Skip to content

Viikonlopun menovinkki: Taste of Helsinki 2016

Tykkää

Vuosi on taas vierähtänyt edellisistä Taste of Helsinki-festivaaleista, miten aika meneekään niin äkkiä! Jokaiselle ToH-vuodelle yhteistä on ollut se, että olemme paikalla perjantain iltakattauksessa JA että sää on vähintäänkin epävakainen. Tänä vuonna saimme tosin nauttia helteisestä auringonpaahteesta ainakin 20 minuuttia.

Taste of Helsinki 2016 (3 of 22) Taste of Helsinki 2016 (4 of 22)

Kesä, aurinko ja kuohuvaa.  Taste of Helsinki 2016 (1 of 22) Taste of Helsinki 2016 (2 of 22) Taste of Helsinki 2016 (22 of 22)

Vuotuinen, yksi oman kesäni yksi kohokohdista, ruokafestivaali levittäytyi jälleen Helsingin Kansalaistorille telttoineen. Tänä vuonna mukana oli 10 ravintolaa, Tampereelta, Kirkkonummelta, Helsingistä ja yksi jopa Tallinnasta saakka. Lisäksi tarjolla on alkoholitonta kuplajuomaa eli vissyä, shampanjaa, Aperol-teltta, olutta.. tuntuu, että valikoimat kaiken suhteen kasvavat joka vuosi. Tänä vuonna uutta oli se, että ravintoloilla oli omat nimikkoannokset mukana menuilla. Niiden kanssa kannattaa olla sukkela, jos jotain tiettyä halajaa, niitä nimittäin valmistettiin vähemmän kuin muita annoksia ja alla harmittelenkin että eräs nimikkoannos jäi meiltä syömättä, koska se loppui jo kovin aikaisin.

Tämän vuoden festareissa oli kuitenkin jotain aivan erityistä. Ne olivat minikokin ensimmäiset festarit! minusta 11 viikkoa on aivan mainio ikä käydä ensimmäistä kertaa festareilla, ja niillä parhaimmilla tietenkin, joissa pääpaino on ruoassa ja juomassa. Nuorena nämäkin jutut on otettava haltuun. En ole varma mitä minikokki festareista tuumasi, muutamat hepulit hän sai festareiden aikana, en tiedä johtuivatko ne jazzista vai siitä, että hän ei saanut syödäkseen kuin äidinmaitoa kaikkien ihanien herkkujen sijaan. Ei sillä, protestoisin minäkin jos olisin hänen asemassaan…

Olin ensimmäistä liikkeellä ajatuksella ”syön mitä mieli tekee paikan päällä” eli en ollut suunnitellut annoksia etukäteen. Paitsi gazpachoa oli saatava ja sitä kyllä söinkin. Lopulta yllätin vähän itsenikin mistä hain ruokani ja mitkä nousivat suosikeikseni.

ASK

Kävin Askin tiskillä hakemassa yhdellä kertaa kolme annosta. Joku saattoi luulla, että hain ruokaa muillekin seuruueessamme, mutta ehei, söin kyllä kaiken itse. Ja olen todella tyytyväinen että hain nämä annokset, näiden joukosta löytyi yksi festarisuosikkini!

Taste of Helsinki 2016_rev (1 of 1)

Hiillostettua luomusalaattia Alhbergiltä, muikunmätiä ja ruohosipulia

Taste of Helsinki 2016 (20 of 22)

Luomu porsasta Skogsjö Grisiltä, palsternakkaa ja sinappia

Taste of Helsinki 2016_rev3 (1 of 1)

 

Luomu seljankukkakreemiä, ja kesän punaiset marjat

Taste of Helsinki 2016_rev4 (8 of 9)

Ehdoton lempparini näistä kolmesta oli hiillostettu luomusalaatti, niin ihania makuja! olen viime aikoina hurahtanut grillattuun salaattiin, mm. ravintola Pastorissa.

SINNE

Apukokki nouti minulle Sinnen tiskiltä ”Virgin Mary” gazpachon ja se oli kyllä todella hyvää, minusta oli ihanaa että tomaattisalsan seassa oli reilusti selleriä.

Taste of Helsinki 2016 (13 of 22)-2

Gazpacho ”Virgin Mary” ja tomaattisalsa

BISTRO O MAT

Bistro O Mat on ollut ikuisuuslistallani, enkä ole vieläkään päässyt sinne syömään kuin Taste of Helsingissä, mutta onneksi edes siellä. Olin haaveksinut grillatuista jättiravuista, mutta harmikseni ne olivat loppuneet jo ennen kello seitsemää. Onneksi ginigraavattua lohta löytyi ja Bistro O matin ihana jälkiruoka lähti myös mukaan.

Taste of Helsinki 2016_rev4 (4 of 9) Taste of Helsinki 2016_rev4 (6 of 9)

Ginigraavattua lohta, luomujuuressipsejä ja pikkelöityä sinapinsiementä

Taste of Helsinki 2016_rev4 (5 of 9)

Lehtikuohu-sabayon, mansikkasalaattia ja lakritsimarenkia

Festareiden suosikkijälkkärini oli tuo lehtikuohu-sabayon, voihan lakritsimarenki miten hyvää oletkaan!

TOCA

En itse ostanut Tocan arancini-annosta mutta sain maistaa sitä ja se oli kyllä todella hyvää! se taisi nousta seurueemme yhdeksi suosikiksi kaikista annoksista. Nyt jälkeenpäin harmittelen, että en tosiaan hakenut omaa annosta. Eräs seurueestamme kuvaili annosta näin ”tältä maistuu Italia”.

Taste of Helsinki 2016_rev5 (1 of 1)

Arancini ja pesto

GRÖN

Grön yllätti minut! ja sai minut sekä insinööriystävän rakastumaan LIHA-annokseensa. Ehdottomasti koko festarin paras suolainen annos, mikä kastike! ainoa pienen pieni miinus oli se, että karamellisoitu kevätsipuli oli lähes mahdoton syötävä muoviaterimilla. Mutta onnistui se sorminkin..

Grillattua ja karamellisoitua kevätsipulia, suolattua porsasta, vehnää ja savustettua luuydinkastiketta
Taste of Helsinki 2016 (7 of 22)Taste of Helsinki 2016 (6 of 22)Taste of Helsinki 2016_rev4 (1 of 9)

Tästä ihanasta annoksesta ei voi ottaa liikaa kuvia.

Kiitos Grön parhaasta annoksesta, kiitos Taste of Helsinki herkuista!

*

Taste of Helsinki-lipun ja 50 markkaa tarjosi Mellakka PR


6 Comments

 1. Taste of Helsingillä tuntuu olevan joka toinen vuosi surkea säkä säiden suhteen. Mua niin harmittaa, että jouduin torstaina jättämään väliin, mutta siihen kaameaan sateeseen ei ollut kyllä mitään syytä lähteä beben kanssa. 🙂

  • Anne

   No sanopa muuta, ehkä tapahtuma pitäisi siirtää elokuulle 🙂

 2. Herkullisen näköiset annokset.Harmi tuota säätä vaan.Taas hieman harmitti tämä välimatka….sateesta huolimatta;D

  • Anne

   Suomen kesä on arvaamaton 😀

 3. Kiitos kivasta kirjoituksesta, jaoin sen facebookissa! Mukavaa kesää ja nähdään taas!
  – Ravintola Toca

  • Anne

   Kiva kuulla! ihanaa kesää sinnekin 🙂

Kommentointi on suljettu.