Skip to content

Maitovanukas

1

Löysin ihana Riikan Vatsasekaisin Kilinkolin-blogista hauskalta kuulostavan (ja upealta näyttävän!) maitovanukkaan ohjeen. En usko koskaan sellaista syöneeni, joten piti tarttua toimeen ja maistaa tätä maitoherkkua. Raskaus toi mukanaan aikamoiset maitohimot, en ennen ole ollut maidon suurkuluttaja vaan maito kuului lähinnä kahvin joukkoon. Raskauden aikana huomasin himoitsevani kaikenlaisia maitotuotteita (juustoa olen himoinnut aina) ja söin mm. ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin muroja maidolla!

Magisso Cool ID (10 of 10) Magisso Cool ID (3 of 10) Magisso Cool ID (2 of 10)

Samalla kun tein maitovanukasta pääsin testaamaan Magissolta saamiani uusia, tyylikkään mustia kulhoja ja kuppeja. Magisso lähetti minulle, suurelle astiafanille, muutamia kulhoja ja kokeilinkin maitovanukkaan tekoa näihin Magisso Cooling Ceramics tarjoilukulhoihin. Kulhojen idea on tyylikkään ulkonäön lisäksi se, että kun kastelet astiat kylmällä vedellä pysyvät ne viileinä pitkään ja samoin kulhoissa oleva ruoka pysyy viilennettynä. Aika näppärää! täällä video josta voitte katsoa lisää. Nämä tulevat varmasti kovaan käyttöön kesällä, kun syömme kylmiä keittoja ja juomme kylmiä juomia.

Magisso Cool ID (9 of 10) Magisso Cool ID (7 of 10) Magisso Cool ID (10 of 10)

Astioihin voi myös kirjoitella liidulla, mikä oli mielestäni valtavan hauskaa! minulla on ollut haaveissa jo pitkään saada kotiimme liitutauluseinä, mutta toive ei ole toistaiseksi toteutunut vaikka paikkakin olisi valmiina. Täytynee ottaa asia uudemman kerran puheeksi apukokin kanssa. Minusta olisi ihanaa kirjoitella viikon ruokalistoja ja kauppalistoja liitutaululle. Niin ja tietenkin myös rakkausviestejä apukokille.
Magisso Cool ID (5 of 10) Magisso Cool ID (3 of 10)

 

Minulla ei ollut Riikan reseptissä käytettyä ruusuvettä käytettävissä maitovanukkaaseeni, joten puristin vanukkaan sekaan appelsiini- ja sitruunamehua. Suosittelen raastamaan vielä molempien kuorta sekaan, jotta saan tymäkämmän sitruksen maun vanukkaaseen. Olen ilmeisen hullaantunut kookokseen tällä hetkellä, joten tämäkin jälkiruoka sai koristeekseen kookoshiutaleita. Lisäksi sulatin mustikoita ja lorautin päälle vielä hunajaa. Nam!

MAITOVANUKAS

2 annosta

2,5 dl maitoa
1 rkl maizena suurustetta
1 tl appelsiinimehua
2 tl sitruunamehua
1 tl sitruunan kuorta raastettuna
1 tl vaniljasokeria tai vaniljajauhetta
0,2 dl sokeria

koristeeksi

rouhittuja pähkinöitä
marjoja
hunajaa
kookoshiutaleita

TEE NÄIN:

1. mittaa maito kattilaan
2. lisää kylmään maitoon suuruste, vispaa
3. lisää sokeri, vaniljasokerit
4. kiehauta ja keittele kunnes seos muuttuu paksuksi ja kiisselimäiseksi
5. nosta kattila liedeltä, lisää sitruuna- ja appelsiinimehu sekä sitruunankuoriraaste
6. kaada annoskulhoihin, jäähdytä
7. anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti
8. koristele ja tarjoa

Postauksen astiat saatu Magissolta