Skip to content

Grillatut porkkanat

Tykkää

Meillä on taas viritelty grilliä kuumaksi ja nautittu kuumaakin kuumemmista kesäsäistä. Sain isältäni idean grillata porkkanoita viime viikolla ja vaikka ne muistanut hänen käyttämäänsä reseptiä, en lannistunut (tai edes muistanut pyytää sitä uudelleen) ja sovelsin oman porkkanareseptin. Grillatut porkkanat ovat kuulkaas aivan nerokas lisuke grilliruoalle ja mukavaa vaihtelua niille perinteisemmille lisukkeille mitä meillä on syöty. grillatut porkkanat (1 of 6)

Myönnän heti alkuun että syön mieluiten porkkanani raakoina, tosin muutamia poikkeuksia toki on. Ehkä eniten kammoksun keitettyjä porkkanoita, mutta jos porkkanat paahtaa esim. uunissa tai grillissä sekä maustaa hyvin, maistuvat ne minullekin.
grillatut porkkanat (2 of 6)

Jos ei omista grilliä, nämä porkkanat valmistuvat toki myös uunissa. grillatut porkkanat (3 of 6)

Kaiken a ja o on esikeittää porkkanat ensin napakoiksi, ei siis liian kypsiksi, tehdä maukas marinadi ja grillata porkkanoihin herkullinen, hieman hiiltynyt maku. Meidän porkkanamme valmistuivat kaasugrillissä perjantai-illan pikaruokana, mutta aion testata näitä myös hiiligrillissä kesällä. Apukokki on jo alkanut katselemaan uutta, parempaa hiiligrilliä sillä silmällä ja uskon että tänä(kin) kesänä syömme ison osan ruoista grillistä. Mikäs sen ihanampaa, grillikausi kun on Suomessa kuitenkin aika lyhyt. grillatut porkkanat (4 of 6)

Tein porkkanoiden mausteseoksen taas näppituntumalla ja hyvää tuli. Kirjoitin määrät teillekin ylös, kerrankin. Erityisesti maustaessa tuntuu että unohdan aina kirjoittaa määrät ylös ja usein ne ovatkin vähän sitä sun tätä. grillatut porkkanat (5 of 6)

Tätä porkkanaherkkua olisi toki kiva tehdä oman maan porkkanoista, mutta tänä vuonna en jaksanut panostaa kasvimaahani (onneksi äitini panosti puolestani, saamme edes punasipulia ja salaattia sekä raparperia) vaan ostan tämän kesän porkkanat kaupasta. Viime vuosina olen kasvattanut omia porkkanoita takapihalla, ne maistuvat tietenkin maailman parhaimmalle kuten kaikki itse kasvatettu.

Suunnittelin tekeväni tänne blogiin tälle viikolle vielä grilliruokakoosteen teille inspiraatioksi. Nyt tätä kirjoittaessa mietinkin, että kysynpä mikä on sinun lempilisukkeesi grillissä valmistettuna? kaikki uudet ideat ja reseptit otetaan kiitollisena vastaan ja vinkit voi viskata kommenttiboksiin.

Toivottavasti nämä grillatut porkkanat maistuvat teillekin!

grillatut porkkanat (6 of 6)

GRILLATUT PORKKANAT

lisukkeeksi kahdelle hengelle

4 porkkanaa

marinadi

2 tl paprikajauhetta
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl sitruunasuolaa tai sitruunamehua ja suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl hunajaa

3 rkl öljyä

TEE NÄIN:

1. kuori ja pilko porkkanat
2. keitä porkkanat napakoiksi, mutta ei liian kypsiksi
3. sekoita keitetyt porkkanat marinadiin
4. grillaa porkkanoihin kaunis pinta ja tarjoile lämpimänä

 


2 Comments

  1. Näitä täytyy testata, mausteseos kuulostaa herkulliselta! Käytitkö grillaamiseen parilaa tai vastaavaa kun porkkananpalat näyttävät aika pieniltä? Mä olen huono keksimään/käyttämään grillattuja lisukkeita joten resepti tulee tarpeeseeen – yleensä ollaan tehty tylsiä kasvisvartaita tai ihan vaan salaattia grilliruuan lisukkeeksi. Tosin yleensä käytössä on parvekekokoinen kaasugrillimme, jonne ei suuria määriä grillattavaa kerralla mahdukaan.

    • Anne

      Käytimme grillaukseen tasaista osaa parilan sijaan etteivät porkkanan palaset tipu, voit toki jättää ne isommiksi niin eivät tipahda parilan välistä grilliin 🙂

      Meillä on myös ollut niin usein nyt samat vanhat lisukkee, että kaikki uudet ideat ovat tervetulleita. Yllättävän paljon eri raaka-aineita voi grilliin laittaa, nyt pitää vaan alkaa käyttämään mielikuvitusta 🙂

Kommentointi on suljettu.