Skip to content

Keittokirjavinkki: Suupaloja

Tykkää

Kävin viime viikolla Suupaloja-kirjan julkistustilaisuudessa ravintola The Cockissa. Tuona maaliskuisena perjantai-iltapäivänä kokoontui Kasarmitorilla iso määrä tuttuja bloggaajia ja pääsimme nautiskelemaan kirjan herkuista The Cockin valmistamana sekä tapaamaan ihania naisia kirjan takana, eli Kokit ja Potit-ruokablogin Hannelea ja valokuvaaja Johanna Myllymäkeäsuupaloja ja lohkoperunat (1 of 10)

Tilaisuus oli ihanan rento, ruoka hyvää, juomat kylmiä, seura erinomaista ja kirja.. täyden kympin kirja! rakastan pieniä herkkuja, suupaloja, pientä ruokaa. Kun pääsin julkkarihumusta kotiin, istahdin illalla sohvalle ja luin kirjan läpi. Tein monen monta korvamerkintää, kirja pursuaa oivaltavia reseptejä joista suuri osa on todella helppo valmistaa. suupaloja ja lohkoperunat (2 of 10)

Kirja on maailmanympärimatka kiehtovimpien ruokakulttuurien ytimiin ja reseptit kuvineen niin houkuttelevia että minun on pakko heti ryhtyä testaamaan reseptejä. suupaloja ja lohkoperunat (3 of 10)

Ensimmäinen resepti oli espanjalainen, mikäs sen sopivampaa kun suuntaamme sinne kesällä lomamatkalle.
suupaloja ja lohkoperunat (4 of 10)

En tehnyt aivan niin syntisen suolaisia perunoita kuten alkuperäisessä reseptissä, vaan hieman synnittömämpiä (mutta silti ah, niin maukkaita) lohkoperunoita, jotka maustoin julkkareista lahjaksi saadulla Kokit ja potit-Hannelen itsetehdyllä yrttisuolalla. Ruokalahjat ovat kyllä parhaita lahjoja. suupaloja ja lohkoperunat (5 of 10)

Kokeilemani resepti on todella helppo ja sopii joko sellaisenaan popsittavaksi tai muun ruoan lisukkeeksi. Suurena kastikkeiden ja dippien ystävänä rakastuin tähän espanjalaiseen paprikakastikkeeseen intohimoisesti. Meiltä löytyy aina reseptin raaka-aineet kaapista, joten kastikkeen tekoon oli helppo ryhtyä. Lisäsin alkuperäiseen reseptiin hieman enemmän valkosipulia, olen niin addiktoitunut ja tottunut valkosipulin makuun että sitä pitää aina laittaa kerta kiellon päälle joka reseptiin. suupaloja ja lohkoperunat (6 of 10)

Punaisesta paprikasta saa kyllä todella näyttävän värisen kastikkeen!suupaloja ja lohkoperunat (7 of 10) suupaloja ja lohkoperunat (8 of 10)

Rousk!suupaloja ja lohkoperunat (9 of 10) suupaloja ja lohkoperunat (10 of 10)

Lämmin suositus todella käyttökelpoiselle ja kauniille keittokirjalle. Kirjan reseptien testaus ei tule jäämään tähän reseptiin vaan uskon että kirja seuraa mukana elämässä, sieltä saa valtavasti inspiraatiota. Simppelit, herkulliset reseptit ja upeat kuvat saavat mielen vaeltamaan maailmalla ja aiheuttavat akuuttia matkakuumetta. Onneksi matkakuumetta voi lievittää kirja kädessä kotikeittiössä.

Onnittelut vielä Hannele ja Johanna upeasta kirjasta!

LOHKOPERUNAT JA SALMOJERO-KASTIKE

2 hengelle

LOHKOPERUNAT

10 kiinteää perunaa
2 rkl oliiviöljyä
merisuolaa / yrttisuolaa / maustettua suolaa, esim. sitruunasuolaa

SALMOJERO-KASTIKE

1 punainen paprika
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
3 valkosipulinkynttä
2 tl juoksevaa hunajaa
1 tl chilikastiketta
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä

TEE NÄIN:

1. kuori ja lohko perunat
2. mausta perunat oliiviöljyllä ja suolalla
3. paahda perunoita uunissa kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin pinnan, itse pidin perunoita 200 asteessa n. 35-40 minuuttia.
4. poista paprikasta siemenet ja kanta
5. leikkaa paprika pienemmiksi paloiksi ja lisää monitoimilaitteeseen
6. lisää mausteet paprikan lisäksi ja surauta kastikkeeksi, maista ja mausta lisää jos tarve
7. anna kastikkeen maustua sillä aikaa kun perunat paahtuvat