Skip to content

Suklaatryffelit

Tykkää

Nyt on pakko taas kiitellä vuolaasti Pinterestiä aivan loistavasta ideasta. Tiedättehän että olen suuri helppojen ruokien ystävä, sama pätee ehdottomasti, 110%:sesti jälkiruokiin, koska ne ovat jostain syystä usein koetinkiveni.

suklaatryffelit (1 of 6)

Löysin tämän ihanan suklaatryffelireseptin Pinterestin kautta Pass the Cocoa-blogista ja innostuin! tästä minäkin selviytyisin. suklaatryffelit (2 of 6)

Muutama raaka-aine, pyörittelyä, rajattomat maustamismahdollisuudet.. juuri sellainen jälkiruoka / herkku mistä pidän. Näihin ihaniin palluroihin tulee vain kondensoitua maitoa, suklaata, mausteet ja hieman voita. Hetken keittelyn jälkeen sinulla on ihanaa, tahmeaa, paksua tryffeliainesta. Vaikein osuus tulee seuraavaksi: miten maltat odottaa useita tunteja tai jopa yön yli että pääset koristelemaan palleroita? suklaatryffelit (3 of 6)

Kaivelin kuivakaappeja koristeluita varten ja tein lopulta aika monenlaisia tryffeleitä. Koristelin tryffelit kaakaojauheella, kookoshiutaleilla, nonparelleilla, tyrnijauheella, mustikkajauheella, lakritsijauheella.. oli ihanaa nuolaista välillä sormia näitä pyöritellessä. Itse massan maustoin raastetulla appelsiininkuorella, joten tryffeleissä on valmiiksi jo häivähdys appelsiinin makua. Suklaan ja appelsiinin yhdistelmä on mielestäni raikas.
suklaatryffelit (4 of 6)

Helppo ja hyvää, just the way I like it. Kannattaa malttaa keitellä tryffeliseosta ajan kanssa, jotta massasta tulee tarpeeksi kiinteää. Omani jäivät hieman vielä pehmeiksi mutta eipä niitä kyllä kauaa säilöttykään, popsimme ne apukokin kanssa aikamoisella vauhdilla. Tryffelit kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Ilmeisesti nämä Pass the Cocoa-blogin tryffelit olivat brasilialaista alkuperää ja tunnetaan myös nimellä Brigadeiros. suklaatryffelit (5 of 6)

Ehdoton lempparini oli kookospallero. Siitä tuli mieleen eräs lapsuuden herkku. Muistatteko suklaalla kuorrutetut kookostangot? muistan että söimme niitä isäni kanssa usein puoliksi kun olin pieni. Ihana kookosvaahto suklaakuorrutuksen alla oli niiiiiiin hyvää.
suklaatryffelit (6 of 6)

SUKLAATRYFFELIT

1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
2 rkl appelsiinin kuorta raastettuna
50 gr tummaa suklaata
2 rkl voita
+ voita käsien voiteluun

koristeluun

kookoshiutaleita, kaakaojauhetta, lakritsijauhetta, pähkinöitä, nonparelleja, marjajauheita

TEE NÄIN:

Voit valmistaa massan joko mikrossa tai liedellä. Alla ohjeet liedellä valmistamiseen:

1. kaada pieneen kattilaan kondensoitu maito, voi, paloiteltu suklaa ja raasta sekaan appelsiininkuoriraaste
2. kiehauta ja sekoittele kunnes massasta tulee paksua
3. jäähdytä ja pidä jääkaapissa yön yli ennen muotoilua ja koristelua
4. ota yön yli jääkaapissa levännyt massa esiin, voitele kädet kevyesti jotta massa ei tartu käsiin
5. ripottele koristeet / mausteet / päälliset laakeille lautasille
6. pyörittele suklaamassasta palloja ja kierittele niitä haluamissasi koristeissa
7. tarjoa heti tai säilytä jääkaapissa