Skip to content

Ravintola SOMA

Tykkää

SOMA sushiburrito Helsinki (1 of 14)

Olen hullaantunut!! Sain ilokseni kutsun ravintola SOMAsta tulla maistelemaan heidän sushiburritojaan maaliskuussa. SOMA avasi ovensa Fredrikinkatu 27:ään hetki sitten ja tämä valoisa, suosittu ja pieni ravintola tarjoilee erilaisia sushiburritoja, käsittääkseni ensimmäisenä Suomessa.

Uteliaana ja nälkäisenä suunnistin ravintolaan aiemmin tällä viikolla. Olin sopinut lounastreffit ihanan Suusta suuhun-Alisan kanssa, joten erinomaisen ruoan lisäksi tiedossa oli erinomaista seuraa.
SOMA sushiburrito Helsinki (2 of 14)

Listalla on vaikka mitä! en meinannut osata päättää mitä maistaisin, mutta koska minulla on tällä hetkellä joku jättirapuvillitys menossa, niin päädyin tilaamaan Baja Fuji-burriton jossa oli mm. seesammarinoitua jättiravunpyrstöä, sinistä perunaa, inkivääriguacamolea, kurkkua, riisisipsejä, riisivinegretteä ja vaikka mitä muuta! Alisa päätyi tilaamaan Bandit Alaska-burriton, jossa oli pintapaahdetun lohen lisäksi mm. maissilastuja ja hernesalsaa.

Istuimme sopivasti ruokalinjaston äärellä ja pääsimme eturivin paikoilta seurailemaan miten erilaiset burritot syntyivät. Vähän kuin olisi istunut Subwayn tiskillä. Haluaisin näkemäni perusteella maistaa kaikkia burritoja. SOMA sushiburrito Helsinki (3 of 14)

Ravintolan idea on lähtöisin San Franciscosta (ihana, ihana kaupunki!) ja SoMa:n kaupunginosasta. Sami Ateek, ravintolan ”isärullaaja” oli ihmetellyt mihin ihmiset siellä eräänä päivänä oikein jonottavat ja näki sushiburritojen olevan suuren suosion kohteena. Näin idea ja ravintola syntyi Helsinkiin.

Mieletöntä, ihanaa että saimme sushiburritot myös Suomeen. Olen suuri sushin ystävä ja etenkin nyt, kun olen kitkuttanut ilman rakastamiani lohinigireitä jo useamman kuukauden, on sushihimoni äärirajoillaan. SOMAsta löytyy burritoja lähes jokaiselle ruokavaliolle, ne ovat luontaisesti gluteenittomia ja maidottomia sekä sopivat tällaiselle (väliaikaisesti) raakaa kalaakin välttelevälle. Listalla olisi ollut myös mm. vege, kana- ja lihaburritot. SOMA sushiburrito Helsinki (4 of 14) SOMA sushiburrito Helsinki (6 of 14) SOMA sushiburrito Helsinki (7 of 14) SOMA sushiburrito Helsinki (9 of 14) SOMA sushiburrito Helsinki (11 of 14)

Burritot ova todella tuhteja, olimme yhden puolikkaan jälkeen Alisan kanssa jo lähellä ähkyä, mutta sisseinä söimme burritot lähes loppuun asti, huhujen mukaan yksi burritto on 500 grammainen kääryle, joten ihan kevyt lounas se ei ole jos aikoo syödä kaiken. Jos malttaa ja haluaa, voi burriton jakaa kaverin kanssa. Ravintola on myös, kuten aiemmin mainittu, pieni joten sinne ei oteta pöytävarauksia vaan istumapaikan saa jos käy tuuri. Meillä kävi tuuri lounashulinasta huolimatta. Burritot voi myös tilata mukaan ja toimiipa ravintolalla myös catering, jos tekee mieli tilata burritoja juhliin tai muihin tilaisuuksiin. SOMA sushiburrito Helsinki (12 of 14) SOMA sushiburrito Helsinki (13 of 14)

Lämmin suositus!

Oletteko jo käyneet testaamassa sushiburritoa?

Ravintola SOMA

Fredrikinkatu 27, 00120 Helsinki

aukioloajat: arkisin 11-21, lauantai 12-21

Burriton tarjosi SOMA


2 Comments

  1. Kävimme viikko sitten ja voi veljet että tykkäsin! Omaan makuun enemmän oli se lohi, mutta kyllä jättikatkiskin maistui. Niin tervetullut konsepti, toivottavasti menestyy!

    • Anne

      Täytyy kyllä mennä testaamaan se lohi piakkoin 🙂

Kommentointi on suljettu.