Skip to content

Kesäpäivä Helsingissä (lounasvinkki!)

Tykkää

Vietimme apukokin ensimmäistä lomapäivää eilen ja teimme pienen retken Helsinkiin. Parkkeerasimme auton Hietalahden torille, kävimme raapimassa Kitty’s Milkshake – baarin luukkua (turhaan, se on harmi kyllä maanantaisin kiinni) ja suunnistimme Kaivopuistoon kävellen. Jos pirtelöä ei ole tarjolla, halusimme jäätelöä.

hernesaarenranta helsinki (2 of 9) Seuraava pysäkki oli siis Kaivopuiston Helsingin jäätelötehtaan kioski. Olen taas ahmatti, tilasin kaksi palloa jäätelöä vaikka ne ovat valtavia. Apukokkia nauratti kun taas piti tilata enemmän kuin jaksaa syödä. Ja vielä ennen lounasta. hernesaarenranta helsinki (3 of 9)

Raskaan jäätelönsyöntisession jälkeen lähdimme kävelemään kohti Hernesaarenrantaa ja sen uusia ravintoloita. Lounas Birgitta Hernesaaressa ja minikokin ruokailuhetki (ei tosin suunniteltu, heh) upouudessa Löylyssä. En kyllä äkkiä keksi parempia maisemia mitä katsella minikokin ruokailun aikana, upea paikka!

hernesaarenranta helsinki (5 of 9)hernesaarenranta helsinki (6 of 9)hernesaarenranta helsinki (7 of 9)

Lounasvaihtoehtoina oli ainakin portobellohampurilainen sekä parmankinkku-manchegosalaatti. Valitsimme molemmat salaatin, vaikka viereisiin pöytiin tuodut hampurilaiset näyttivät kyllä upeilta. Mutta ei hätää, lounassalaattimme olivat pitkään aikaan parhaat salaatit mitä olemme missään syöneet. Ihana, kekseliäs salaattipohja, savuisen makuisia grillattuja persikanpuolikkaita, cantaloupemelonia, paistettua parmankinkkua, manchegoa, lämmintä, rapeaa saaristolaisleipää ja uunissa paahdettuja tomaatteja. Salaatti maksoi 12,50 euroa ja oli jokaisen euron arvoinen. Lämmin suositus!

NIIN HYVÄÄ.

Lisäksi upeat maisemat ja viihtyisä ravintola. Eikä ollut ryysistä. Olimme paikalla maanantaina klo 12 ja saimme ruoan nopeasti. Tulemme aivan varmasti uudelleen!

hernesaarenranta helsinki (9 of 9)

Lounaan jälkeen lähdimme tutkimaan Löylyä ja koska minikokki heräsi lyhyellä matkalla Birgitasta Löylyyn, kipusimme Löylyn ”lauteille” ja istuimme siellä nautiskelemasta kesäpäivästä samalla kun minikokki nautiskeli lounastaan.

Ensi kerralla voisimme kokeilla Löylyn lounasta!

Helsinki on upea (kesä)kaupunki, nyt kun meillä on pitkä, yhteinen loma edessä perheen kanssa, aiomme varmasti seikkailla Helsingissä useamminkin.

BIRGITTA HERNESAARI

Hernesaarenranta 2, 00150 Helsinki

LÖYLY

Hernesaarenranta 4, 00150 Helsinki

 


2 Comments

  1. Ollaan kuljettu samoja mestoja – juuri olen kirjoittamassa blogiin vierailustamme Birgitassa! Oli ihana paikka, ihanalla paikalla ja tosi hyvät safkat. Sinne ehdottomasti uudestaan, kuten Löylyynkin.

    • Anne

      Hihi, great minds! ja todella ihana paikka, toivottavasti ehditään sinne tänä kesänä uudelleenkin 🙂

Kommentointi on suljettu.