Skip to content

Tee-se-itse mausteseos ja bataattiranskalaiset

Tykkää

Yhteistyössä Asennemedia ja Urtekram

tee-se-itse mausteseos bataatille (3 of 9)

Pääsin Urtekramin kampanjan kolmannessa osassa testailemaan heidän ihania mausteitaan. Olen aikamoinen maustefani ja maustelaatikko onkin yleensä jatkuvassa räjähdyksessä. Äitiyslomalla ehdin siivoamaan onneksi senkin ja sinne olikin kiva järjestellä näitä Urtekramin kauniita maustepurkkeja.

Jo maustepurkkien kaunis ja tyylikäs ulkonäkö ilahdutti, sisältö vielä enemmän. Purkit ovat myös näppäriä koska niihin mahtuu helposti teelusikka, jolloin annostelu on helppoa ja valoaläpäisemätön purkki säilöö mausteiden maut paremmin ja pidemään.  Mielestäni mausteita ei voi koskaan olla liikaa ja tykkäänkin nuohota kauppojen maustehyllyillä katsomassa mitä uutta voisi kokeilla. Nämä Urtekramin purkit sopivat ulkonäkönsä puolesta myös ihan pöydällä säilytettäviksi.

Urtekramin valikoimissa onkin sellainen määrä mausteita, että ihan heti ei tule pulaa uusista! tämän kaiken ihanan lisäksi plussaa siitä, että mausteita ei ole keinolannoitettu, jolloin yrtit kasvavat pienemmiksi mutta sitäkin maukkaammiksi. Mausteisiin ei myöskään ole lisätty mitään makuvahventeita ja kuten muutkin Urtekramin tuotteet, ovat nämäkin puhtaita ja luomulaatuisia.

tee-se-itse mausteseos bataatille (4 of 9)

En ole koskaan tehnyt itse mausteseoksia, joten päätin sekoitella saamiani mausteita ja tehdä bataattiranskalaisille oman mausteseoksen. Tätä seosta olen käyttänyt myös perunoihin tämän postauksen teon jälkeen. Maukasta!tee-se-itse mausteseos bataatille (5 of 9)

Itsetehdyt mausteseokset ovat siitä kivoja, että niissä tietää mitä ne sisältävät ja itse jätin esimerkiksi suolan pois seoksesta, jotta sen voi lisätä ruokaan erikseen. Usein, esim. grillimausteissa, on jo suolaa ja ruoasta saattaa helposti lipsahtaa liian suolaista. tee-se-itse mausteseos bataatille (6 of 9)

Sekoittelin mausteseokseeni sinapinsiemenjauhetta (mikä huumaava tuoksu!), superterveellistä kurkumaa, jolla saa ruokiin upean värin, kuivattua basilikaa joka on tuoreen rinnalla yksi käytetyimpiä mausteita meidän keittiössämme ja väkevää paprikajauhetta, joka tuo oman syvyyden ruokiin. tee-se-itse mausteseos bataatille (7 of 9)

Suosittelen lämpimästi omien mausteseoksien kokeilemista, yhdestä seoksesta on moneksi ja kun kesä ja grillikausi (!!) siintää jo horisontissa, nyt olisi hyvä aika tehdä kesän grilliruoille ihania seoksia ja rubeja. tee-se-itse mausteseos bataatille (8 of 9) tee-se-itse mausteseos bataatille (9 of 9)

TEE-SE ITSE MAUSTESEOS JA BATAATTIRANSKALAISET

mausteseos

1 tl sinapinsiemenjauhetta
1 rkl kurkumaa
2 rkl basilikaa
2 rkl väkevää paprikajauhetta

bataattiranskalaiset

1 bataatti
muutama ruokalusikallinen ruokaöljyä
suolaa

TEE NÄIN:

1. sekoita jauhetut mausteet keskenään.
2. kuori ja siivuta bataatti
3. kaada bataattiranskalaiset isoon kulhoon, lisää mausteseos ja sekoita hyvin
4. kaada ranskalaiset uunipellille, lisää päälle hieman öljyä ja paahda uunissa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia, kunnes ranskalaiset ovat kypsiä.


6 Comments

 1. Mitä ruoka olisikaan ilman mausteita.Ja bataattiranskikset ovat niin herkkua;en välitä tavallisista ranskiksista,mutta rakastan bataattiranskiksia:)

  • Anne

   Bataattiranskalaiset ovat kyllä itsellekin se mieluisin vaihtoehto nykyään 🙂

 2. Jeps, saa parempaa, kun sekoittaa omat mausteseokset. Voi painottaa just sitä, mistä itse pitää eniten.

  • Anne

   Totta, tykkään kun ei ole piilosuolaa ja saa käyttää vaan lempparimausteita omiin sekoituksiin 🙂

 3. Ihanan helppo tapa tehdä bataattiranskiksia ja varmasti tuo oma mausteseos on paljon parempi kuin valmiit! Mies kun tekee bataattiranskiksia niin siihen menee ikuisuus (ihme hifisteliä!) 😀 Tänään menee tämä ohje kokeiluun ja sen kaveriksi tulista linssimuhennosta 🙂

  • Anne

   Meillä on vähän sama juttu, aina kun apukokki on keittiössä siellä hifistellään 😀 itsehän olen sellainen vähän ronskimpi kokki ja kokkailen vähän sinnepäin 😀

Kommentointi on suljettu.