Skip to content

Pääsiäisen ruokavinkit

1

Ihanaa, pitkät pääsiäisen pyhät ovat melkein jo täällä! olen pohtinut itse jo jonkin verran mitä ihanaa syömme pyhien aikana ja ajattelin tässä tuumatessani jakaa teille muutaman ruokavinkin pääsiäisen varalle, jos ette ole vielä itse lyöneet menuja lukkoon.

Alkuruokavinkkeinä vinkkaan ihanat lohi-ruisnapit, makoisat marinoidut herkut purkissa, joita voi napsia pääruokaa odotellessa tai näyttävämmäksi alkupalaksi sopisivat paahdetut uuniviikunat vuohenjuustolla ja balsamicolla. Myös suloiset, pienet paahdetut tomaattileivät ovat näppärä ja helppo suupala.

Keväinen näky ruokapöydässä olisi tomaatti-tuorejuustonepparit. Alkupalasalaattina voisi tarjota vihreää voimaa sisältävän freekeh- salaatin pinaatti-pistaasipestolla. Lumen keskelle hieman vihreää energiaa ruoan muodossa!

karitsarulla freekehsalaatti (1 of 4)

Karitsa tai lammas taitaa olla pääsiäisen perinteisin pääruoka, minultakin löytyy muutama resepti arkistoista perinteisempiin ruokalajeihin. Karitsan kareella ei voi mennä vikaan, se on myös helppo sekä nopea valmistaa. Viime vuonna meillä syötiin ihanaa karitsan paahtorullaa salsa verdellä. Muistan edelleen miten hyvää se oli.

Pääsiäisenä voi toki syödä muutakin kuin karitsaa tai lammasta. Kala sopii kevyemmäksi pääruoaksi tai possu. Perinteitä saa mielestäni rikkoa, en ole itse kovin hyvä noudattamaan ruokaperinteitä ja rohkaisen muitakin samaan. Elämä risaiseksi ja sitä rataa!

IMG_0324

Minulla onkin arkistoissa muutama aasialaishenkinen kalaruoka, joilla voi makumatkailla pääsiäisenä. Kuha & sobanuudelit ovat raikas ja helppo kalaruoka, samoin aasialaisen lohen riisipedillä pyöräyttää nopeasti. Sitruunalohi kasvispedillä on hieman perinteisempi kalaruoka, joka onkin ihanan keväinen ja raikas.

suupaloja ja lohkoperunat (10 of 10) hernerisotto (7 of 7)

Kivoja lisukkeita lihalle tai kalalle ovat esimerkiksi Suupaloja-kirjan lohkoperunat salmojero-kastikkeella tai raikas, todella vihreä hernerisotto. Myös kipakka porkkana-lehtikaalisalaatti on oiva lisuke pääsiäispöytään. Tuhdimpi lisuke voisi olla yrttiset timjami-kermaperunat.

timjami-kermaperunat (1 of 3)

Itse en ole suuri pashan ystävä, joten tarjoaisin jälkiruoaksi sitruunavanukasta, supersuosituksi noussutta sitruunajäätelöä tai sitruunaiset mustikkaleivokset. Sitruuna kuuluu mielestäni (kaikkeen) kevääseen ja pääsiäinenhän on kevään juhla. Todellista luksusta ruokapöytään toisivat paahdetut mansikka-valkohomejuustoleivät.

sitruunajäätelö (1 of 6)

sitruunaiset mustikkaleivokset (4 of 9)

Miltä teidän pääsiäismenut näyttävät? saitteko vinkkejä tästä postauksesta?


2 Comments

  1. Nää ruuat kyllä jälleen kerran näyttää ihan liian herkullisilta. Pitäis varmaan jaksaa kokeilla himassa!

    • Anne

      Kiitos Sara! Nyt vaan kokkailemaan 😉

Kommentointi on suljettu.