Skip to content

Grillivartaat & chimichurri

Tykkää

Kuten edellisessä avokadolisuke-postauksessa totesin, on meillä tänä keväänä grillattu (poikkeuksellisen) paljon. Grilli oli hetken jäähyllä säiden ja kiireiden takia (miten huono tekosyy olla grillaamatta!) mutta koen että pieni tauko tosiaan tekee hyvää tässäkin lajissa. Ettei nyt ihan kyllästytä grilliruokaan ennen juhannusta.

Laitoimme eilen grillin jälleen kuumaksi, itselläni oli taas ensin mielessä lisuke ja sen ympärille pohdittiin sitten ruokaa. Olin jo iät ja ajat sitten Instagramissa luvannut S:lle että postaan blogiin chimichurrin reseptin ja homman toteutus vain venyi ja venyi. Myönnän, se myös unohtui välissä. Hups ja anteeksi S!

grillivartaat ja chimichurri_ (1 of 1)

Viikottaisella jääkaapintäyttöreissulla otimme mukaan porsaanlihaa ja kasviksia, ystävä oli postannut whatsup-keskusteluryhmään kuvan omista liha-sipulivartaista ja niitä oli saatava. Näytti niin hyvältä!

grillivartaat ja chimichurri (2 of 6)

Ehdin jääkiekon MM-kisojen jännittävän Suomi-Venäjän ottelun erätauolla taikomaan keittiössä chimichurrin ja toisella erätauolla valmistelemaan grillattavat. Kävipä nimittäin niin onnekkaasti että minikokkia nukutti mummulareissun jälkeen niin makeasti että hän heräsi vasta ottelun viimeisien minuuttien aikana ja näin ehdimme valmistella illallisen. Saimme myös syödä illallisemme sulassa sovussa koko perhe, vaikka minikokkia olikin illan mittaan hieman kiukuttanut, kun hän pääsi pöydän päähän seurailemaan ruokailua Tripp Trappin kaukalosta. Olipa muuten hyvä ostos, näin minikokin ei tarvitse seurailla keittiöpuuhia lattiatasosta ja hän on päässyt jo muutaman viikon ikäisestä saakka mukaan perheen yhteisiin ruokailuhetkiin.
grillivartaat ja chimichurri (3 of 6) grillivartaat ja chimichurri (4 of 6)

Vartaisiin tuli porsaanlihan lisäksi sipulia, paprikaa ja halloumia. Lisäksi grillasimme foliossa vielä perunoita, tämäkin loistava grilliruoka on vinkki samaiselta lihavarras-ystävältä josta mainitsin aiemmin.

Ihanan yksinkertainen ruoka joka oli nopea valmistaa kaasugrillissä. Viime kesänä hurahdimme täysin hiiligrillillä kokkailuun, mutta emme ole ehtineet viime aikoina paneutumaan aiheeseen ja olemme tehneet pikaiset grilliruoat kaasuversiolla. Haaveissa olisi myös isompi hiiligrilli, saapa nähdä muuttaako sellainen meille tänä kesänä. Apukokilla olisi kyllä pitkä loma edessä, jolloin ehtisi grillailemaan päivästä toiseen. grillivartaat ja chimichurri (5 of 6) grillivartaat ja chimichurri (6 of 6)

Kipakka chimichurri sopi todella mainiosti lihavartaiden lisukkeeksi. Se toi ruokaan aivan oman säpäkkyytensä, mutta jos tuntuu että reseptillä tulee liian valkosipulinen (onko se mahdollista edes?) chimichurri niin valkosipulia voi lisätä kastikkeeseen oman maun mukaan.

Aika upea väri tuossa vihreässä soosissa, eikös? ihanat yrtit!

GRILLIVARTAAT JA CHIMICHURRI

2 hengelle

400 gr porsaanlihaa
2 isoa sipulia
1 paprika
1 pkt halloumia

rypsiöljyä paistamiseen

Voit myös maustaa / marinoida lihan vartaissa, käytin itse Santa Marian American BBQ saucea.

Chimichurri

0,5 dl punaviinietikkaa
3 isoa valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
1 cm pala tuoretta, punaista chiliä
1 puska korianteria
1 puska persiljaa
1 puska basilikaa
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa

TEE NÄIN:

1. lisää chimichurriainekset blenderiin tai monitoimilaitteeseen (voit myös silputa ainekset käsin) ja surraa kunnes yritit ovat silppua ja koostumus on kastikemaista, kastikkeessa on silti edelleen valkosipulisattumia
2. ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja siisti filee, leikkaa filee suupaloiksi
3. leikkaa sipuli, paprika ja halloumi suupaloiksi
4. kastele grillitikut
5. sekoita mahdollinen marinadi lihoihin
6. pujota tikkuihin vuorotellen lihaa, kasviksia ja juustoa
7. grillaa vartaat kypsiksi
8. tarjoile chimichurrin kanssa