Skip to content

Avokado-marjasmoothie

Tykkää

Epäilen että lupaus tulevasta keväästä aiheuttaa erilaisia mielihaluja. Mielessäni pyörivät ihanat, värikkäät, itsetehdyt mehut tai smoothiet, kevyen ja herkulliset välipalat joilla saa energiaa päivään, kuten tämä avokado-marjasmoothie.

Sen marjaisa maku ja huikea väri siivittää ajatukset kauas, kauas kesään kun kaikki on värikästä, hehkuvaa ja herkullista. Marjoja saa suoraan metsästä eikä tarvitse kaivella pakastinlokeroa. Kesällä kaikki maistuu paremmalle. Onneksi meillä on kuitenkin pakastemarjoja, niin talvi ei ole niin harmaa ja mauton vuodenaika. Olen itse kotimaisten pakastemarjojen suurkuluttaja, yleensä syön marjat aamupuroon päällä, mutta lämmin puuro alkaa olla pian menneen talven lumia, keväällä ei lämmin aamiainen maistu enää yhtä hyvälle. Marjat maistuvat toki ihanalle myös tuorepuuroissa, eli kylmissä puuroissa, jotka ovat loistava aamiais- ja välipala myös. Tuoreiden tai pakastemarjojen lisäksi loistava tapa maustaa smoothiet ovat Berryfectin ihanat marjajauheet. Oletteko jo tutustuneet niihin?

avokadosmoothie (1 of 3) avokadosmoothie (2 of 3) Välipalan on tärkeää olla myös terveellinen sekä ruokaisa, minulla eivät perinteisemmät smoothiet jogurtilla ja maidolla sekä banaanilla pidä nälkää kovinkaan kauaa, joten surautin tämän smoothien sekaan, nimensä mukaisesti, avokadoa. Näin smoothien sekaan saa vähän vahingossa upeita avokadon tarjoamia ravinteita, kuten hyviä rasvoja, kaliumia (tiesittekö että avokadossa on 60% enemmän kaliumia kuin banaanissa?) ja keskikokoisessa avokadossa on energiaa lähes 200 grammaa, mikä tekee siitä tuhdin välipalan.

avokadosmoothie (3 of 3)

Avokadosmoothie on oiva tapa syödä avokadoja, jos ei pidä avokadon kermaisesta koostumuksesta tai ei ole tottunut sen makuun. Apukokilla oli alkuun avokadon kanssa hankaluuksia, mutta olen sujauttanut sitä viime vuosina niin moneen ruokaan että hän syö avokadoa nykyään mielellään esimerkiksi leivän päällä muussattuna. Avokadosmoothiessa avokadoa ei edes huomaa, sen maku on niin mieto ja smoothien valtaa enemminkin marjojen maku.

Koristelin smoothieni pähkinärouheella ja kookoshiutaleilla. Näistä avokadosmoothie saa myös rakennetta ja makeutta, smoothieen ei ole lisätty sokeria vaan makeus tulee marjoista, hunajasta ja lorauksesta puristettua greippimehua.

AVOKADO-MARJASMOOTHIE

2 isoa annosta

3 dl maitoa
1 dl turkkilaista jogurttia
1,5 dl marjoja (kotimaisia pakastemarjoja)
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 banaani
1 avokado
1 rkl tuorepuristettua verigreippimehua (voi myös korvata sitruuna- tai appelsiinimehulla)

koristeeksi

pähkinöitä
kookoshiutaleita
tai itsetehtyä mysliä

TEE NÄIN:

1. sulata marjat halutessasi, voit käyttää marjat myös pakastettuina
2. purista greippimehu
3. lisää blenderiin maito, jogurtti, kuorittu banaani, kuorittu avokado, marjat, hunaja ja mehu
4. surraa tasaiseksi
5. koristele haluamallasi tavalla