myös aika paksua, joten notkistin puuroa maidolla. Tämäkin pieni kikka auttoi ja puurosta tuli juoksevampaa. Uusien tuotteiden kanssa täytyy välillä vähän kokeilla mikä toimii, mikä tekeekin ruoanlaitosta mielenkiintoista ja jännittävää.

Puurojen maut olivat mansikka, puolukka ja tyrni. Voi kesä, missä oletkaan! tuli hirmuinen ikävä kesää kun maistelin näitä ihania marjaisia tuorepuuroja. Onneksi pakastimesta saa kotimaisia marjoja ympäri vuoden, mutta kyllä tuoreet marjat ovat parhaita.

Puolukkapuurosta tuli hapanta, kannattaa siis makeuttaa puuroja oman maun mukaan. Itse olen happamien makujen ystävä, joten loraus hunajaa riitti minulle.  Mansikkapuuro oli suloisen makeaa ja tyrnipuurossa oli kipakkuutta. Ai että, näitä tulen tekemään jatkossakin. Tyrnipuuro taisi olla suosikkini kaikista mauista, jos on pakko päättää mikä maku ylsi suosikiksi.

tuorepuuro (7 of 11)

 

TUOREPUUROA KOLMELLA TAPAA

 

PUOLUKKATUOREPUURO

1 dl gluteenittomia hirssihiutaleita
1 dl maitoa (+ 0,3 dl maitoa lisää jos haluat notkeampaa puuroa)
1 dl rahkaa tai turkkilaista jogurttia
0,5 dl puolukoita survottuna
0,5 tl hunajaa tekovaiheessa + 0,5 tl hunajaa koristeluun

TEE NÄIN:

1. Sekoita hiutaleet, maito ja rahka kulhossa.
2. Survo puolukat
3. Lisää puolukat hiutaleisiin
4. Mausta hunajalla
5. Nosta jääkaappiin maustumaan yön yli
6. Tarjoile puolukoiden ja hunajan kera

TYRNITUOREPUURO

1 dl gluteenittomia täysjyväriisihiutaleita
1 dl maitoa
1 dl rahkaa tai turkkilaista jogurttia
2 rkl tyrnijauhetta
0,5 dl tyrnimarjoja koristeluun
2 rkl siemeniä koristeluun

TEE NÄIN:

1. Sekoita hiutaleet, maito ja rahka kulhossa.
2. Lisää tyrnijauhe hiutaleisiin
3. Nosta jääkaappiin maustumaan yön yli
4. Tarjoile tyrnimarjojen ja siementen kera

MANSIKKATUOREPUURO

1 dl gluteenittomia tattarihiutaleita
1 dl maitoa
1 dl rahkaa tai turkkilaista jogurttia
0,5 dl survottuja mansikoita (tähän sopivat myös paahdetut mansikat)
muutama mansikka koristeluun

TEE NÄIN:

1. Sekoita hiutaleet, maito ja rahka kulhossa.
2. Survo mansikat
3. Lisää mansikat hiutaleisiin
3. Nosta jääkaappiin maustumaan yön yli
4. Tarjoile tuoreiden mansikoiden kera

Postauksen kulhot ovat kuvauslainassa Eeva Jokiselta


Yksi Kommentti

  1. […] keväällä ei lämmin aamiainen maistu enää yhtä hyvälle. Marjat maistuvat toki ihanalle myös tuorepuuroissa, eli kylmissä puuroissa, jotka ovat loistava aamiais- ja välipala myös. Tuoreiden tai […]

Kommentointi on suljettu.