Skip to content

Kisaeväät: nachot vol 2

Tykkää

Kirjoittelin viikko takaperin astetta paremmista kisaeväistä, muistatteko vielä wasabi-lohileivät? nyt on vuorossa hieman ehkä äijämäisempi kisaeväs, nimittäin nachot vol 2. Kaikenlaisia nachovirityksiä on tullut vuosien varrella syötyä, nachohulluus alkoi yli 10 vuotta sitten eräästä vantaalaisesta rivitalosta ja ystäväni N:n tekemästä nacholautasesta. Nachoilla ja minulla on siis huikean pitkä, yhteinen historia.

nacholautanen (1 of 3) nacholautanen (3 of 3)

Kuten retkellä, tulee myös jääkiekon MM-kisoja katsellessa olla eväät kunnossa. Ilman evästä ja kylmää juomaa on yksinkertaisesti tylsää katsoa urheilua. Katson muutenkin vain tarkkaan valikoituja lajeja, olen laiska ja helposti pitkästyvä penkkiurheilija. Eli katson vain jääkiekon MM- ja olympiakisoja. Isääni ja muuta saksalaista sukuani tämä saattaa harmittaa, en nimittäin jaksa katsoa jalkapalloa ollenkaan ja isäni puolen suku on jalkapallokansaa, saksalaiset eivät juuri jääkiekosta taida piitata. Puhelinlinjat käyvät kuumina joka viikko kun jalkapallomaailman viimeisimpiä kuulumisia päivitetään puolin ja toisin.

nacholautanen (2 of 3)

Sen enempää minulla ei olekaan sanottavaa urheiluaiheisiin asioihin, joten palataan takaisin ruokaan. Nacholautasen tulee aina olla iso, näyttävä ja tuhti. Täytteissä ei saa missään nimessä kitsastella. Näin ei tehty nytkään. Ainoa, mikä annoksessa jäi harmittamaan, oli avokadon puute. Se olisi kruunannu koko annoksen. Mutta, kypsiä avokadoja ei löytynyt pussuka keittiön pöydältä ainuttakaan tähän nachonälkään, joten ryhdyin soveltamaan. Avokadon sijaan lisäsin nacholautaselle sesongin ihanaa herkkua, varhaiskaalta. Mmmm! mikä neronleimaus!

NACHOLAUTANEN

2 hengelle

400 gr jauhelihaa (mausteet: paprikajauhe, valkosipulijauhe, mustapippuri, yrttisuola, chilihiutaleet)
nachoja
3 dl varhaiskaalia silputtuna (mausteet: oliiviöljy, yksi valkosipulinkynsi hienonnettuna, suolaa, mustapippuria ja 1/2 sitruunan mehu)
2 tomaattia
1/2 paprika
1 kevätsipuli
salsaa
ranskankermaa
fetaa murennettuna
cheddarjuustoa raastettuna
pepperoneja

TEE NÄIN:

1. silppua kasvikset ja mausta varhaiskaali
2. paista ja mausta jauheliha
3. kokoa annos: nachot, kasviksia, jauhelihaa, salsaa, ranskankermaa, kevätsipulia ja juustot