Skip to content

Grillattu varhaiskaali & sesonkireseptikirja

Tykkää

Olen ennenkin fiilistellyt täällä blogissa Satokausikalenteria ja heidän FB-sivuaan, josta saa usein ihania inspiraatiopläjäyksiä omiin kokkailuihin. Kun kuulin että he etsivät yhdessä Hannan soppa-blogin kanssa uuden, kohta ilmestyvän, reseptikirjan resepteille testaajia, ilmoittauduin heti mukaan. Pääsin testiryhmään ja suoritin asianmukaiset testaukset. Palkkioksi sain (vihdoin!) ikioman satokausikalenterin ja uuden, painotuoreen Sesonkiresepti-kirjan, jonka huikeista kuvista ja herkullisista resepteistä on vastannut ihana Hanna.

sesonkiruokakirja (1 of 1)

Halusin ehdottomasti omistaa tälle Sesonkiruokakirjalle oman postauksensa, vaikka esittelinkin aiemmin tässä kuussa kevään mielenkiintoisimmat keittokirjatgrillattu varhaiskaali (2 of 4) grillattu varhaiskaali (3 of 4)

Testiin pääsi ihana toukokuun sesonkiresepti grillatut varhaiskaalit. Olen suuri kaalifani ja nyt kun grillimme käy aaaaaivan ylikierroksilla koko ajan, halusin kokeilla jotain grillikelpoista ruokaa.

Apukokki valitsi kaupasta savustetun porsaan ulkofileen ja minä lisukkeen eli nämä grillatut kaalit. Kaalit syötiin ceasar-kastikkeen ja parmesanraasteen kera. Niin ja sen possun kanssa. Apukokille oli aluksi hieman epäilevä ilme kun kerroin että kaalilohkot ovat matkalla grilliin, mutta hän grillasi ne mukisematta ja lopputulos oli oikein maukas. Kaaliin saa upeat värit ja ihanan grillin maun kun ne iskee hiiligrilliin. Kun tekee tarpeeksi isot lohkot ja säästää kannan, pysyvät kaaliveneet myös kasassa.

Alkupperäisen reseptin mukaan kaalit maustettiin suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Näin tein minäkin ja lisäsin vielä ceasar-kastikkeen ja parmesanjuuston. Tästä tuli siis vähän vahingossa hauska kaali-ceasarsalaatti.

grillattu varhaiskaali (4 of 4)

GRILLATTU VARHAISKAALI

4 hengelle

1 pieni varhaiskaali
2 rkl basilikaöljyä / oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria ja sitruunamehua
ceasar-salaattikastiketta
parmesanjuustoa raastettuna

TEE NÄIN:

1. Kuori kaalista uloimmat lehdet
2. leikkaa kaali ensin puoliksi ja sitten joko neljään tai kuuteen osaan
3. sivele kaalin pintaan öljyä
4. grillaa kaaleja molemmin puolin kunnes niihin tulee kaunis paistopinta ja kaalit pehmenevät hieman
5. mausta kaalit
6. lisää vielä kaalien päälle kastike ja parmesanraaste
7. tarjoile välittömästi

 


5 Comments

 1. Tuo kirja on varmaan ihana:) Ja kaalikin kuulostaa niin herkulliselta:)

  • Anne

   Todella kiva reseptikirja, se tulee varmasti kovaan käyttöön 🙂

 2. No höh! Mun kommentti taisi kadota johonkin. 🙁
  Sitä vain olin sepustamassa, että ihan samanlaista lisuketta yritin ehdotella viikonloppuna Apupojalle, mutta hän suhtautui grillattuun kaaliin niin epäilevästi, että peruscaesarilla mentiin. Mutta aion vielä kääntää hänen pään. 😀

  • Anne

   Sitkeästi vaan ehdottelet 😀

Kommentointi on suljettu.