Skip to content

3 x slush eli kylmät maitojuomat kuumaan kesään

Tykkää

Yhteistyössä Asennemedia ja GoGreen

Toukokuu on jo lupaus kesästä ja lämpenevistä säistä, olihan meillä jo muutama hellepäivä kuun alussa. Tulevan kesän kunniaksi fiilistelin jo kotikeittiössä kuumia kesäpäiviä, jolloin hiki virtaa aurinkorasvaisella iholla, taivas on silmiäsärkevän sininen ja linnut laulavat puissa. Kuulostaa paratiisilta. Idyllin saattaa rikkoa satunnainen ylilentävä lentokone, mutta muuten paratiisissani on hiljaista. Tosin, ehkä minikokkikin saattaa jokusen äänen päästää ellei ole juuri nukahtanut päiväunille.

Kuumaan kesään kuuluu ehdottomasti kylmät juomat. Kyllä, olen optimisti ja tästä kesästä tulee hellekesä. Jos ei muuten, niin ainakin lomamatkallamme Espanjassa on heinäkuussa helle.

tropical slushie (1 of 7) Tässä paratiisimielikuvassani makoilen minikokin ja apukokin kanssa värikkäällä viltillä ja juomme aikuisten kesken kylmää juomaa isosta lasista pillillä omalla takapihalla keskipäivän auringon paahtaessa eteläterassillemme. Meillä on edessä aivan ihana kesä apukokin ja minikokin kanssa. Apukokki viettää pitkää lomaa ja saamme nauttia Suomen kesästä täysin rinnoin pienen perheemme kanssa. Tänä kesänä takapihaamme koristaa myös pieni terassille pystytetty pihapaviljonki, jonka suojissa voi nautiskella kesästä myös sadesäällä.

Osaksi tätä paratiisi- ja lomafiilistelyä pääsivät tällä kertaa GoGreenin maidottomat maitojuomat, kuten makeuttamaton mantelijuoma, makeuttamaton kookosjuoma ja makeuttamaton luomu soijajuoma. Kaksi edellisistä, mantelijuoma sekä soijajuoma, ovat toukokuun uutuustuotteita, jotka ovat juuri saapuneet valikoimiin. GoGreen onkin maidottomien, pähkinäpohjaisten juomien edelläkävijä ja tuotekehityskään ei ole kaukana kotoa, vaan löytyy naapuristamme Ruotsista. Nämä tuotteet ovatkin vastaus monen maitoa välttelevän toiveisiin, tunnen useammankin henkilön jolle perinteiset maitotuotteet aiheuttavat haasteita.

Meillä apukokki kärsii eniten vatsavaivoista jos käyttää perinteisiä maitotuotteita, joten nämä maidottomat maitojuomat ovat erityisen hyvä vaihtoehto hänelle. Plussaa myös uusista makeuttamattomista sekä luomulaatuisista maitojuomista ja siitä että juomat ovat myös gluteenittomia. Näitä voin tosiaan turvallisesti tarjota apukokille ilman että joudun kärsimään kotona jälkiseurauksista.

tropical slushie (2 of 7)

Tein näistä maitojuomista kylmänviileitä slusheja eli kylmiä, maustettuja maitojuomia. Slushit löysin Pinterestistä ja lähdin soveltamaan omia makuelämyksiä kesäparatiisiini. Sluheja voi tehdä rajattomin eri makuyhdistelmin ja mitä enemmän jäitä lisäät juomaan, sitä kylmempää juomaa saat. Suosittelen myös blendaamaan juoman kunnolla, jotta siitä tulee koostumukseltaan kuohkeaa. Huomioithan että mitä enemmän jäitä lisäät juomiin, sitä enemmän kannattaa lisätä myös makuja. Itse tein juomat 5-6 jääpalalla ja reseptien määrät on merkitty sen mukaan.

Tein slusheja kolmella eri maitojuomalla ja kolmella eri makuyhdistelmällä. Olipa hauskaa, tykkään yhdistellä makuja ja kokeilla uusia juttuja. Tulipa muuten mieleen että näistä maku- ja maitoyhdistelmistä saisi varmaankin tehtyä aika ihania jäätelöitä! niitä täytyykin kokeilla seuraavaksi kun löydän jäätelömuottini kaapin perältä pölyttymästä.

tropical slushie (6 of 7)

Suurena lakritsi- ja salmiakkifanina halusin tietenkin tehdä lakuslushin. Lakridsin suolaiseen lakritsisiirappiin yhdistin raikkaan inkiväärin ja juomasta tulikin todella vinhan makuinen! Lakujuoman pohjana toimi Go Greenin makeuttamaton luomu mantelimaito.

LAKUSLUSH

1 annos

3 dl makeuttamatonta luomu mantelimaitoa
1-2 rkl suolaista lakritsisiirappia (esim. Lakrids)
1 tl raastettua inkivääriä
5-6 jääpalaa

Suklaa tulee itsellä hyvänä kakkosena mitä herkkuihin tulee, joten tokihan minun piti kokeilla tehdä myös suklainen slush! appelsiinin ja suklaan yhdistelmä on niin makoisa.

tropical slushie (5 of 7)

SUKLAA-APPELSIINISLUSH

1 annos

3 dl makeuttamatonta luomu soijajuomaa
2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 appelsiinin mehu ja hieman kuorta (luomu)
5-6 jääpalaa

Makeuttamaton soijajuoma oli loistava pohja tälle suklaiselle juomalle, jota sopisi hyvin myös kesäisten illallisten jälkiruoaksi! ehkä sinne voisi myös tujauttaa hieman appelsiinilikööriä makua tuomaan. Jos haluat, voit sulattaa esim. raakasuklaata tähän vielä koristeeksi.

Kesää fiilistellessä tuli myös mielihalu trooppisiin hedelmiin ja nappasin mukaani vielä makeuttamatonta kookosjuomaa. Inspiraatio lähti siitä kun pohdin pina coladaa, joten yhdistin kookosjuomaan pakastettuja hedelmiä, kookoshiutaleita ja aurinkorasvan tuoksun.

tropical slushie (4 of 7)

TROOPPINEN SLUSH

1 annos

3 dl makeuttamatonta kookosmaitojuomaa
1 dl pakastettuja tai tuoreita hedelmiä kuten ananasta, melonia tms.
1-2 tl juoksevaa hunajaa
5-6 jääpalaa

koristeeksi kookoshiutaleita

TEE NÄIN:

1. valmista slushit lisäämällä ainekset blenderiin ja sekoita kunnes jäät ovat murskaantuneet juomaan. Juoman tulee olla kuplivaa ja kuohkeaa.
2. tarjoile heti

Mikä slush olisi eniten sinun makuusi? ja jos kehittelisit kylmän juoman, mitkä maut yhdistäisit omassa slushissasi?