Skip to content

Hernerisotto

Tykkää

Pääsiäinen kolkuttelee jo ovella. Tänä sunnuntaina ovella saattaa käydä pieniä pääsiäisnoitia jotka muistuttavat meitä tulevista piiiiiitkistä pyhistä. Silloin syödään, rauhoitutaan ja levätään. Jotkut onnekkaat ehkä matkustavat laskettelemaan tai kaupunkilomalle Eurooppaan. Ne jotka pysyttelevät kotikulmilla ehtivät viettämään hieman enemmän aikaa keittiössä. Minä kuulun niihin. Pysyttelemme minikokkia odotellessa kotikulmilla ja nautiskelemme pitkästä viikonlopusta.

Itselläni on elämä ollut kyllä yhtä pitkää viikonloppua jo tammikuun lopusta saakka, mutta apukokki on ahertanut alkuvuoden niin, että ansaitsee hemmottelua hyvällä ruoalla ja levolla. Kohta kun sitä lepoa ei taida hetkeen saada..

hernerisotto (1 of 7)

Sain Smallstore.fi:stä testiin paketin Risotto Carbarolia, josta inspiroiduin ja pyöräytin kevään ja pääsiäisen tulon kunniaksi hernerisottoahernerisotto (2 of 7)

Smallstore maahantuo ja jälleenmyy Etelä- ja Keski-Euroopassa tuotettuja erikoiselintarvikkeita, kuten saamaani risottoriisiä, sitruunapastaa, erilaisia öljyjä, LAKRIDS-tuotteita. Tuotteet tulevat suoraan tuottajilta ilman välikäsiä. Tuotteet valikoidaan verkkokauppaan tarkoin ja seulan läpäisevät vain laadukkaat ja puhtaat tuotteet.

Smallstore.fi:llä on myös blogi ja he järjestävät deli-iltoja.

Suurena verkkokauppa-addiktina oli kiva tutustua heidän verkkokauppansa antimiin. hernerisotto (3 of 7)

Risotosta halusin tosiaan tehdä keväistä, värikästä ja sopivaa pääsiäiseen. Tämä on erinomainen lisuke pääsiäislampaalle! tai jos pääsiäispöytään on kutsuttu kasvisruokailija, hänelle tämä upean värinen hernerisotto maistuu varmasti. Omasta versiostani tuli ihanan sitruunaista, voit itse tehdä vähän maltillisemman sitruunaisen. Maistele ja mausta siis oman maun mukaam. hernerisotto (4 of 7) hernerisotto (5 of 7) hernerisotto (6 of 7)

Carnaroli-lajikkeen jyvät ovat kooltaan paksuhkoja ja muodoltaan soikeita. Tämä on yksi Italian kuuluisimpia riisilajikkeita, koska se menettää vain vähän tärkkelyksestään kypsymisen aikana ja sen kyvystä imeä runsaasti nestettä. Carnaroli sopii mainiosti risottoriisin lisäksi myös salaatteihin.

Cascine dei Conti kuuluu riisinvalmistaja Principato di Lucedion tuotesarjaan. Vuonna 1123 perustettu Lucedion luostari toimi ensimmäisenä riisin viljelijänä Italiassa 1400-luvulla. Myöhemmin luostari siirtyi yksityisen perheen omistukseen.

hernerisotto (7 of 7)

Onko teillä pääsiäismenu jo suunniteltu?

SITRUUNAINEN HERNERISOTTO

4 annosta lisukkeeksi
2 dl Risotto Carnarolia
3 valkosipulinkynttä
2 pientä sipulia tai puolikas iso sipuli
öljyä paistamiseen
1 dl valkoviinietikkaa tai valkoviiniä
6 dl kasvislientä
2 rkl sitruunamehua
1 dl parmesanjuustoa raastettuna
tarvittaessa ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

HERNEPYREE

1 pss pakasteherneitä
3 rkl sitruunamehua
2 isoa valkosipulinkynttä
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

TEE NÄIN:

1. silppua sipulit
2. lämmitä paistinpannu ja lisää öljy
3. lisää sipulit ja kuullota kunnes sipulit muuttuvat läpikuultaviksi
4. lisää risottoriisi
5. lisää valkoviinietikka tai valkoviini
6. lisää kasvislientä risottoon vähitellen, keitä risottoa miedolla lämmöllä kunnes risotto on kypsää
7. sulata pakasteherneet
8. valmista hernepyree lisäämällä kaikki raaka-aineet monitoimikoneeseen ja surauta tasaiseksi tahnaksi
9. lisää lopuksi vielä sitruunamehu risoton sekaan
10. lisää raastettu parmesan risoton sekaan
11. lisää hernepyree, sekoita ja kääntele pannulla jotta pyree lämpenee risoton seassa
12. tarjoile parmesanjuustolla ja mustapippurilla höystettynä

 

risottoriisi saatu Smallstore.fi:stä


4 Comments

 1. Tällä ihanuudella lähtisi varmaan mun pakastehernekammoni…; ) On niin herkullisen näköistä, että testattava on tätä risottoa pääsiäisenä lampaan kanssa!

  • Anne

   Pakastehernekammo 😀

 2. Ihanan värinen risotto <3

  • Anne

   Kiitos Satu, niin minustakin 🙂 keväiset värit!

Kommentointi on suljettu.