Skip to content

Go RAW siemennäkkäri

Tykkää

Yhteistyössä Asennemedia ja GoGreen

Pääsin mukaan GoGreenin ja Asennemedian Go RAW-tuotteiden kampanjaan tässä kuussa. Kampanjan myötä pääsin testailemaan GoGreenin uusia Go RAW-tuotteita, mm. Go RAW siemennäkkäriä, mitkä olivatkin itselle aivan uusia tuotteita.

GoRAW siemennäkkäri (2 of 9) GoRAW siemennäkkäri (4 of 9) GoRAW siemennäkkäri (5 of 9)

On mukavaa päästä testaamaan uutta, tässä kampanjassa kokeilin kahta eri asiaa: raakaruoan tekoa ja Go RAW-tuotteita. Innostuin kovin Go RAW siemennäkkäreistä ja päätin keskittyä tässä kampanjassa niihin. En olekaan ennen tehnyt (raaka)näkkäriä ja siksi ilahduin erityisesti siitä miten helppoa näkkäreitä oli valmistaa, ohje löytyy pussin kyljestä ja ”leipominen” on lähinnä sekoittamista ja maustamista. Sopii minulle!

Kaikessa yksinkertaisuudessaan homma menee näin: kaada siemensekoitus kulhoon. Lisää vesi (4dl) ja mausteet (itse käytin sitruunamehua, kurpitsansiemenöljyä ja merisuolaa), sekoita ja anna turvota n. 20 minuuttia.

GoRAW siemennäkkäri (6 of 9) GoRAW siemennäkkäri (7 of 9) GoRAW siemennäkkäri (8 of 9) GoRAW siemennäkkäri (9 of 9)

Kun taikina on turvonnut, sekoita vielä ja levitä se leivinpaperille. Sen jälkeen maustoin taikinaa vielä valkosipulijauheella ja rosmariinilla. Siemennäkkärimix oli valmiiksi maustettu mm. kookoksella ja chiasiemenillä.

Voit valmistaa näkkärin raa’asti eli paistamalla 10 tuntia 42 asteessa. Alle 42 asteessa kypsennetyt raaka-aineet säilyttävät vielä kaikki ihanat ja terveelliset ravintoarvot. Voit myös tehdä perinteiset eli paistaa näkkäriä 175 asteessa n. 40 minuuttia.

Näkkärin päälliseksi pyöräytin ihanan vihreän, elinvoimaisen, terveellisen ja herkullisen (raaka)tahnan avokadosta ja lehtikaalista. Rakastan dippejä, etenkin vihreitä dippejä. Käytin dipissä kurpitsansiemeniä, ne ovat kuuluneet keittiömme vakiovarustukseen jo vuosia. Voit käyttää myös halutessasi auringonkukansiemeniä, ne ovat oma suosikkini kun teen pestoa.

avokado-lehtikaalidippi (1 of 7) avokado-lehtikaalidippi (2 of 7) avokado-lehtikaalidippi (3 of 7) avokado-lehtikaalidippi (4 of 7) avokado-lehtikaalidippi (5 of 7) avokado-lehtikaalidippi (7 of 7)

Nämä näkkärit vihreällä dipillä sopivat hyvin välipalaksi tai esim. alkupalaksi illalliskutsuilla. Tarjoa kahviseuralaiselle makean lisäksi jotain pientä suolaista, kuten näitä. Ei muuten hullumpi idea pääsiäisen ruokapöytäänkään! kun vieraat saapuvat hurmaa heidät näillä näkkäreillä. Näkkärit voi koristella miten haluaa, vain mielikuvitus on rajana. Itse lisäsin vihreän dipin päälle vielä kirsikkatomaatteja ja kokonaisia kapriksia. Ihanat, suolaiset suupalat.

avokado-lehtikaalidippi_siemennäkkäri (1 of 6) avokado-lehtikaalidippi_siemennäkkäri (2 of 6) avokado-lehtikaalidippi_siemennäkkäri (3 of 6) avokado-lehtikaalidippi_siemennäkkäri (4 of 6) avokado-lehtikaalidippi_siemennäkkäri (5 of 6)

Meillä asuu kaksi iltanapostelijaa, joten taidan itse tyrkätä nämä herkut meillä tarjolle ilta-aikaan. Näistä ei todella tule huonoa omaatuntoa, vaikka napsisi näkkärin dipillä juuri ennen nukkumaanmenoa.

(RAAKA)NÄKKILEIPÄ

1 pellillinen näkkäriä

1 pussi GoGreen Go RAW cracker mixiä
4 dl vettä
merisuolaa
1 rkl kurpitsansiemenöljyä
1 rkl sitruunamehua

TEE NÄIN:

1. kaada siemennäkkärimix kulhoon
2. lisää vesi
3. sekoita
4. lisää mausteet
5. sekoita
6. anna turvota n. 20 minuuttia
7. kun taikina on turvonnut, levitä se ohueksi massaksi leivinpaperilla suojatulle uunipellille tai kahdelle eri pellille. Mitä ohuempi massa, sitä rapeampi näkkäri.
8. paista joko 10 tuntia 42 asteessa tai 40 minuuttia 175 asteessa

 

AVOKADO-LEHTIKAALIDIPPI

3 desiä dippiä

2 kypsää avokadoa
1 ruoto lehtikaalta
0,5 dl GoGreen kurpitsansiemeniä
0,5 dl oliiviöljyä
4 rkl sitruunamehua
1-2 valkosipulinkynttä
suolaa ja pippuria

TEE NÄIN:

1. lisää ainekset monitoimilaitteeseen ja surauta tahnaksi
2. maista ja mausta lisää jos tarve


6 Comments

 1. Nyt on niin suoraviivainen ohje että ehkä minäkin saan viimein tehtyä siemennäkkäreitä!

  • Anne

   No kyllä, tämän helpompaa se ei voi enää olla 🙂

 2. Raakanäkkärit ovat ihania;teen usein sellaisia mutta kuivurilla. Tuon helpommaksi sellaisten teko ei voi mennä!

  • Anne

   No ei todella, jopa tällainen rähmäkäpälä saa näkkärit aikaiseksi tällä reseptillä 😉

 3. Susann, The Biveros Effect

  Ai että, tätä lukiessa tuli nälkä 😀

  • Anne

   Kiva kuulla 😀

Kommentointi on suljettu.