Skip to content

Aamiaisonnea eli granolakakut

Tykkää

Yhteistyössä Risenta

Olen täällä blogissa kertonut ennenkin, että olen nykyään, monen vuoden aamiaisettomien aamujen jälkeen, aamiaisfani. Postailen myös säännöllisesti aamiaisista kuvia Instagramiin, aamiainen on ehdottomasti saatava joka aamu. Nykyään syön useimmiten aamiaiseksi apukokin valmistamat leivät ja smoothien tai turkkilaista jogurttia eri päällisillä. Olen myös hyvin innokas kokeilemaan uusia juttuja keittiössä ja aamiaisella. Yleensä kokeilut ajoittuvat viikonloppuaamuihin arkiaamujen ollessa kiireisempiä, mutta tässä postauksessa esittelen loistavan ja helpon tavan saada ripaus luksusta vaikka arkiaamuihin.

granolakakut (2 of 12)

Lähdin tekemään yhteistyötä Risentan kanssa ja sai testiin heidän uutuustuotteitaan, kahta eri granolaa ja proteiinihiutaleita. Olen tehnyt granolaa ja mysliä joskus itsekin, mm. viime joulun alla, mutta etsin jatkuvasti sitä itselle mieluisinta versiota kaupoista. Suurin haaste oikeanlaisen tuotteen etsinnässä on ollut löytää granola ilman lisättyä sokeria, etsinnät ovat olleet hieman haastavia ja välillä tauollakin.
granolakakut (5 of 12)

Ilokseni Risentan uutuus, kookos-vadelmagranola ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria. Ilahduin asiasta erityisen paljon, koska tämä oli uutuustuotteista suosikkini. Olen syönyt vadelma-kookosgranolaa monen monta kertaa ja suositellut sitä ystävällekin, jolla oli samat, ylimääräisestä sokerista vapaat, haaveet granolansa suhteen.

Risentan uutuusgranolat on valmistettu auringonkukkaöljyssä paahdetuista kaura – ja vehnähiutaleista sekä siemenistä. Makua granolaan antavat kuivatut marjat ja hedelmät, esimerkiksi kuivatut vadelmat ovat aivan mielettömän herkullisia sattumia granolassa.

granolakakut (3 of 12)

Vadelma-kookosgranolan lisäksi testiin pääsivät omena-kaneligranola sekä proteiinihiutaleet, joissa yhdistyvät vinkeät makuyhdistelmät kuten mm. karpalo ja chia. Ilahduin postipakettia avatessa miten huikaisevan värikkäät nämä uutuustuotteiden pakkaukset ovat, lisää näitä! iloiset, keltaiset pakkaukset oikein houkuttelevat kurkistamaan sisään ja pirtsakan paketin viitsii jättää keittiöön esillekin.

granolakakut (9 of 12)granolakakut (8 of 12)

Arkena ei välttämättä ehdi kauheasti kikkailemaan aamiaisen kanssa, mutta niille jotka haluaisivat ripaukset luksusta tai hieman erilaisen aamiaisen arkenakin, on minulla loistavia uutisia.

Miten on, maistuisivatko pienet granolakakut esimerkiksi huomenna aamiaiseksi? minulle maistuisi!
granolakakut (6 of 12)

Granolakakkuja on näkynyt eri blogeissa viime aikoina paljon enkä tosiaan ihmettele, mikä nerokas aamiaisidea! itse tuumasin että teenpä hieman pienempiä kakkuja, näitä voisi tehdä viikon jokaiselle aamulle omansa tai tarjoilla isommalle porukalle esimerkiksi brunssilla.

Sen lisäksi että nämä ovat ihanat ja herkulliset suupalat aamuun kuin aamuun, valmistuvat ne niin sutjakkaasti että nämä ehtii tekemään samassa ajassa kuin aamiaisleivän.

granolakakut (10 of 12)

Erityisen helpon tästä tekee se, että granola on jo valmis ja sitä ei tarvitse ryhtyä tekemään alusta asti itse. Risentan vadelma-kookosgranola on aivan ihana pohja näillä pienille aamiaiskakuille eli granolakakuille. Kyllähän sitä nyt mielellään syö heti aamusta kakkua ja vieläpä hyvällä omallatunnolla.

Kakkujen päälle voit laittaa ihan mitä vaan mielesi tekee. Itse lisäsin granolakakkujen päälle paksua, sitruunalla maustettua kreikkalaista jogurttia, mansikoita, ananasta ja juoksevaa hunajaa. Näihin ihastui lisäkseni uskollinen koemaistajani eli apukokki.
granolakakut (12 of 12)

GRANOLAKAKUT

4 pientä kakkua (12 cm vuokiin)

2 dl Risenta vadelma-kookosgranolaa
2-3 rkl kookosöljyä
3 dl kreikkalaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua ja puolikkaan sitruunan raastettu kuori

lisäksi

mansikoita, ananasta, juoksevaa hunajaa

TEE NÄIN:

1. kaada granola kulhoon
2. lisää joukkoon sulatettu kookosöljy
3. lämmitä uuni 170 asteeseen
4. kaada granola-kookosöljyseos pieniin annosvuokiin
5. paahda uunissa n. 5 minuuttia, varmista ettei granolan pinta pala!
6. nosta vuoat uunista ja anna jäähtyä
7. kaada granolakakut vuoasta ja nosta tarjoiluastiaan
8. sekoita jogurtti ja sitruunamehu sekä kuoriraaste
9. leikkaa marjat ja hedelmät
10. koristele granolakakut
11. lisää lopuksi hunaja


4 Comments

 1. Onpas söpöt kakkuset! Juuri täydelliset kesäbrunsseille!

  • Anne

   Sanopa muuta ja helppo pyöräyttää nopeastikin vieraille 🙂

 2. Aamiaisonni on tärkeä asia!

  • Anne

   Se on todella tärkeä asia, lähtee päivä hyvin käyntiin 🙂

Kommentointi on suljettu.