Skip to content

Nopeat uunikasvikset ja tuorejuustokastike

Tykkää

Huokailinkin jo Instagramissa aiemmin viime viikolla uusimmasta addiktiostani. Jos ette ole Instagramissa, voitte vilkaista huokailuni silti täältä ja yhtyä ehkä siihen myös? oletteko siis ehtineet jo kokeilemaan Creme Bonjourin uusimpia tuorejuustoja? wasabi- ja jalapenotuorejuustot ovat vieneet mielenrauhani ja olen aivan koukussa!

On hauskaa vinkkailla eri addiktioista ja uusista löydöistä niin täällä blogissa kuin muissa sosiaalisen median kanavissa, esimerkiksi wasabi twist-intoiluuni Instagramissa sain heti muiden vinkkejä ja tapoja käyttää tuotetta.

uunikasvikset ja tuorejuustokastike (1 of 4)

Näitä tuorejuustoja olen käyttänyt viime aikoina kaikenlaisissa kastikkeissa. Wasabi twist-tuorejuustolla on maustettu myös minikokin nimiäisissä tarjoillut mini toast skagenit. Jalapeno-tuorejuustoa olen käyttänyt nyhtöpossun kanssa tarjoiltuun kermaviilikastikkeeseen ja nopeiden uunikasvisten kastikkeena. En ole vielä kertaakaan levittänyt näitä perinteisesti leivälle, ehkä sitäkin pitäisi kokeilla!uunikasvikset ja tuorejuustokastike (2 of 4)

Miten sitä tosiaan joskus hurahtaa aivan täysin joihinkin tuotteisiin? käykö teillekin niin? uunikasvikset ja tuorejuustokastike (3 of 4)

Meillä on jääkaappi jokseenkin tyhjillään aina torstaisin, koska perjantai on täydennyspäivä. Tämä tarkoittaa sitä että torstaisin pääsee käyttämään mielikuvitustaan ruoanlaitossa heti lounaasta alkaen. Viime viikolla tein hävikistä herkuksi-hengessä lounaan vihanneslaatikon jämäkasviksista bataatista ja parsakaalista. Lisäksi löysin kaapista fetaa (koska sitä on siellä aina) ja tein kastikkeen jalapeno-tuorejuustosts  ja kermaviilistä.

Korvasin muuten pitkään kermaviilin turkkilaisella jogurtilla, mutta kermaviili on löytänyt tiensä jääkaappiimme ja makunystyröideni luokse pitkän tauon jälkeen. Tykkään taas sen raikkaasta, happamasta mausta. Lisärousketta annokseen toivat auringonkukansiemenet. uunikasvikset ja tuorejuustokastike (4 of 4)

Äitini ihastui näihin uunissa paahdettuihin kasviksiin myös, hän kävi napsimassa niitä uunipelliltä aina ohimennessään…

NOPEAT UUNIKASVIKSET JA TUOREJUUSTOKASTIKE

1 hengen lounas tai 2 hengen lisuke

1/2 bataatti kuutioituna
1/3 parsakaali
öljyä
suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta
1 dl fetaa
1 rkl auringonkukansiemeniä

tuorejuustokastike

1 prk eli 2 dl kermaviiliä
1/2 prk jalapeno-tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria

TEE NÄIN:

1. kuori ja kuutioi bataatti
2. leikkaa parsakaali
3. levitä kasvikset uunipellille, ripottele päälle rypsiöljyä ja mausteet
4. murenna päälle feta
5. paahda uunissa, 200 asteessa n. 15 minuuttia
6. valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään, maista ja lisää esim. pippuria ja sitrunamehua lisää jos tarve
7. viimeistele annos auringonkukansiemenillä