Skip to content

Nopea ja herkullinen avokadolisuke

Tykkää

Meillä on ollut grilli tulikuumana viime viikkoina. Upea kevätsää on hellinyt ja apukokkiin iski grillauskuume ja bloggaajaan into tehdä nopeaa ja helppoa ruokaa. Jostain syystä grilliruoka tuntuu nopeimmalta arkiruoalta tällä hetkellä. Ehkä fiilis johtuu siitä, että minä vain valmistelen lisukkeet ja apukokki hoitaa muut asiaankuuluvat hommat?

Apukokki halusi Helatorstaina grillata savustettua porsaan ulkofilettä. Minä pohdin taas lisukkeita ja päätin käyttää keittiön pöydällä juuri täydellisiksi kypsyneet (harvinaista!) avokadot possun lisukkeeseen eli nopeaan ja herkulliseen avokadolisukkeeseen.

Lisukkeeseen tulee avokadojen lisäksi muutama uusin lempparituotteeni: basilikaöljyä, jonka sain aiemmin keväällä Smallstoresta ja pikantti Herbamare jonka sain aiemmin talvella Sugar PR:ltä.

nopea avokadolisuke (5 of 8)nopea avokadolisuke (3 of 8)

Niin ja tietenkin sitruunaa. 
nopea avokadolisuke (1 of 8) nopea avokadolisuke (2 of 8) nopea avokadolisuke (6 of 8)

Ja paljon mustapippuria.  nopea avokadolisuke (7 of 8)

Sekä hieman parmesanjuustoa. Tai no, paketissa lukee kova italialainen juusto. Uusi tuttavuus ruokakaupassa. Onko muita jotka lähes joka kauppareissulla haksahtavat uusiin tuotteisiin joita ei ole ennen kokeillut? olen aivan mahdoton niissä hommissa. Aina ostoskärryyn tipahtaa jokin uusi tuote. nopea avokadolisuke (8 of 8)

AVOKADOLISUKE

4 kypsää avokadoa
1 rkl sitruunamehua
1 tl mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä (tai maustettua oliiviöljyä kuten basilikaöljyä)
1-2 rkl parmesanjuustoa raastettuna
1 tl Herbamare spicy & picant-makusuolaa tai tavallista yrttisuolaa ja chilijauhetta

TEE NÄIN:

1. koverra avokadot kulhoon
2. muussaa ne haarukalla
3. mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla
4. raasta lopuksi sekaan juusto
5. sekoita ja maista, mausta lisää jos tarve

 


2 Comments

  1. Heli

    Voisin kuvitella että tuo lisuke sopisi myös täydellisesti myös bruchettan päälle! Ja täällä toinen samanlainen, heräteostoksia tulee ainoastaan ruokakaupassa, jopa vaatekaupassa pystyn hillitsemään itseni!

    • Anne

      Totta muuten, avokadobruschetta kuulostaa ihanalta 🙂 juu ja sama juttu, ei täällä juurikaan tehdä heräteostoksia vaatekaupoilla 😀

Kommentointi on suljettu.