Skip to content

Lohipaistos pinaattipestolla

1

Voihan herkku minkä reseptin jaan kanssanne tänään! olemme yrittäneet viime aikoina tsempata kalaruokien kanssa ja olenkin ottanut tavaksi tehdä perjantai-iltaisin meille kalaruokia. Lähiaikoina olemme syöneet pääasiassa lohta eri muodoissa. Tämän lohipaistoksen lisäksi olemme syöneet uunilohta pestokuorrutuksella ja lohta valkosipuli-yrttimarinadissa.

lohi-pestopaistos

Olen myös viime aikoina ollut aivan hullaantunut pinaattiin! sitä on myös syöty monen vuoden edestä meillä viime aikoina ja pakastimesta löytyy aina pussi pakastettua lehtipinaattia. Aion käännyttää apukokin myös vielä tänä vuonna pinaattikeiton ystäväksi. Ihanaa kun on haasteita!

lohi-pestopaistos

lohi-pestopaistos (7 of 11)

Tähän lohipataan tulee ihania raaka-aineita ja juuri sopivasti. On lohta, pinaattipestoa, kermaa, pastaa, kirsikkatomaatteja. Makuja, värejä ja pureskeltavaa. lohi-pestopaistos (8 of 11)

Pinaattipesto valmistuu yhtä helposti kuin tavallinen pesto, korvaat vain basilikan pinaatilla.
lohi-pestopaistos (9 of 11)

Paistoksesta saa helposti myös gluteenittoman vaihtamalla pastan gluteenittomaan versioon. Olen itse tykännyt tehdä gluteenittomat pastaruoat Semperin gluteenittomilla fusilleilla. Olettekohan lukenut postauksen, jossa myönnän ostaneeni kyseistä pastaa sen takia, että paketin takaosassa oli niin herkullisen kuuloinen pastaresepti? jos ette ole, se löytyy täältä. Hieman alkoi naurattaa kun kurkkasin tuota reseptiä, siinä on monia samoja elementtejä kuin tässä lohipaistoksessa. lohi-pestopaistos (10 of 11) lohi-pestopaistos (11 of 11)

LOHIPAISTOS PESTOLLA

6 annosta

500 gr lohta
6 dl pastaa
1 iso sipuli
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 prk (2 dl) ruokakermaa
1/2 prk (1 dl) ranskankermaa
2 valkosipulinkynttä
3 dl pinaattipestoa
suolaa
öljyä

PESTO

100 gr sulatettua pakastepinaattia tai 3-4 dl tuoretta pinaattia
3 valkosipulinkynttä
1 dl auringonkukansiemeniä/ kurpitsansiemeniä/ pinjansiemeniä
n. 1,5 – 2 dl oliiviöljyä
n. 1,5 – 2 dl parmesanjuustoa raastettuna
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria ja ripaus suolaa

TEE NÄIN:

1. irrota lohesta nahka, suolaa ja paloittele se
2. valmista pesto.  Jos käytät pakastepinaattia sulata se. Jos käytät tuoretta voit lisätä pinaatin pestynä suoraan monitoimilaitteeseen. Lisää myös siemenet, valkosipulinkynnet, mustapippuri, sitruunamehu ja oliiviöljy. Surauta tasaiseksi tahnaksi. Lisää parmesanjuusto. Tarkasta koostumus, jos haluat juoksevampaa pestoa lisää oliiviöljyä. Jos haluat hapokkaampaa, lisää sitruunamehua. Voit myös lisätä ripauksen suolaa peston joukkoon halutessasi.
3. keitä pasta lähes kypsäksi
4. silppua sipulit ja tomaatit
5. kuullota sipuleita hetki pannulla öljyssä kunnes ne pehmenevät
6. öljyä uunivuoka ja lämmitä uuni 200 asteeseen
7. sekoita lohi, sipulit ja pesto isossa kulhossa (tai suoraan uunivuoassa)
8. lisää kermat ja sekoita hyvin
9. lisää pasta ja sekoita hyvin
10. siirrä ainekset kulhosta uunivuokaan
11. paista paistosta uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.


12 Comments

 1. Ihana tuo eka kuva, tuli nälkä! Mäkin olen hassahtanut ihan täysin pinaattiin, käytän tuoreita lehtiä salaatin sijaan. Paljon enemmän makua ja luonnetta, kuin tylsissä tammenlehvissä.

  • Anne

   Mikä siinä pinaatissa onkin kun se niin koukuttaa? 😀 oli kiva nähdä eilen, vaikkakin tosi pikaisesti 🙂

   • Niin oli, ensi kerralla sitten ajan kanssa.

    • Anne

     Ehdottomasti 🙂

 2. Nam,herkkua:)

  • Anne

   On kyllä 🙂

 3. Reettuli

  Voi kun näyttää ihanan herkulliselta! Kokemattomana peston tekijänä täytyy kuitenkin kysyä tarkentava kysymys: mikä kaikki pestoreseptin aineksista kuuluu pestoon? ???? Entä minkä verran pinaattia käytit korvaamaan basilikaa? ????

 4. Reettuli

  Ohoh, en ymmärtänyt laittaneeni noin paljon kysymysmerkkejä. Pahoitteluni. Googlailin vähän muita pesto-ohjeita ja luulen nyt olevani kärryillä aineksista. Ei kun testaamaan.

  • Anne

   Ei haittaa yhtään, Reettuli 🙂 lisäsin peston teko-ohjeen tuohon reseptiin vielä varmuuden vuoksi, alkuperäinen ei ole selkeimmästä päästä, pahoittelut siitä ja kiitos kun pyysit selvennystä 🙂

 5. Reettuli

  Kiitos paljon selvennyksestä, sen avulla syntyi ensimmäinen kotitekoinen pestoni. En tosin ole juurikaan käyttäny pestoa kokkailussa, joten jouduin vähän sokkona sitä maistelemaan ja maustamaan. Aika valkosipulisen version ainakin tein ;).

  Sitten itse ohjeeseen: eikö siihen todella tule suolaa tai käytitkö suolattua lohta? Minä nimittäin jouduin lisäämään annokseen suolaa jonkun verran, mutta suolan ja päälle raastetun parmesanin kanssa ruoka oli aivan mielettömän hyvää! Kiitos siis ohjeesta, meidänkin talouden onneton kalaruokavalikoima kasvoi taas hitusen :).

  • Anne

   Mitä valkosipulisempi pesto, sitä parempi 😉 kiva jos maistui, pestoa kun kerran tekee, siihen jää koukkuun! ja iso kiitos kun olet ollut reseptin ahkerin oikolukija, mitenköhän olen unohtanut merkitä suolan reseptistä!? korjaan senkin vielä. Innostuneena tuntuu unohtuvan puolet reseptistä 😀

 6. Reettuli

  Ei kestä kiittää, ilo hyvästä reseptistä on minun puolellani 🙂

Kommentointi on suljettu.