Skip to content

Lettukestit raparperilla ja mansikoilla

Tykkää

Kesä on saapunut myös takapihallemme. Äitini sinne neljä vuotta sitten siirtämä raparperipuska on ensimmäistä kertaa todella voimissaan ja puskee raparperinvarsia enemmän kuin koskaan. Aloitimme äitini ja minikokin kanssa raparperiherkuttelun viime viikolla. Äitini halusi verestää letunpaistomuistoja, koska haluaa paistaa minikokille tulevaisuudessa lettuja ja minä nyt vaan halusin syödä lettuja, joten pistimme pystyyn lettukestit. Äiti kävi samana päivänä napsaisemassa muutaman varren raparperia takapihalta, kaupasta haettiin mansikoita ja jäätelöä. Kestitys oli valmis alkamaan!

lettukestit ja raparperia (2 of 4)

Minikokki oli tosin hieman eri mieltä näistä kesteistä, hänellä oli hieman hankala päivä menossa, mutta kahden käsiparin kanssa saimme pidettyä minikokin kutakuinkin tyytyväisenä ja letutkin paistettua. Aikamoinen suoritus, mutta olemme äitini kanssa loistava vauvanhoitotiimi! eikä apukokillakaan ollut valittamista kun saapui töistä letuntuoksuiseen kotiin. Teimme letut vielä apukokkia ajatellen gluteenittomina, tämä oli ensimmäinen gluteeniton lettukokeiluni ja voin sanoa että eroa tavallisiin ei huomannut.

lettukestit ja raparperia (1 of 4)

Mitään kovin ihmeellistähän tässä reseptissä ei ole, lettutaikina on Valio.fi:stä, mansikat (ensimmäiset kotimaiset!) kaupasta, jäätelö jonkun muun tekemää, raparperikin osasi kasvaa ihan itse. Pyöräytin tosin raparperit kookossokerissa ja voissa pienessä kattilassa. Oli muuten hyvää, kokeilkaa tekin!

Onko muilla alkanut jo raparperisesonki? alla vielä kaksi ihanaa raparperireseptiä:

Raparperimehu

Raparperi-inkivääri-mansikkalimonadi

lettukestit ja raparperia (4 of 4)

LETTUKESTIT & RAPARPERIA

lettutaikina

3 kananmunaa
6 dl maitoa
3 dl jauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
1 rkl sokeria
1 tl suolaa

voita paistamiseen

lisäksi

mansikoita
vaniljajäätelöä
kookoshiutaleita

raparperilisuke

2 vartta raparperia
2 rkl kookossokeria (tai tavallista / ruskeaa sokeria)
1 rkl voita

TEE NÄIN:

1. vatkaa munien rakenne kulhossa rikki
2. sekoita joukkoon maito, jauhot, sokeri ja suola
3. vispaa
4. anna turvota 30 min
5. pilko raparperi
6. lisää raparperi, sokeri ja voi kattilaan
7. lämmitä keskilämmöllä pienessä kattilassa kunnes raparperi on hieman pehmennyt, n. 15 minuuttia
8. paista letut
9. tarjoile letut raparperin, mansikoiden ja jäätelön kanssa, koristele vielä kookoshiutaleilla