Skip to content

Raparperi-mansikkaleivokset (G)

Tykkää

Yhteistyössä Asennemedia & Urtekram

Yhteistyöni Urtekramin kanssa jatkuu leivonnan merkeissä. Tällaisenä tuurileipojana on erityisesti gluteeniton leivonta aiheuttanut minulle välillä harmaita hiuksia, mutta urheasti olen kaikenlaisia onnistuneita ja vähemmän onnistuneita kokeiluja tehnyt apukokin vatsan hyväksi.

raparperi-mansikkaleivos (1 of 7)

Olinkin erityisen innostunut paketista löytyneistä helpoista, valmiista, gluteenittomista jauhoseoksista, jotka paketista paljastuivat. Iskimme apukokin kanssa käpälämme samantien Urtekramin yleisleivontamixiin ja testastimme paketin takaa löytyvää pizzataikinan ohjetta. Kuvia tästä kokeilusta ei ole, koska.. apukokki tekee niin järkyttävän hyvää peltipizzaa että pizza katosi nälkäisiin suihin ennen kuin ehdimme edes miettimään kameroita.

Pelasinkin siis varman päälle ja söin lounaan ennen tätä uutta testikierrosta samalla yleisleivontamixillä. Äitini oli kylässä viime viikolla ja nyhti takapihaltamme pitkiä raparperinvarsia minulle käyttöön ja halusin kokeilla tehdä yleisleivontamixistä murotaikinan ja murotaikinaleivonnaisia, joihin tulisi raparperia, onhan se kauden kuumin raaka-aine tällä hetkellä.

raparperi-mansikkaleivos (2 of 7)

Innostus raparperi-mansikkaleivoksiin syntyi insinööriystävän luona viime viikolla. Saimme kutsun syömään (ihanaa!) ja jälkiruoaksi tarjottiin raparperi-mansikkapiirakkaa mascarponetäytteellä. Huhheijaa miten hyvää! insinööriystävä löysi itse inspiraation jälkiruokaan työlounaalta lähiravintolasta. Näin ne hyvät ideat kiertävät.

Samaa herkkua oli siis saatava ja tällä kertaa gluteenittomana. Viime viikonloppuna harmaa sää ei innostanut meitä lähtemään keskustaan palloilemaan minikokin kanssa, vaan kurvasimme lähiravintolaan hamppareille ja palasimme kotiin jälkiruoalle. Minikokin torkkuessa yllättävän pitkillä päiväunilla ja päivän ollessa unettavan harmaa, iskin kädet taikinaan ja leivoin meille näitä upean tuhteja leivoksia. Näitä on pakko syödä useampi, mutta varoitan että maha paukkuu muutaman jälkeen.

raparperi-mansikkaleivos (4 of 7)

Urtekramin jauhoseoksen käyttäminen on todella helppoa. Nappasin netistä ensimmäisen murotaikinan ohjeen, mikä eteen osui ja korvasin jauhot yleisleivontamixillä. Murotaikinan ja gluteenittoman murotaikinan eroa en ainakaan itse huomannut, yleisleivontamix toimi aivan kuten tavalliset vehnäjauhot. Aion ehdottomasti kokeilla toisetkin leivontatuotteet, jotka sain testiin. Urtekramin tuotteissa on myös ihanaa se, että voi luottaa 100% gluteenittomuuteen. Kaikki Urtekramin tuotteet ovat sertifioidusti gluteenittomia ja aina luomua.
raparperi-mansikkaleivos (5 of 7) raparperi-mansikkaleivos (6 of 7) raparperi-mansikkaleivos (7 of 7)

RAPARPERI-MANSIKKALEIVOKSET (GLUTEENITON)

8 leivosta

125 gr sulatettua voita
1 dl sokeria
1 luomu kananmuna
2 tl vaniljasokeria tai vaniljajauhetta
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl Urtekram yleisleivontamixiä

täyte

125 gr mascarponejuustoa
75 gr ranskankermaa
1/2 luomusitruunan mehu ja kuori raastettuna
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tanko tuoretta raparperiä
1 dl kotimaisia mansikoita

koristeeksi

mintun- tai basilikanlehtiä
mansikoita

TEE NÄIN:

1. sulata ensin voi
2. vatkaa sulatettu voi ja sokeri vaahdoksi
3. lisää joukkoon kananmuna
4. sekoita yleisleivontamix, leivinjauhe ja vaniljasokeri/jauhe
5. lisää jauhoseos voi-sokeri-munaseokseen, sekoita
6. painele taikina annosvuokiin
7. kuori ja silppua raparperi
8. siisti ja kuutioi mansikat
9. ripottele raparperit ja mansikat murotaikinapohjan päälle
10. lämmitä uuni 200 asteeseen
11. sekoita kulhossa mascarpone, ranskankerma, sitruunamehu- ja kuori sekä hunaja. Sekoita kunnes seos notkistuu.
12. lisää seos raparperien ja mansikoiden päälle piirakkataikinan päälle
13. paista uunissa uunin alatasolla, 200 asteessa n. 12-15 minuuttia. Tarkkaile etteivät leivokset pala.
14. jäähdytä, koristele ja nauti


Yksi Kommentti

Kommentointi on suljettu.