Skip to content

Suloiset suklaamuffinssit

1

Minusta tuntuu että taidatte kuvitella että huijasin teitä aiemmin kun sanoin ettei minusta ole oikein leipuriksi tai kun olen sanonut etten leivo kovin mielelläni. Tarina on edelleen tosi, mutta olen ollut viime aikoina innokkaampi leipuri kuin vuosiin. Pysyttelen myös ns. turvallisissa leivonnaisissa, kuten nämä suloiset suklaamuffinssit (poikkeuksena bagelit jotka olivat kyllä todella kaukana mukavuusalueeltani ja onnistuivat silti!), jotta onnistumisprosentti olisi suurempi. Mikään ei kiukuta niin kovin kuin ajatus leivonnaisesta X joka ei sitten onnistunutkaan. Ei ainakaan tällä kärsivällisyydellä.

suklaamuffinssit (4 of 7)

Sain hyvän syyn leipoa viime kuun alussa kun halusin ilahduttaa työmatkalta palannutta apukokkia, jolla oli syntymäpäivä. Apukokki on jälkiruokaihminen, joten halusin tehdä hänelle jotain hyvää ja makeaa. Mikäs sen parempi syy leipoa kuin syntymäpäivät!

Suklaamuffinsseista selviän minäkin, joten päätin turvallisuushakuisesti tehdä niitä. Pääsin samalla testaamaan muutamaa tuotetta, jotka sain testiin Sugar PR:ltä jossa piipahdin jokunen viikko sitten moikkaamassa Asennemediakollega Idaa.

Muffinssiresepti löytyi Pinterestin maailmasta, kuten nykyään iso osa inspiraatioistani. Hauskankuuloinen blogi nimeltä Hillbilly Housewife oli pinnannut reseptinsä Pinterestiin, ihastuin siihen sen helppouden takia, niin ja tuunattavuuden takia myös. Taas kerran piti mennä oman kuivakaapin sisällön mukaan kun olin keittiössä, tämä kyllä on lähes sääntö eikä poikkeus.

suklaamuffinssit (5 of 7)

Vaihdoin alkuperäisen reseptin sokerin testiin saamaani Nu3 kookoskukkasokeriin, jossa on upea toffeemainen tuoksu ja maku. Kookoskukkasokerissa on alhainen glykeeminen indeksi, joka tarkoittaa normaalikielessä sitä että sokeri ei nostata verensokeria samalla humahduksella kuin tavallinen valkoinen sokeri. Kookoskukkasokeri toimii hyvin leivonnaisissa tai makeuttajana jos toffeemainen maku on toivottu, kaikessa leivonnassa tai makeutuksessa tämä ei aina ole toivottua. Mutta tällaisiin muffinsseihin se sopi erinomaisesti.

Jauhot olivat myös vähän sitä sun tätä, oli useita pussillisia joissa oli hieman jauhoja pohjalla, joten sekoitin tavallisia vehnäjauhoja ja mantelijauhoja. Hyvin toimi! Laitoin muffinsseihin myös hieman enemmän vaniljaa kuin alkuperäisessä reseptissä oli, ihan vain siksi että sain testattavaksi myös Sonnentorin luomuvaniljajauhetta joka on niiiiiiiin herkullista.

Kirsikkana kakun eli muffinssin päällä olivat Lovechock-raakasuklaamerkin uutuusmantelit, jotka on maustettu raakasuklaalla ja kanelilla sekä ripauksella reishiä.

Myönnän, että tuo manteli tuossa muffinssin päällä tuo kyllä mieleen muffinssin lisäksi jotain muuta… mutta eipäs anneta ajatuksen harhailla liikaa vaan keskitytään olennaiseen.

suklaamuffinssit (6 of 7) suklaamuffinssit (7 of 7)

Aika moni näistä helpoista ja herkullisista suklaamuffinsseista katosi omiin suihini ennen kuin apukokki edes tiesi niiden olemassaolosta. Onneksi leivoin monta!

SULOISET SUKLAAMUFFINSSIT

100 gr voita sulatettuna
3 dl kookoskukkasokeria, muuta ruskeaa sokeria tai tavallista sokeria
4 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljajauhetta tai vaniljasokeria
3 dl jauhoja (itse käytin 1 dl vehnäjauhoja ja 2 dl mantelijauhoja)
1 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
ripaus suolaa

koristeluun

kermavaahtoa ja haluamasi koriste, esim. suklaarusinat, suklaanibsit tai Lovechock rocks-tuotteet sopivat hyvin. Voit myös revitellä ja koristella muffinssit esimerkiksi nonparelleilla.

TEE NÄIN:

1. Sulata voi
2. Sekoita sokeri ja voi, vispaa tasaiseksi
3. Lisää munat ja vispaa jälleen hyvin
4. Lisää vanilja, suola ja kaakaojauhe, sekoita hyvin
5. Sekoita taikinaan jauhot ja leivinjauhe
6. Sekoita tasaiseksi suklaiseksi massaksi
7. Kaada seos muffinssivuokiin
8. Paista 175 asteessa (ei kiertoilmalla) uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia. Kokeile hammastikulla n. 20 minuutin kohdalla ovatko muffinssit jo valmiita. Jos muffinssi on kypsä, ei hammastikkuun jää taikinaa kun nostat sen muffinsista ulos

Kookoskukkasokeri, vaniljajauhe ja Lovechock Rocks-tuotteet saatu Sugar PR:ltä blogin kautta ilmaiseksi


4 Comments

 1. Kookoskukkasokeri onkin ihan uusi tuttavuus minulle. Kuvauksen perusteella muistuttaa ominaisuuksiltaan kookospalmusokeria. Onko maussa paljonkin eroa?

  Oletko muuten huomannut, että tässä kuussa ruokahaasteen aiheena on amerikkalainen ruokakulttuuri? Kannattaa käydä tsekkaamassa ja ottaa osaa: http://kahdenkeittio.fi/?p=1848

  • Anne

   Moi Sanna! jos muistan oikein, kookospalmusokerin maku on hyvin lähellä tätä kookoskukkasokerin makua. Paahteinen, kinuskinen, tuhti. Mielestäni hyvin erilainen tavalliseen sokeriin verrattuna 🙂 tein kookoskukkasokerilla myös kaurakeksejä tällä viikolla, toimi hyvin myös niissä.

   Kiitos vinkistä, käynpä kurkkaamassa haasteen ja jospa ehtisin osallistumaankin!

 2. Voin hyvin kuvitella, että kaurakekseissä kookoskukkasokeri pääsee oikeuksiinsa, kun ei ole liikaa muita makuja peittämässä sokerin toffeemaisuutta.

  Jos aika ei tunnu riittävän haasteeseen osallistumiseen, niin eipä mikään estä osallistumasta tällä muffinireseptillä. Itse olen ainakin siinä uskossa, että muffinit on kehitetty Jenkeissä niinkin kauan aikaa sitten kuin 1700-luvun lopussa. Hyvin ovat pitäneet pintansa vuosisadasta toiseen. 🙂

  • Anne

   Haa, totta! kiitos Sanna, nämä muffinssit sopisivatkin hienosti teemaan 🙂

Kommentointi on suljettu.